20.rész

3.9K 166 3
                                    

Ayla

Ma reggel is korán kelek. Összeszedek minden fontos holmit, ami szükséges lesz az útra. Részben csak a fegyverem, de most igyekszem sem a rajzot, sem a telefonomat itthon hagyni. Szerencsére Mike még alszik amikor kisurranok. Azt tervezem, hogy először újra a falkához megyek. Meg kell tudnom pár infót, mielőtt elindulok. De a falka sem tudhatja, hogy mire készülök. Holdennel kell beszélnem. Ő a falka legbölcsebb tagja Mike szerint. Válaszok kellenek.
Megérkezem, leteszem az autót az út szélén, és elindulok befelé az erdőbe. Mire a faházhoz érek nagy meglepettségemre Holden már a ház előtt vár.

- Honnan tudtad, hogy hozzád jövök? – ez elég különös.

- Volt egy megérzésem tegnap. Nyomozó létedre elég kevés kérdésed volt. Mellesleg már az erdő széléről éreztem a szagodat. – mondja vigyorogva. – Na, és miről fogunk cseverészni?

- Menjünk valami nyugis helyre. Nem akarom, hogy a többiek megzavarjanak. – Holden bólint, majd elindul a ház mögötti kis ösvényen és pedig követem.

- Ez itt megfelel? – mutat egy méretes fatörzsre.

- Igen – mondom, majd belekezdek a lényegbe – Szóval, válaszok kellenek. Mit akar Asher Zaydentől? És miért rajtam keresztül üzen neki? Mi történt Megannal?

- Lassíts Ayla! Miért kéne nekem ezekre válaszolnom?

- Kérlek Holden! Ez fontos. Tudnom kell. De a többiek nem tudhatnak róla. Nézd. Senkinek nem akartam elmondani, de benned megbízom. Meg akarom keresni Ashert és a végére akarok járni a dolgoknak. Muszáj tudnom mivel állok szemben. – mondom neki egy szuszra az egészet.

- Előszőr is, te teljesen őrült vagy ha egyedül akarsz a nyomába eredni. Másodszor pedig van egy olyan érzésem, hogy nem feltétlen csak Zayden kell neki. Téged is akar.

- Engem? De hát azt se tudja, hogy ki vagyok. – Hogyan akarhatna engem is? Nem vagyok se farkas, se vadász, se semmi. Csak egy lány.

- Pontosan tudja ki vagy. – mondja szemrebbenés nélkül. – És azt is tudja, hogy Zayden és te közel álltok egymáshoz. Nem mellesleg a bátyád vérfarkas Ayla. És Ashernek és Mikenak közös múltja van.

- Megan és Mike... Tudni akarom, hogy mi történt velük!

- Mike nem feltétlen örülne neki, ha elkotyognám ezt. – mondja elhúzva a száját.

- Épp te mondtad, hogy a bátyám. Mindenről tudni akarok, ami vele kapcsolatos. – mondom határozottan.

- Legyen. Mielőtt hazatértél volna ide Mikenak volt egy szerelme. Megan. Összegabalyodtak, nagyon boldogok voltak.

- Micsoda? Mike nem is mesélte ezt nekem. – volt egy barátnője? És nem is mondta el nekem. Nem bízik bennem.

- Mit gondolsz miért? A vérfarkasok vagy magányosak, vagy falkában élnek. A falkánkon belül választunk magunknak párt. Mike mégis Megant választotta. Egy emberlányt. Olyan nagyon szerették egymást, hogy elhatározták, hogy összeköltöznek. Zayden pedig erős alfaként a közelükbe költözött, hogy védelmezze őket. Már akkor tudta, hogy baj lesz ebből. Zayden és Mike régóta külön élnek tőlünk. Egy napon viszont minden megváltozott. – most Holden elhallgatott. Ez... mintha nem is a való életben lennénk. Biztosan álmodom.

- Folytasd! – sürgetem.

Vérfarkasba szeretveHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin