15.rész

4.2K 189 6
                                    

Ayla

A gyilkosság helyszínén próbálok valami használható nyom után kutatni. Ennek az Asher Dean srácnak nemcsak a neve titokzatos, hanem a módszerei is. Egy ujjlenyomaton kívül semmi mást nem hagyott hátra. Az áldozat egy nagyon fiatal, 18 éves lány. A testét megcsonkították, és jó alaposan megverték. Ruhái elszakadtak és mindenhol foltok borítják a testét. Ahogy végig nézem a lányt megakad a szemem egy karcoláson, aminek vége már a póló alatt van, így nem látom. Már emelném fel a pólóját, amikor megszólít az egyik helyszínelő.

- Üdv Nyomozó! Átkutattam az áldozat zsebeit, de sajnos pár dolláron kívül semmit nem találtam. – közli Ann.

- Rendben, köszönöm a segítségét. – mondom, de inkább a hason lévő sebhely foglalkoztat. Amint Ann elmegy már meg is nézem, és alig hiszek a szememnek. Egy logó van a bőrébe vésve, ami mellesleg nagyon ismerős. Tuti láttam már valahol. De hol? Közelebbről is szemügyre veszem, de ekkor hangos kiabálást hallok a hátam mögül.

- Engedjenek már el! Nem teszek semmi rosszat! Aylával akarok beszélni! – na tessék. Már csak ez hiányzott. Zayden fújtat és toporzékol, mint egy ötéves. Odarohanok, hogy ne keltsen nagy feltűnést. Nem tartózkodhatna itt.

- Zayden! Mit keresel itt? Azonnal el kell menned, ez egy bűnügyi helyszín, nem lehetsz itt! – mondom neki miközben próbálom hátrébb lökni, de nem mozdul. Ekkor meglátom a nyakában lógó medált. Nem. Ez képtelenség. Ugyan az, amit a lány hasába véstek.

- Mi ez a nyakadban? – kérdezem megrökönyödve.

- Ó, ez? Valami családi ereklye. Apámé volt. – mondja teljes nyugalommal. Annyira ledöbbenek, hogy még arról is elfeledkezem, hogy nem lehetne itt. De semmiképpen sem avathatom be a történtekbe. Ha bármi köze van a gyilkossághoz...

- Miért vagy itt? – kérdezem egyre ingerültebben. Próbálok témát váltani.

- Kerestelek az őrsön, de mondták, hogy itt vagy. Nem vállalhatod el ezt az ügyet Ayla! Kérlek, csak bízz bennem! Kérlek! – hatalmas kezei most a könyökömet szorongatják és mélyen a szemembe néz. Most aggodalmat látok a szemében, nem pedig a szokásos önző pillantását.

- Ezt már megbeszéltük. Nem te döntesz helyettem.

- Ugyan Ayla! Higgy nekem!

- Nem! Elég Zay! Menj el innen! Folyton csak titkolózol. Ki vele! Mit titkolsz? Ismered Ashert? Beszélj! – már ökölbe szorulnak a kezeim olyan ideges vagyok.

- Nem... - elnéz felettem. Hazudik. – Nem tudok semmit. Csak érzem, hogy veszélyes.

- Aha, jó. Én meg úgy érzem most lett elegem. Menj el! – Zayden rámnéz, majd durcás arcal elindul. Én pedig megvizsgálom a sebhelyet. Pontosan megegyezik Zay medáljával. És ekkor eszembe jut egy kevésbé okos, de nagyon hasznos ötlet. Fel fogom keresni Zayden falkáját. Ők biztosan tudják mi ez.

Vérfarkasba szeretveWhere stories live. Discover now