84.kapitola část II.

867 46 8
                                    

Z pohledu Ginger

Ráno bylo kruté, ostatně jako asi pokaždé když to člověk přežene s alkoholem. Po odeznění agónie na mě dolehly události včerejšího večera. Sirius ví o mém vztahu s Regem, a pak jsem si matně vzpomněla na ty výhružky. Co když mu skutečně ublížil.

,,Dobré ráno" pozdravila mě Dorcas, která vyšla z koupelny.

,,Dobré, no ne moc dobré. Kocovina taková menší, ale přece jenom." Zamumlala jsem ospale a prohrábla si vlasy.

,,Kde jsou holky?" Zamrkám a rozhlédnu se po pokoji. Nikde nikdo. Jen já a Marlene.

,,Hmm no nevím kde po včerejšku skončily ale tipovala bych to na pelech hříchu a neřesti" zasmála se a natáhla si na sebe košili a sukni.

,,Jakóóže u Pobertů? Lily spala s Jamieem?" Protáhnu a nejde mi dát si dvě a dvě dohromady.

,,Jejda, vždyť už spolu chodí nějakou dobu. Tak co je na tom?" Opáčí Dorca nevzrušeně. Sice můj žaludek a hlava hlasitě protestovali, přesto jsem se s Dorcou vydala na snídani. Třeba už tam ty naše hrdličky budou.

Znepokojilo mě, že jsem nezahlédla Rega na snídani. U Merlina co když skončil na ošetřovně. Když do Velké síně vešly Lily a Marlene, šli s nimi pochopitelně i Poberti. Sirius se po mně ani nepodíval. Já ho jen sjela pohledem. Vypadal v pořádku, doufala jsem, že je i Reg v pořádku.

***
Všichni už nastupovali do vlaku, jen nám se nějak nechtělo. Nemohla jsem uvěřit, že už opravdu odjíždíme z Bradavic, já tu sice byla tři roky ale byly to krásný tři roky. Takže pro ty co tu byli celých sedm let to musí být ještě těžší. Ohlédla jsem se ještě naposled po hradě.

A taky jsme byli ještě takoví rozlámaní, no polámaní rozchechtala se Lily, čímž měla na mysli tu jejich noc v pelechu hříchu a neřesti, po té včerejší ,,rozlučkové párty" díky Merlinovi za lektvar proti kocovině, no spíš díky Removi. Popravdě moc jsme si ještě nestihli popovídat. Ve vlaku na to bude dost času.

Sedli jsme si s holkama a Poberty do jednoho kupé. No jako dost dobře to nešlo, namačkejte si osm lidí do jednoho kupéčka i s jejich zvířecími miláčky a dalšími věcmi.

Navzdory smutku z odjezdu mezi námi panovala dobrá nálada. Jen mezi mnou a Siriusem dosud nepadlo ani slovo. Jeho chování mi nedávalo smysl, ale měla jsem svou hrdost abych se ho ptala či doprošovala odpovědi.

,,Tak co ségra? Jak se ti líbila poslední Pobertovská párty?" Snažil se Jamie rozproudit hovor, jelikož jsme všichni tak nějak pospávali zatímco vlak uháněl na jih, pryč ze Skotska.

Ušklíbla jsem se na něj, mám mu vykládat o Tichošlápkově zvláštní žárlivosti? Jenže jak zareaguje on?

,,Jo bylo to super, dost dobrý překvápko. Ale proč se vždycky musíme tak zřídit" poukážu na to, že vypadáme jako banda opilců. Rozesměju se na celé kolo a neodpustím si rýpnutí do Lily.

,,A jakápak byla první noc Lils ? Užili jste si to?" Lily vykulila oči a hodila zmatený pohled na Jamese. 

,,To nebyla první noc" zamumlala téměř neslyšně a zrudla až měla v obličeji stejnou barvu jako její vlasy.

,,Co?" Překvapeně zvednu obočí

,,Já nevycházím z údivu, naše slušnačka Lily navštívila pelech hříchu a neřesti vícekrát?" Vtom se všichni upřímně rozesmějou.

,,Co se tak divíš sestřičko? Myslelas, že když Lily chodí s mou maličkostí, která je jedním z Pobertů, že bude stále ta vzorná, musel jsem ji trošičku zkazit." Zazubí se a už zas se usmívá jako měsíček na hnoji. Působí to všechno tak hezky roztomile, až na to, že fakt hodně kontrastuje se situací venku.

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now