20.kapitola

2.2K 137 10
                                    

,,Tak tohle mi vysvětlete" ozval se rázný hlas profesorky Mcgonagallové. Poberti tam oněměle stáli a zírali na tu spoušť. ,,Ale paní profesorko, tohle jsme my neudělali" začal James a Sirius se hned přidal. ,,Možná nám to nevěříte ale opravdu s tímhle nemáme nic společného. A navíc je to taková banální věc, že tohle bychom udělali už v druhém ročníku."

Profesorku to však neobměkčilo, dál tam stála a rty se jí sevřela v úzkou čárku. ,,Když ne vy, tak kdo tedy? " vyjelo z ní nakonec. Na odpověď nemusela čekat dlouho, poněvadž vzápětí z umývárny vyšla Ginger. Byla dokonale překvapená ,,Kluci co se ..." ale profesorka ji jedním pohybem ruky umlčela. ,,Slečno Olivierová, to vy jste zodpovědna za tuhle spoušť?" zvýšila nedůtklivě hlas a pohlížela na ni.

Ginger zalapala po dechu, tohle se totiž nemělo stát, mělo to být jinak jakože úplně jinak, ale nejlepší asi bude když se přizná. Však co, kluci něco tropí v jednom kuse, nojo ale většinou se nenechají chytit. ,,Ano paní profesorko, byla jsem to já. A ponesu za to i následky" řekla a pohlédla jí přímo do očí, dlouho však ten pohled nevydržela tak zase sklopila hlavu dolů.

Profesorka Mcgonagallová se na ni na chvíli překvapeně podívala ale pak se vzpamatovala ,,Dobře tedy, pojďte se mnou." pak se ale podívala na Poberty kteří tam pořád ještě byli,  na tváři jí hrál nepatrný úsměv a dodala ,,vy také pánové". Všichni nezvykle tiše došli až k profesorčině kabinetu.

,,Takže bylo to tedy tak, že vy čtyři jste se tam prostě jen tak objevili a vy slečno Olivierová jste tam dělala co? Co jste tím jako sledovala? Tohle byl velmi nejapný žertík ale tím že jste se přiznala vám ten trest snížím, půjdete zítra do lesa s Hagridem. A vy čtyři půjdete také. " domluvila profesorka aniž by jim dala možnost na protest, pokynula jim že můžou jít. Všichni kvapně odešli, Ginger se dala do běhu a na nikoho se ani neohlédla. ,,Počkeeej prosííím" snažil se ji dohnat James  ale už po ní nebylo ani vidu ani slechu. V pokoji Ginger kvapně skočila do postele a zatáhla závěsy. Přitáhla si k sobě list pergamenu, brk a kalamář a začala něco zběsile psát. Holky které se do jejího příchodu hlasitě bavily, ted zaraženě koukaly na její postel a šeptaly si co to má znamenat.

Mezitím kluci taky došli do společenky, usadili se do křesel u krbu (ze kterých vyhnali nějaké prvňáčky )  a dál si povídali či spíše plánovali co se zítřkem a zvláště když bude úplněk. 

,,Ginger stalo se něco?" šla pomaloučku Lily k zakryté posteli. ,,Ne nic se nestalo, teda ne nic důležitého" ozvalo se zevnitř a pak se pomalu rozhrnuly závěsy a Ginger se objevila s obálkou.

,,Promiňte že jsem sem tak vletěla ale mám na spěch, a něco jsem prostě pokazila a nevyšlo to tak jak mělo a.... musím do sovince." mezitím co to ze sebe chrlila si svlékla uniformu a dala si tmavé legíny a nebelvírský svetr.

,,Počkej zpomal, co se pokazilo?" snažila se to pochopit Marlene. ,,Promiň já vám to všechno vysvětlím potom ale teď mám hrozně naspěch, nezlobte se" a Ginger byla pryč. ,,Hráblo jí?" ,,Pomátla se?" ,,Není zamilovaná? " mluvily jedna přes druhou. ,,Co?" a začaly se smát. ,,Zamilovaná ona ?" pochybovačně kroutila hlavou Lily a koukala na Dor co to řekla za nesmysl.

,, No prcku kde si byla a vůbec požadujeme vysvětlení" ,,Kam ted jako jdeš?" sesypali se na ni James a Sirius kteří si odchytli v ve společenské když šla kolem nich. ,,Tak pojdte  se mnou a všechno vám vysvětlím" řekla netrpělivě Ginger. Vtom jí James vytrhl dopis který měla v ruce ,,ale copak to tu máme za psaníčko" ušklíbl se. ,,Hej vrať mi to, hned mi to dej" natahovala se po tom Ginger ale James byl docela o dost vyšší takže nedosáhla. Pak ale využila moment překvapení a skočila mu na záda a pak mu ho vytrhla z ruky. ,,No konečně, a teď pojďte" a už prolézala otvorem za Buclatou dámou.

V sovinci byl klid, jen občas zahoukala nějaká sova. Trochu tam profukovalo otevřenými okny a pod nohama jim šustila sláma. ,,Palmer" zapískala Ginger na svou sovu ale nikde ji neviděla. ,,Tak si půjčit nějakou školní ne?" poradil jí Sirius. Vtom se Palmer konečně objevila, přiletěla zvenku s velkou myší v zobáku. ,,Palmer, potřebuju abys tohle donesla za Ketty, do Francie" domlouvala jí Ginger zatímco jí dopis uvazovala za nohu. ,, Prostě musíš znovu najít Krásnohůlky jo? Tak leť" a vypustila jí ven a pozorovala jí dokud nezmizela z dohledu.
Pak se vydali nazpátek.
,,Co tak najednou? Doufám že nemáš v úmyslu pláchnout pryč" přitočil se k ní Sirius tím svým dokonalým svůdnickým způsobem a chytil ji kolem ramen. ,,Nech toho, nechci nikam utéct" odpověděla mu kousavě Ginger.

,,Sirííí" zaznělo zapištění ode dveří, běžela k nim nějaká blonďatá kráska. Zaškaredila se na Ginger, která se vymanila že Siriovi náruče a hnedka na něj začla cosi rychle mluvit. Sirius na ni zmateně koukal ,,promiň ty jsi?" ,,Hannah, včerejší odpoledne" zapištěla trochu dotčeně že si to nepamatuje. Pak ho odtáhla pryč aniž by se zmohl na trochu odporu.
,,No tohle snad není možný" zakroutila nevěřícně hlavou Ginger. James se tomu nijak nedivil, už mu to připadalo docela normální. ,,Tak asi už půjdeme ne? Musím za holkama" a zamířila ke dveřím. ,,Nezapomeň že je zítra trénink" připoměl jí James s lišáckým výrazem ve tváři. ,,Jasně kapitáne, jsem zvědavá jak mi ta střelkyně půjde" zazubila se na oplátku Ginger.

________________________________________________________________________
Takže čau
Máme tu další kapitolu, nezdá se vám že ten děj zbytečně moc rozpitvávám? Mně trochu jo :D
Jinak děkuji moc všem za podporu, sledování, čtení hvězdičky i komentáře.
A konečně tu máme tolik očekávaný prázdniny, jako už bylo té školy dost. Ale zas na druhou stranu budu mít teď kupodivu míň času protože budu asi pořád někde pryč ale na psaní si určitě čas najdu. No o vysvědčení se ani zmiňovat nebudu, snad dopadlo podle představ. Moje teda jo. A taky se vám musím zmínit že jsem dostala další HP knížku Cesta dějinami čar a kouzel (vyšla letos :D )
Už se musím rozloučit, protože balím na dovču (kam se mi teda popravdě moc nechce)
Užívejte si prázdniny
Vaše Andy 🌈😚❤

Ginger Potter [ Hp ff]Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt