31.kapitola

1.6K 103 1
                                    

Godrikův Důl  Vánoce 1975 

,,Hej Tichošlápku vstávej, jsou Vánoce. Dárky jsou tady" James vyběhl z pokoje ještě v pyžamu, málem se se Siriusem srazil na schodech a sjel po zábradlí dolů.

,,Jste jak malí! Veselé Vánoce" usmála se na ně Euphemie.

,,Tobě taky mamko" zakřičel James ještě za běhu ale i tak ho Sirius předběhl.

,,Kde je táta?" všiml si najednou James když se rozhlížel po obýváčku. Sirius mezitím nasával vůni, jež se linula od kuchyňského stolu a koukal na tu hromadu dárků pod stromečkem.

,,No víš, Jamie, dostali jsme sovu o naléhavém případu v Příčné. Táta se už odletaxoval k Děravému kotli a já merlinžel také budu muset. Na stole v kuchyni máte snídani, a zbytek snad zvládnete sami vždyť už jste velcí. Vrátím se co nejdřív to půjde" S těmi slovy Euphemie zmizela v zelených plamenech v krbu.

James se bezděčně svezl na podlahu jako hadrový panák a nasadil výraz odkopnutého štěněte.

,,Proč? Proč zrovna dnes? Proč nemůžeme mít klidné Vánoce?" James nepřestával brblat dokud ho Sirius nespražil pohledem ať si laskavě přestane stěžovat. Neustále však zalétával pohledem ke stromečku.

Chvíli bylo úplné ticho, pak je vyrušilo zaťukání na okno. Na okenním parapetu seděla sova pálená a k noze měla přivázaný nějaký balíček a v zobáku dopis.

,,Palmer!!" vykřikl James a sotva ji vzal do rukou, všechna lítost ho náhle opustila když zjistil čí ta sova je.

,,Copak my známe nějakou Palmer?" kroutil nechápavě hlavou Sirius.

,,U Merlina přece Ginger ty hloupý, zajdi nahoru pro dárky" zbavoval James sovu jejího břemene a četl si útržek papíru.

,,Veselé Vánoce roštáci, doufám, že se dárky budou líbit"  přečetl nahlas James.

Sirius se mezitím vrátil se dvěma halabala zabalenými dárky a přivázal je sově na nožku, naštěstí nebyly moc velké. Chvíli na to už se ozývalo trhání papíru jak si oba rozbalovali svůj dárek.

,,No páni" vykřikli naráz, James dostal tréninkovou zlatonku a Sirius nějakou 
lahvičku ukázalo se že je to šampon. Oba však měli ještě malý hnědý balíček.

Byla v něm fotka na které byl Sirius s Ginger na zádech a James s Remusem na zádech. Dělali tehdy kohoutí zápasy.  Oba se tomu zasmáli a pak konečně poslali Palmer na zpáteční cestu.

,,A teď jdeme rozbalovat ty další?" zeptal se nedočkavě Sirius.

,,No jasný"

____________________________________________________________
Takže čau
Je tady druhá půlka Vánoc, moc se omlouvám že je to tak pozdě, chtěla jsem to do půlnoci stihnout ale nějak to nevyšlo. Tuhle jsem kapitolu jsem sice psala už tento týden ve vyučování, tam se totiž píše nejlíp podle mě a taky tam mám nejvíc nápadů (ale jen na knížky ne na učení) Ale zase to vázlo na technice. No nic dobrou noc já jdu spát.
Andy

Ginger Potter [ Hp ff]حيث تعيش القصص. اكتشف الآن