59.kapitola

733 44 2
                                    

**
Tuhle kapitolku věnuju ginerva3
**

Léto 1977

Z pohledu Ginger

,,U Merlinových fuseklí to je vedro, já asi zdechnu" zaúpěla jsem a svalila se na postel.

U Evansových jsme s Dorcou byly už nějaký ten týden ale bylo takové horko, že se prakticky nedalo nic dělat. ,,Tak pojďme do bazénu, tvoje sestra tu přece není" navrhla Dorca z posledních zbytků energie, která jí ještě zbývala. ,,Běžte už napřed, ještě nakrájím meloun" a Lily zmizela v kuchyni. ,,Myslíš, že nám něco tají? Proč chodila do kuchyně, vždyť ten meloun je tady." vyprskla jsem smíchy sotva jsem zpozorovala misku vedle mně na stole. ,,Prosímtě co by nám tajila" a z tichým puf se přemístila. Ať se Dorca klidně přemisťuje, když ji to
baví, ale pro mě to zrovna dobrý pocit není. Nechápu co na tom všichni mají, ano zkoušky z přemisťování sice máme úspěšně složené, ale to neznamená, že se budeme přemisťovat každých pár metrů. No dobře dělají to tak skoro všichni, kromě mně.

***

,,Hej necákej na mně Lily" křičela jsem, když mně polila vodou. Já jsem jí to však oplatila a potopila jsem ji. ,,Tak takhle je to? Chceš mě utopit" zakřičela Lily sotvaže se zas vynořila na hladinu. Přitom omylem shodila Dor z lehátka ,,jejda promiň" zašklebila se na naši hnědovlasou kamarádku, která s prskáním lezla zpátky na lehátko. ,,Tohle je válka" zakřičela jsem a namířila jsem vodní pistolkou na Lily.
,,Jste jak malý holky" zjevila se najednou Petunie, Lilyina starší sestra. ,,Co děláš ty blázne!" Křikla na mě, když na ní přistálo pár kapek vody, povýšenecky se stáhla a zlostně na mě zahlížela. ,,Promiň Petty, moc se omlouvám" vylezla jsem z bazénu a začla jsem se jí omlouvat, snažila se zachovat vážnou tvář, jenže to nešlo. Petunie odkráčela jako nafučený bouřkový mrak.
Docela lituju Lily, že má takovou sestru, to já bych s ní nepřežila ani vteřinu. Nelámala jsem si s tím hlavu a skočila zpátky do bazénu za holkama.

***
,,Rozkoš z té honičky
skoro mi bere dech.
Zlatonka přede mnou
a vítr ve vlasech.
Blíž za ní,
stále blíž davu
mne žene hlas.
Vtom Potlouk přiletí
a já jsem sražen zas."

,,Básnička pro mou milou Lilušku Evansovou od ctitele, jež je jí jistě
velmi dobře znám a doufá, že ho neodmítne, když ji v měsíci zářném pozve na rande."

,,To je nehorázný blbec, pako jedno střapatý" zanadávala Lily, sotvaže dočetla dopis, který jí přinesla sova pálená, jenž si teď čistila peří, mimochodem měla stejné jméno jako naše rudovlasá kamarádka. ,,Co si o sobě sakra myslí, on snad nikdy nepřestane otravovat! Sakra Ginger nemůžeš s ním něco udělat." Drmolila zase Lily a zmuchlala, tak pracně napsaný dopis. ,,No zkoušela jsem s ním o tom mluvit, ale nedá si poradit, je to s ním těžký." Zakřenila jsem se na ni ale to jí moc na náladě nepřidalo.
,,Ale zaveršované je to pěkně ne? Určitě si s tím dal hodně práce" podotkla Dorca a já jsem zatím dusila smích v dlaních. ,,Vždyť to opsal z Famfrpálu v průběhu věků" vyprskla jsem smíchy, už jsem se nedokázala udržet. ,,Složil to nějakej básník okolo roku 1400. Je to z historie famfrpálu" dělala jsem chytrou, tu knížku jsem četla milionkrát a James jak vím taky, protože je to možná jediná knížka, kterou přečetl. Lily zatím rozcupovala dopis na úplně malinkaté kousíčky, tak jsem si ještě přisadila ,,Ale neboj Lily, až budu zas doma, tak mu pomůžu napsat něco lepšího, nějakou milostnější básničku." Dor se začne taky chechtat, Lily znovu zrudne a namíří na mě hůlkou ,,Aquamenti" já mám co dělat abych se proudu vody vyhnula a dám se na útěk po jejich zahradě.
________________________________________________________________________
Baf!
Říkáte si co tady ještě dělám? Vrátila jsem se záhrobí ? Ne spíše ze všech dovolených atd.
Tak je tu konečně po více jak měsíci další kapitola z Gingřinýho života, snad se líbila. Jak jsou prázdniny tak jsem moc nestíhala psát, vím, že by mě nějací mí čtenáři nejradši zakopali za mou neaktivitu :-D

Vaše vděčná Andy ❤

P.S. V současné době pracuji i na dalších příbězích, které nejsou z Hp světa, akorát nevím, kdy je zveřejním.

P.P.S. Nahoře písnička v médiích, prostě jen tak.

Ginger Potter [ Hp ff]Où les histoires vivent. Découvrez maintenant