50.kapitola

1.4K 81 10
                                    

Z pohledu Ginger

,,Nazdar sestřičko" první co jsem ráno uviděla byl medvěd, no fakt nekecám, jenže pak se vynořila čupřina vlasů a pak celý James. ,,Bré ráno co to tu tak voní?" naučila jsem nos nad tou libou vůní a vzápětí to uviděla ,,Lívance mňaam, počkat ...tos dělal ty?" ptám se, protože on je na tom s vařením asi tak jako já, úplně marnej. ,,No jo dělal" zazubil se a posadil se s nimi vedle mě na postel. ,,Cheese" ozvalo se a něco cvaklo, u dveří stál Fleamont teda táta (bude mi chvilku trvat než si na to zvyknu) s kouzelnickým foťákem ,,ať máme nějaké fotky, Hmm tady voní maminčiny lívanečky" přišel k nám a jeden si vzal. ,,Dvanácteráku ty jsi ale kecka, mně se to zdálo nějaký divný, že bys je dělal ty" vlepila jsem mu malinkatý políček (pohlavek) a on mi pro změnu připlácl na obličej lívanec. Začali jsme lívancovou válku a táta se raději vzdálil aby foťák nepřišel k úhoně. James se rozesmál ,, až tě takhle uvidí Sirius padne do mdlob" a otíral mi šlehačku z obličeje. ,,Proč by mě takhle měl vidět?" Nechápala jsem a strčila si do pusy poslední lívanec co přežil. ,,Protože to určitě táta vyfotil a teď to bude na věky vyfocené" kývnul ke dveřím a táta jen přikývl a rádoby nenápadně se vypařil. ,,Pulírexo" zamumlala jsem a namířila na svůj obličej hůlkou, kterou jsem vytáhla zpod polštáře, můj obličej byl rázem čistý. Jamese jsem ponechala jeho šlehačkovému osudu a šla se převlíct do trička a kraťasů.

Pak jsme vyrazili ven, James tomu říkal že mi to tu musí ukázat a že prý musím prozkoumat okolí. Nebránila jsem se tomu, nakonec jsme prošli celý Godrikův Důl. Překvapilo že je to vlastně docela starobylá vesnička která se soustředí hlavně kolem návsi kde je pošta několik obchůdků a kostel. Prolezly jsme všechny uličky a James mi vyprávěl co tady vyváděl za lumpárny když byl malej. ,,Tak a teď půjdeme na hřbitov tam jsi ještě nebyla" chytnul mě za ruku a táhnul mě k takové staré brance za kostelem. ,,Jako fakt? Nejsou tam strašidla?" Zasměju se když procházíme kolem pár hrobů. To je zvláštní, viděla jsem jméno Brumbál, to se mi snad jen zdálo.

****

Uplynuly už dva týdny co jsem tu byla, je to tu super. Táta i mamka, pokud tedy nemusí do práce se mnou tráví hodně času. Jednou mně táta s Jamesem vzali na půdu a vyhrabali jsme tam nějaký starý fotky. James se načuřil když jsem mu řekla že byl hrozně roztomiloučkej když byl malej.
Taky jsme našly moji fotku když jsem byla miminko, táta řekl že to byla moje první fotka bylo mi jen pár týdnů pak se najednou odmlčel a už nic neříkal. Divný.

No a teď je večer teda spíš už delší dobu  noc a já ležím v posteli ve svém pokoji a nemůžu usnout. Za prvé venku je hrozná bouřka a zadruhý rodiče jsou pryč, včera i když měli mít volno je odvolali k nějaké důležité no říkejme tomu třeba ,,misi" na kterou bylo potřeba víc bystrozorů. Kouknu na budík, jsou dvě ráno no bezva.  Nakonec vstanu a jdu si dolů udělat čaj, s hůlkou v ruce dojdu do kuchyně, všude je ticho. Jen ta bouřka zuří ale mně se zpátky nahoru nechce tak se pokouším zapálit oheň v krbu. Úspěšně až na třetí pokus. Sednu si i s hrnkem na gauč a koukám bezmyšlenkovitě do plamenů. Po chvíli se mi však začnou zavírat oči a odložím hrnek že se natáhnu tady. Najednou se stane něco co mě co mě dočista vzbudí a jsem úplně bdělá. Mezi jednotlivými blesky a hromy jde rozeznat bušení na dveře. Zpozorním a zvednu se i s hůlkou připravenou v ruce. Pomalu se blížím ke dveřím a už je otvírám, temnou postavu ozáří blesk a já vyjeknu. Postava se začíná kácet a já ho konečně poznám ,,U Merlina Siriusi! Co? Co tu děláš?" Byla jsem v naprostém šoku a on se na mě svalil jak mrtvola. Taky tak nějak vypadal polomrtvě, pod světlem jsem si ho prohlédla a vyděsila se ještě více. Přes obličej se mu táhnul šrám a taky měl podlitiny, a navíc z něj kapala voda byl promočený až na kůži. Opatrně jsem ho položila na gauč a on se nebránil jen něco nesrozumitelného zachrčel. Pak jsem si vzpomněla že jsem přede dveřmi ještě nechal kufr nebo co to bylo.
Pak jsem se mu pokoušela vysušit ty mokré věci hůlkou, a taky ty cákance u dveří a na koberci. Ten teplý vzduch rozehřál i mně. ,,Děkuu..juu" zamumlal a zavřel oči, asi bude spát. I když jsem nebyla žádná mistryně v ošetřování chtěla jsem to aspoň zkusit, odešla jsem teda pro něco do kuchyně a když jsem vrátila asi už doopravdy spal. Byl tak roztomilý, odhrnula jsem mu ty jeho černý vlasy a vyčistila tu ránu na obličeji. Zrovna jsem se otočila a on se znovu ozval ,,Kde je Dvanácterák?" ,,Jamie spí vždyť je půl třetí ráno. Máš tu jen mně" odpověděla jsem mu a pohladila ho po tváři. Posadil se a zadíval se na mně, to já se ztrácela v jeho krásných bouřkových očích. ,,Utekl jsem, zřekl jsem se Blacků" promluvil najednou pevně a sevřel mou ruku ve své. Konečně jsem se k tomu odhodlala a políbila jsem ho. ,,Ach Tichošlápku já...já tě miluju" dostala jsem ze sebe pomalu. On na chvíli strnul a já si pomyslela že jsem ho asi zaskočila. ,,Eh zapomeň na to" už už jsem se zvedala že odejdu a nechám ho spát ale on si mě přivinul a zašeptal ,,taky tě mám rád. Miluju tě Ginger Potterová". Nakonec jsme oba usnuli ve společném objetí.

*******
,,Tichošlápku??! Ginger??! Co tady ? Co tu zatraceně děláte?". Uslyšela jsem nějaký hlas, byl mi povědomý tak jsem pomalu rozlepila oči. Překvapeně jsem zjistila že ležím na gauči se Siriusem, a měl ruku na mě tak že jsem nemohla vstát, No a nad námi stál James s divným výrazem ve tváři. Drcla jsem do Siria aby se vzbudil,,Eh dobré ráno "

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now