32.kapitola

1.6K 96 2
                                    

Leden 1976

,,Pohněte si, jste jak banda slimáků." Zakřičel James na courající skupinku svého famfrpálového týmu. Více jak polovina mrazivého a studeného ledna již byla pryč ale i v této zimě je James pořád 2x týdně tahal na tréninky.

Právě Ginger a Christine se couraly nejvíce vzadu s košťaty v rukou. Všichni už byli jakžtakž rozhýbaní, ale ty dvě pořád jen klevetily.

,,No a pak jsem spadla ze židle a Ketty ta moje kamarádka z Francie, se skoro zadusila smíchy" Holky se docouraly až ke zbytku družstva, kde už kapitán něco až moc horlivě vysvětloval.

,,Tak a abychom to shrnuli, teď si dáme kolečko kolem hřiště, bez košťat. Aspoň se zahřejeme" a vyběhl první. Ostatní, ač brblali museli chtě nechtě za ním.

****
,,Dianoooo dávej pozor!!" křičel James už poněkolikáté na hnědovlásku, jež ho minula velmi těsně. Diano na ni křičel jen když byl rozzlobený, byla to upravenina jména Dione a on věděl, že to jméno nemá ráda. A nebyl rozlobený jen kvůli její rozjívenosti, dneska zkrátka neměl náladu na žerty.

Ginger se vzápětí srazila s druhou střelkyní coz byla čirou náhodou Christine a obě skončily v mokrém sněhu na zemi. Odezvou na to byl smích ostatních a Jamesovi definitivně ruply nervy. Vykázal obě dívky ze hřiště, jenže nedomyslel, že pokračovat bez dvou střelkyň nemá moc cenu. Jenže obě holky bez dlouhých cavyků, odešly do tepla hradu.

V nebelvírské věži se rozdělily a každá odešla za svými kamarádkami.

,,Co že tak brzo? Už se to tam nedalo vydržet nebo co?" zajímala se hned Marlene sotva se u nich Ginger objevila. Ta si položila koště a přisedla si blíž k ohni

,,Ne, podle kapitána Jamese jsme byli s Christie moc rozjívené a dělali hlouposti. Takže nás vykázal ze hřiště"
Lily se na ni otočila  s takovým napůl pošměšným výrazem

,,A hlavně, že Potter nic takového nedělá, jako by on nikdy nic neprovedl"
,,Je to famfrpál to on bere vždycky vážně. To já jako taky ale asi ne tak moc, nebo nevím asi nemá den" odvětila Ginger.

,,No aspoň se můžu jít učit na tu písemku z bylinkářství" Dodala ještě s povzdechem.

____________________________________________________________
Takže čau
Máme tu další kapitolku, co říkáte na Jamesovu náladu?
No a jinak mám prostě pocit že poslední dobou nemám nijak dobré nápady, a nebudu z toho vinit školu i když je pravda že toho máme docela dost. Taky jste v pátek už úplně vyšťavení? Na to je jednoduchá hláška ,,Všichni tady umřeme!" To s oblibou říká spolužačka. No jinak vám přeji hezký víkend (já budu zase někde pryč :-))
Andy

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now