12.kapitola

3K 176 25
                                    

Byla sobota v prvním říjnovém týdnu, ale ještě pořád bylo krásné slunečné počasí, většina studentů ho náležitě využívala místo toho aby se učili, snad kromě havraspárských, kteří se učili téměř vždycky. Ginger si už ve škole za ten měsíc taky celkem zvykla, vyváděla hlouposti s Poberty ale byla velmi opatrná aby si na ni žádný učitel nestěžoval, pořád ještě měla strach že by si to rodiče mohli rozmyslet a poslat jí do Kruvalu.

Tahle sobota odpoledne byla pro ni významná, těšila se na ni od prvního večera tady, dnes bude konkurz ve famfrpálu a ona doufala že se dostane do týmu, o svých schopnostech nepochybovala, v Krásnohůlkách byla téměř nejlepší ale tady bude větší konkurence. Po cestě na hřiště jí zastoupil cestu vysoký černovlasý kluk ,,kam si myslíš že jdeš?" ,,Siriusi pusť mě prosím, já jdu na konkurz." řekla mu ale on se nehnul z místa. ,,Tss ty taková pápěrka, tě sfoukne vítr" škádlil ji Sirius. ,,Nezahrávej si, a pusť mě" tak ji konečně pustil a ona běžela na famfrpálové hřiště. Zdálo se že už tu všichni byli.
,,Takže vás tu vítám. Potřebujeme hráče na post brankáře a hlavně všechny tři střelce protože všechny střelkyně co tu loňský rok byly už z této školy odešly." Ginger poznala ten hlas byl to James, vůbec jí neřekl že je kapitán, tohle by se jí mohlo hodit. ,,A co ty ostatní pozice?" řekla nahlas. ,,Kdo to řekl?" Ginger se usmála a šla dopředu ,,já Dvanácteráku". James vypadal trošku zmatený ale nenechal se vyvést z míry a nakonec řekl ,,tak dobře brankář, střelci a odrážeči" ,,a co chytač?" trvala na svém Ginger. ,, No jestli myslíš Olivierová že ho nějaká pápěrka z Krásnohůlek překoná tak prosím" zařval nějaký kluk z chumlu. ,,Jo ať to prcek zkusí aspoň uvidí jakého máme super chytače" rýpl si do Ginger Sirius, který se tu zčistajasna objevil.
,,Dobře tak to zkusíme společně, dáme si závod" a nasedli na košťata. James si říkal že se nemůže nic vážného stát. Oba si byli svými schopnostmi tak jistí. ,,Mělo by to být vyrovnané a navíc máme i stejná košťata" podotkla Ginger když se podívala na Jamesovo koště. Opravdu měli stejné koště zameták 3 které v létě oba obdivovali v obchodě na Příčné ulici kde se vlastně poprvé potkali. Nasedli na košťata a vystřelili k obloze, chvilku se honili ale nešlo vidět nic než rozmazané skvrny. ,,Je vážně dobrá" šeptl kdosi z chumlu.
,,No uvidíme" zamrmlal Sirius a držel Jamesovi palce. ,,Jeď Dvanácteráku, ukaž jí co umíš!"

,,Takže kdo vyhrál?" omýtla si z ramena rádoby smítko když na zemi sesedli z košťat. ,,No počkej možná jsi vyhrála závod ale to ještě není všechno!" James odmítal přiznat že by ho nějaká holka mohla porazit. ,,Teďka vypustíme zlatonku" zamručel ještě než znovu vylétli za malým okřídleným míčkem který se jim okamžitě ztratil z dohledu.
,,Tři dva jedna .... Teď" a oba zametáky vystřelili opět vzhůru.

Mezitím na hřišti všichni sledovali jak to dopadne. Někteří už začali být nervózní kdy přijde řada na ně. ,,Tak co jak to jde?" připojil se k Siriovi Remus. ,,No Ginger a James spolu zápasí o místo chytače a jinak zatím nic nebylo" informoval ho Sirius který najednou vyjekl a všichni se podívali nahoru. Ginger zrychlila když uviděla zlatý záblesk. Zamířila tam v domnění že je to zlatonka a nemýlila se. Míček se třepetal kousíček nad zemí. James byl pořád ještě nahoře a najednou se mu mohlo něco kolem ucha, byla to Ginger řítící se střemhlav dolů. Najednou o ni dostal strach aby se nerozmázla o zem a vyrazil za ní. Ginger vzrušeně zavýskla, už měla malinký neposedný míček na dosah ruky, když vtom prudce změnil směr. Zlatonka vlétla přímo k Jamesovi a ten po ní ihned chňapl a rozhlížel se po Ginger. Jakmile jí zlatonka uhnula z cesty, tak nestihla stočit koště a řítila se k zemi a nemohla to ubrzdit.

,,Aresto momentum" zakřičel černovlásek a dívčina rychlost se zpomalila natolik že se snesla k zemi. Rychle se zvedla a nasedla opět na koště. Vtom vedle ní lehce přistál James a její radost pohasla sotva v jeho ruce spatřila zlatonku. To znamenalo jediné, James ji chytil takže vyhrál a ona prohrála. Takže nebude v týmu, na jinou pozici nechtěla. Poraženecky sklopila hlavu a chystala se odejít. Ale zarazil ji Sirius ,,to mi ani nepoděkuješ?" ,,Ehmm jo dík Tichošlápku" a trochu strojeně se usmála. A pomalu odcházela. Kolem Jamese se všichni sešli a dožadovali se aby už začal pořádný konkurz. On se jim však vysmekl a běžel za Ginger ,,Počkej kam jdeš?"
,,Pryč, vyhrál jsi gratuluju! Místo jsem nezískala takže už jsem tady tak trochu zbytečná".

,,Jamesi co se stalo?" ptal se ho Remus dívaje se za odcházející Ginger. ,,Nic, budeme pokračovat v konkurzu. Takže tady se shromáždí ti na posty střelců a tady brankáři."
Removi i Siriovi bylo jasné že se s jejich kamarádem něco děje, že by snad city?
.....

________________________________________________________________________
Takže čau
Moc se omlouvám za pozdní vydání, mělo to vyjít v pátek ale nějak jsem to nestihla. Snad se vám kapitola líbila a zhruba jste pochopili o co jde.
Andy

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now