69.kapitola

723 50 12
                                    

Z pohledu Siriuse

,,Ale Siriusi u Merlina nech už toho." Zapištěla Mar. ,,Proč? Co se ti nelíbí?" Zamručím nespokojeně. Vtom se otevřou dveře ,,Tichošlápku jseš tu?" vpadne do pokoje Dvanácterák, ach Merline, zas jsme zapomněli očarovat dveře proti vyrušení.

,,Jejda sorry, vyrušil jsem vás?" Uchechtne se při pohledu na Marlenku jak sjela pod pokrývku. Já naopak vylezu a sháním se po svém oblečení.

,,O co jde?" Zajímám se a natahuju si džíny a košili. ,,Hmm máme to fakt vychytaný, všichni budou čumět, podrobnosti ti řeknu cestou, jdeš?" Tajnůstkaří James a prohrábne si vlasy tak, že vypadají ještě více rozcuchaně a posune si brýle na nose.

,,Tak zatím pa lásko" mávnu k Mar, jež je až uši pod peřinou. Merline jak ta je stydlivá, to Ginger ta byla v tomhle ohledu jiná.

Už zase nad ní přemýšlím, od té ,,nehody" při hodině OPČM nad ní furt přemýšlím. Ne! Nepřemýšlet! Rozešli jste se a konec, přikázal jsem si přísně.

,,Posloucháš mě Tichošlápku?" Zamává mi James před obličejem
,,Eh co? Jo jasně, to zní dobře." Nejistě přitakám, páč nemám páru o čem mluvil. Pravidlo číslo jedna, když nevíš o čem ten druhý mluví, řekni, že s tím souhlasíš a ono se to nějak vyřeší.

,,Fakt? Tak to je super, nečekal jsem, že budeš souhlasit" zasměje se znovu James a já začínám tušit něco neblahého. Dojdeme ke knihovně, to už je samosebou divné a tam postávají Peter, Remus a Ginger.

,,Co to jako má být?" Obořím se na Dvanácteráka ale v hlavě už mi pomalu začíná svítat co asi chtějí podniknout. Koneckonců už jsme dlouho neprováděli žádnou neplechu.

,,Takže konečně nám dorazil i zbytek osazenstva a můžeme vyrazit. Všichni víte co máte dělat že?" Přejel pohledem Remus všechny přítomné. ,,Mmm a co, že to máme dělat?" Zatvářím naprosto adekvátně k mojí situaci tudíž nechápavě, když se Rem o čemsi baví s Jamesem.

,,To ti Dvanácterák přece říkal ne? Nebo jsi mu to nevysvětlil?"
Rem zdvihl překvapeně obočí ,,Ale jo vysvětlil, on mě neposlouchal" naštvaně pronesl James jakoby to byl zločin.

Zkrátka bylo tu napětí jak zelektrizovaný výboj, nebo náboj nebo jak se tomu říká.

Vtom se ozvala Gia ,,Já ti to vysvětlím Tichošlápku, pojď" to bylo poprvé co na mě vůbec promluvila, od té doby co...však vy víte. ,,Sejdem se pak u Komnaty nejvyšší potřeby" kývne Ginger na Rema a Jamese, ti odejdou někam mně neznámo.

Jsem z toho úplně zblbělý a zmatený. Gia vytáhne kus, mně dobře známého, starého pergamenu ,,Slavnostně přísahám, že jsem připraven ke každé špatnosti." Klepne do něj hůlkou a na plánku se postupně zobrazí celé Bradavice i s postavičkami.

Jelikož nevím co nebo koho hledáme tak se jen tak rozhlédnu, inkoustová tečka Marlene Mckinnonová se pomalu pohybuje v dívčím pokoji sedmého ročníku společně s Lily Evansovou i Dorcas Meadowsovou.

,,Hledej Filche" sdělí mi Gia stručně. Chvilku mi to zabere než zjistím, že v Pamětní síni. ,,Co promerlina dělá v Pamětní síni? I s jeho číčosmetákem" uchichtnu se. Nevím jestli si to uvědomuje i ona ale právě jsme úplně sami.

Úplně sami jsme snad od té ,,nešťastné příhody" nebyli. By mě zajímalo, kterej z těch dvou to vymyslel, beztak paroháč.
,,Hej ty už mě zase neposloucháš! Tobě nemá cenu něco vysvětlovat" štouchne do mě Gia.

,,Sorry já ....já jsem se zapřemýšlel. Můžeš mi to říct ještě jednou?" Upřu na ni svůj psí kukuč. ,,Ty pse jeden! No takže hodíme Filchovi do kutlochu bombu hnojůvku nebo dvě.

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now