48.kapitola

1.3K 76 5
                                    

Le Mans,Francie

A kdy se to počasí zlepší?" ptala se Ginger otce už asi počtvrté a to jenom za dnešek. Venku navzdory tomu že začaly prázdniny hustě pršelo a ani se nezdálo že by to chtělo přestat. Bylo to jako asijský monzum. ,,Nevím, snad koncem týdne" podotkl otec a zase se začetl do novin. Ginger nasupeně míchala lžičkou v kakau, jsou prázdniny a ono si prší. Ještě k tomu mamka musí pracovat, takže ji  nesmíme rušit. Ginger nakonec s povzdechem že je to tak fádní odešla nahoru do svého pokoje. Pohled na zpola vybalený kufr, v ní opět vyvolal sklíčenost. A pak jí ještě padl pohled na malého plyšového medvídka, James měl stejného a oba trpěli tím zvláštním typem sentimentu. Kontrast mezi živým debatováním a konverzacemi v Bradavicích, jí to doma, kde sotva za den prohodili tři věty, připadalo hrozně nudné. Nakonec už se mohla jen těšit na konec týdne kdy pojede do Dijonu a konečně se setká s kamarádkami.

Na konci týdne po několika zoufale mokrých dnech konečně vysvitlo Sluníčko a dohánělo to co za ten týden zameškalo.
,,Dionii někdo přišel" zavolala mamka nahoru a vzápětí už byl slyšet dupot jak Ginger běžela po schodech dolů ,,Nikdy už mi neříkej Dioni ani Dione, jsem jenom Ginger matko!" osopila se na ni, opravdu jsem to jméno nesnášela, ale pak ji padl ještě na jednu osobu stojící stydlivě u dveří. ,,Ahoj" ,,nazdar Jeanne" obejmula Ginger svoji kamarádku. Asi za deset minut už i se svými věcmi odcházely z domu. ,,Zatraceně my se budem přemisťovat?" ale to už ji Jeanne popadla za paži a obě se s hlasitým prásknutím zmizely.

Dijon, stále Francie

,,Fuj už se v životě nechci přemisťovat" svalila se Ginger na zem přímo před brankou domu kde bydlela jejich kamarádka Ketty.

Za chvíli už všechny tři seděly na zahradní houpačce, v ruce měli  sorbet a povídali si. ,,Takže vašim to vůbec nevadilo že tu budeme samy ?" zajímala se Jeanne a neustále si namotávala pramínky vlasů na prst. ,,No ne vůbec, aspoň si užijou klidnou dovolenou kdesi v severní Americe. A taky už jsme dospělé a ,,zodpovědné" a navíc máme po zkouškách." Odvětila jí Ketty a dodala směrem k Ginger ,,Po těch jak nám o nich Bonacy( učitelka Bonacieux) o nich vykládala ve třeťáku a jak sis dělala srandu že budeš muset dělat zkoušku z elfštiny" chvilku se odmlčela ale pak znovu začala brebentit o zkouškách v Krásnohůlkách a popisovat je do nejmenšího detailu. Ginger už nevydržela jen mlčky poslouchat ,,Hele ty vejtaho, já taky psala zkoušky, NKÚ to je náležitá kouzelnická úroveň kdybys nevěděla. Myslím že už jsem vám to jednou říkala ale proto jsem šla o rok níž do pátého ročníku jenom kvůli těm zkouškám." Za chvilku to vypadalo jakoby se pořád něčím trumfovaly od zkoušek přes uniformy až se dostaly k přemisťování. ,,Uvidíš že to nebude tak zlý zvládneš to v pohodě, i když je fakt že to bylo docela těžký napoprvý jsem skončila ve fontánce. Všichni z toho měli hroznou srandu" zasmála se Jeanne a Ketty rovněž. O škole se bavily ještě dobrou hodinu i když už kráčely po jedné z ulic Dijonu. Není nad večerní procházku. 

Vrátili se až za tmy ,,a teďka ti předvedeme co je nového v KKD" zamířila Jeanne do kuchyně. ,,Hmm já se začínám malinko bát, neotrávíš nás?" zařertovala Ginger když si vzpomněla na ten nenáviděný předmět v Krásnohůlkách. ,,Ale náhodou umíme toho už hodně, co třeba Bolognese, ty umíme perfekně" ospravedlňovala je Ketty.
Po večeři se daly zase do bezmezného tlachání.

,, Gio to jsme ti nevyprávěli jak jsme přihlásili na ten výměnný pobyt? Ne ? No prostě to je výměna studentů, jsou tam Krásnohůlky, Kruval pak i nějaká americká Ilvermorny a pochopitelně Bradavice. Z každé školy se vylosuje několik lidí a pak jsou asi měsíc nebo dva v jiné škole a učí se tam." Drmolila Ketty nadšeně a Jeanne se přidala že doufá že je snad vyberou do Bradavic. ,,No není to báječné ? Budeme s tebou v Bradavicích a uvidíme tvého určitě báječného bratra a taky ty ostatní kluky, bože já se tak těším." Ketty doslova pištěla blahem ale na Jeanne bylo vidět že se taky těší. ,,Hmm to zní fajn, taky se těším až budete v Bradavicích, ale s těmi Poberty nevím no.. a navíc můj brácha pálí za Lily Evansovou což je moje spolubydlící a.." nechala Ginger větu nedokončenou. ,,A ty pálíš za tím Siriusem ne ?" Vybalila na ni Jeanne protože si domyslela co možná mělo být tou nedokončenou částí věty
,,No možná.." začervenala se Ginger
,,Jaký možná ? Tak jo nebo ne?" Chytla se toto Ketty a považovala to za ohromnou senzaci z ní tuhle informaci tahat.

____________________________________________________________________________
Takže čau
Konečně se mi podařilo sesmolit nejakou přijatelnou kapitolu. Po těch všech písemkách a dohánění známek na pololetí jsem neměla vůbec energii psát. A taky žádný nápady, třeba tuhle kapitolu jsem psala asi na čtyřikrát než byla aspoň trochu dobrá. Jinak kdo si všiml tak jsem trochu nastínila co se bude dít v příštím školním roce v Bradavicích. Takže se rozhodně máte na co těšit.
Andy 😘

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now