66.kapitola

639 47 10
                                    

Brr" otřásla se hnědovláska když si razila cestu sněhem a víc se zachumlala do kabátu a šály. U jezera se zastavila a chvíli se dívala na ledovou zamrzlou vodní plochu. Vtom zaslechla tak známý štěkavý smích, na druhé straně jezera byli Poberti a kupodivu i holky. James právě zkoušel led, jestli je dost pevný, pak se k němu přidal i Sirius. Oba se chechtali jak blázni a počali se klouzat. A taky padat. Pak si všimli i postavy co byla na druhém břehu a vydali se k ní. Ginger se otočila a snažila se rychle odejít než si jí stihnou všimnout i ostatní. Nakonec narazila na vyšlapanou cestičku, takže už se nemusela prodírat hromadou sněhu. Cestou míjela skupinky lidí jak si užívají zimních radovánek, nikoho si však nevšímala. Konečně se ocitla v teple hradu, i když ne, že by tu bylo moc teplo ale rozhodně lépe než venku. Pak pokračovala nahoru po schodech, když se málem s někým srazila ,,Ginger, tady jsi, všude tě hledám" radostně ji obejmula menší černovláska, její o rok mladší kamarádka Christin. ,,Ahoj Chris, co se děje? Letíš jak splašená" přelétl Ginger přes tvář úsměv. ,,Hele víš co se děje dnes večer ne? No víš určitě, dneska je Silvestr, to znamená.." vychrlila na ni Christie. ,,To znamená co?" dělala nechápavou Ginger. ,,No přece tvůj brácha a jeho kámoši dělají silvestrovskou párty, viď že tam půjdeš taky. Bude to super, hrozně se na to těším" vykládala vzrušeně Christie a oči jí plály. ,,No neplánovala jsem, že bych tam šla. Vůbec se mi nechce slavit Silvestr." zamumlala pochybovačně Ginger. Vtom jí zakručelo v břiše ale snažila se to zamaskovat. ,,Já to slyšela, prosímtě když jsi naposledy něco jedla? Vůbec tě teď nevídám ve Velké síni" podezíravě na ni hleděla Christie a prohlížela si ji. ,,Ne nemám hlad. Už půjdu nahoru nevadí, chci se převlíct." zamručela Ginger a chystala se odejít. Bylo kolem poledne, to znamenalo, že jde většina lidí na oběd a Gia nechtěla narazit na Poberty či holky. Téměř celé Vánoce se jim snažila vyhýbat.
,,Ne opravdu trvám na tom aby jsi šla se mnou na oběd, neboj sednem si spolu s mýma kamarádkama a o Pobertech nepadne ani slovo slibuju." Přemlouvala ji Christin a Ginger nakonec svolila, koneckonců co měla dělat, že.

Po obědě se Ginger s Christin a jejími kamarádkami vydaly do dívčích ložnic aby probraly večer. Popravdě se Ginger v obědě jen tak ponimrala a o večeru se dušovala, že na tu párty nepůjde.
Ložnice holek šestého ročníku byla o kousek dál než sedmaček a Ginger se omluvila, že se k nim později připojí.

________________________________________________________________________

Čauky mňauky
Tak jsem tu zase s další kapitolkou, no ona měla být tak trochu víc pesimistická ale nalijme si čistého máslového ležáku, moc se mi to nepovedlo.
No nakonec jsem tuhle silvestrovskou kapitolku rozdělila na dvě půlky, takže ta párty bude až v té druhé půlce.

Jinak užijte si víkend, já budu o víkendu na jižní Moravě😂 Ale rozhodně nebudu pít, nejsem ochlasta spíš úplně naopak.
No už to nebudu dál okecávat.
Vaše Andy❤

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now