47.kapitola

1.3K 82 11
                                    

Po té nevydařené párty v nebelvírské společence,trošičku to totiž přehnali a načapala je Mcgonnagallová, už zbýval poslední den do odjezdu z Bradavic. Tenhle den strávili holky celý spolu, protože si ho chtěli co nejvíce užít. ,,To není možné, že už je konec roku. Už nám zbývají jen dva roky" povzdechla si Lily. ,,No ber to pozitivně, ještě dva roky tu budem" zasmála se Dor i Ginger se pousmála ,,já jsem ráda, že tu ještě dva roky budu, teda doufám." ,,Proč si tím nejsi jistá?" zmateně se na ni podívala Marlene. ,,No taky se může něco stát a můžu skončit v Kruvalu" dokončila svoji myšlenku Ginger a sledovala jejich reakci. Ano i takové konverzace se vedly, ale co chcete když je konec června a všichni už myslí jen na prázdniny.

****

,,Ticho prosím" povstal Brumbál když seděli všichni ve Velké síni na hostině na konec roku. ,,Tak máme za sebou zase další školní rok, řekl bych nadmíru podařený. Obvzlášťě pro jednu kolej a myslím, že víte kdo to je. Školní pohár s 978 body získává Nebelvír." Po tomhle vypukl u nebelvírského stolu nadšené tleskání, dupání, pískání, jásání a Merlinví co ještě. Hlavně Poberty se radovali, že téměř přeslechli jak se umístili ostatní koleje. Havraspár byl druhý, Mrzimor třetí a Zmijozel poslední. ,,A nyní výsledky vašeho celoročního snažení ve famfrpálu, byť jen těsně ale nakonec famfrpálový pohár vyhrává Havraspár. To je vše tak tedy dobrou chuť" Brumbál tleskl a na stolech se objevilo jídlo. Všichni se pustili do skvělé večeře a přitom ještě debatovali o výsledcích. Holky se pokoušeli bavit s Ginger ale ona jim téměř neodpovídala, stejně schlíple seděl i James. Oba furt ještě mrzelo jak dopadl ten poslední zápas kvůli němuž jim utekl pohár. Sirius se pokoušel zavtipkovat ,,Ale ale copak sourozenci Potterovi neradi prohrávají?" Ginger se po něm otočila a hodila na něj rajče, takže se mu rozprsklo po obličeji. James se přidal a vystřelil po něm lžíci bramborové kaše. Tak tak je správné umět táhnout za jeden provaz.
****

,,Sbohem Bradavice, budete mi chybět" zamávala Ginger naposled na hrad, když vlak vyjížděl z Prasinek.
,,Ale ty to nějak prožíváš, prázdniny jsou taky potřeba" popíchla si Mar a rozesmála se.
,,Nevíte kdy mají přijít výsledky NKÚ?" přemýšlela Lily a držela v ruce mudlovský diář. ,,Áále kdo by se o to staral, asi někdy v červenci ne?" odvětila jí Dor.

U Pobertů v kupé panovala zcela jiná atmosféra, Peter spal, Remus si četl a James se Siriuse se o něčem bavili. ,,Zas domů, No i když to asi moc doma nikdy nebude. Bude to tam zase k nevydržení, možná bych mohl přidat na zeď nějaké další plakáty" brblal Sirius zachmuřeně. ,,Hmm, však zase přijedeš k nám ne? Můžeš zůstat klidně celý srpen. Bude u nás i Ginger pravděpodobně" řekl James ale vypadalo to jako by si tím nebyl moc jistý. ,,A teď půjdeme navštívit Evansovou" zvedl se a vyrazil po chodbičce. ,,Taky Ginger" vyrazil za ním Sirius. Nakonec ti dva byli u holek celý zbytek jízdy až do Londýna.

Na nástupišti se všichni  rozloučili a vydali se vstříc dvěma měsícům volna.

___________________________________________________________________________
Takže čau
Jsem dobrá stihla jsem to napsat ještě před půlnocí, no těsně😂. No tak Poberti a ostatní ukončili pátý ročník. Další kapitoly už budou z vetších časových úseků. Jinak  z prázdnin určitě tak dvě tři budou.
Není to vůbec snadný psát o prázdninách když ty vánoční v reálu zrovna skončily, čtvrtek a pátek to byla prostě katastrofa v tý škole. Hrozně jsem záviděla těm co měli ještě volno. Ale tak co už že🙈 No doufám že jste si je všichni užili, a v novým roce ať se všem daří. Sice je to trochu později ale Šťastný nový rok
Andy

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now