3.kapitola

3.8K 197 24
                                    

Listopad 1974

,,Ginger! Lève-toi déjà! Mon Dieu! Přijdeme pozdě na první hodinu," křikla nervózní hnědovláska po obyvatelce poslední postele a hodila po ní polštář.

,,Ketty nech mě spát," přetáhla si Ginger peřinu přes hlavu jako by doufala, že se tím dotěrné kamarádky zbaví.

,,Ginger Dione Olivierová! Nemíním to znovu opakovat, jestli nevstaneš rozcupuju ti tvé pojednání o elfí magii," vytáhla Ketty srolovaný svitek pergamenu, který teď provokativně držela oběma rukama mezi palcem a ukazováčkem, jako by ho chtěla roztrhnout.

,,No jo, no jo, neřvi tak, vždyť už vstávám," Ginger naznala, že nemá cenu klást odpor a vyloudala se z postele do koupelny. Nakonec se přece jen všechny tři dívky, vypravily z ložnice na snídani.

***

,,Co dnes máme?" zajímala se Ginger, zatímco si brala croissant plněný čokoládou z blízkého podnosu.

,,Bylinkářství, KKD (Kouzelnická kuchyně a domácnost), Přeměňování a po obědě ještě Lektvary," odpověděla jí Jeanne, když zkoumala rozvrh.

,,Ach neee, to si zase pokazím den, já tu monstre parfaite tak nesnáším," reptala Ginger. Ketty jen vyvrátila oči vsloup a jen se napila svého cappuccina.

***

,,Takže, všichni si nalistujte v učebnici stranu 77. Dnes se budeme učit, jak méně trvanlivé potraviny uchovat čerstvé," promluvila rázně profesorka Bonacieux a švihla energicky hůlkou do vzduchu, na stole každé skupinky se objevila velká miska.

,,Na co čekáte, dejte se do toho. Nemělo by to být nic těžkého. Ale musíte mít dostatečně ujasněno, co s tím daným předmětem, chcete udělat. Concentration!" Pobídla je neméně energicky, až z její hůlky vylétlo několik jisker.

Po chvíli obcházení a opravování chyb se profesorka s přísným ,,Snažte se mademoiselles and messieurs," na jazyku, se zastavila u stolu Ketty, Jeanne a Ginger.

,,Slečno Olivierová, zkuste to aspoň provést tak, aby aspoň část nebyla zplesnivělá, jako před chvílí," chrlila na ni, když viděla, co se stalo s kouskem sýru.

,,Alee, co když budu potřebovat Roquefort, ten je přece plísňový," ospravedlnila se Ginger a celá třída se rozesmála. Ostatně jako vždy. V tomhle předmětu dosahovala sice žalostných studijních výsledků, zato se pomalu každou hodinu stalo něco zaručeně vtipného. Ústa profesorky Bonacieux se stáhla do úzké čárky.

,,Nechte si ty nejapné poznámky, budete mít speciální úkol procvičovat do další hodiny."

,,Dio už mlč prosimtě, nebo to dopadne ještě hůř," drbla do culící se Ginger loktem Ketty.

,,Trochu smíchu ještě nikdy nikomu neublížilo, ani mostre parfaite," zamumlala Ginger na oko naštvaně, třebaže to v ní bublalo smíchy. Nikdy ale opravdu nikdy, by se nevzdala legrace, která sršela z toho, že je jí podařilo přivolat plesnivá rajčata nebo namísto Le Reblochon udělat Roquefort. Zkrátka s monstre parfaite se neměly v lásce snad od druhého ročníku.

Po téhle ,,zajímavé" hodině se vydaly do učebny lektvarů

,,Hele Jeanne, nepomohla bys mi prosím, po vyučování, s tím kouzlem z kkd?" zeptala se Ginger a nahodila zoufalý výraz.

,,Jo, pokusím se" přikývla blondýnka.

Na lektvarech připravovaly první část lektvaru felix felicis, a Ginger byla tak roztržitá, merlinví, co se jí honilo hlavou, že tam omylem dala víc kapek výtažku z routy vonné, než bylo potřeba, takže jí celá směs vybuchla a celou třídu to navíc i postříkalo.

Ginger Potter [ Hp ff]Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang