29.kapitola

1.9K 100 10
                                    

Nastalo období před Vánoci, na než se těšil snad každý. V Bradavicích určitě. Když jste pohlédli z okna ven, viděli jste jak venku proletují sněhové vločky, z nichž už většina ležela na zemi jako bělostná pokrývka.

Uvnitř hradu už bylo také poznat že jsou Vánoce za dveřmi, všude se začínala objevovat nádherná výzdoba. Avšak v učení se nepolevovalo, stále se ještě všichni pokud možno snažili. V mrazivém vzduchu venku na školních pozemcích měli plno práce na hodinách Péče o kouzelné tvory či Bylinkářství.

****
Na jednom trámu v Sovinci seděla hnědovláska a četla nějaký tuze dlouhý dopis. Ani si nevšimla když vrzly dveře a ta osoba se k ní potichu se k ní kradla .
,,Baf"

,,U Merlina! Dorcas víš jak jsi mě vyděsila"

,,Sorry Ginger nechtěla jsem tě vyděsit. Jen jsme nevěděli kam jsi po večeři zmizela"

,,To je v pohodě, pojďme" mávla rukou Ginger a seskočila na zem.
Dorcas, která měla jen lehký svetr se zachvěla

,,To ti tu není zima? A od koho ti přišel ten dopis?"
Ginger se zachmuřila jako by to byl problém. Měla na sobě sice teplý svetr, ale teď cítila ledový pot. Jak to u Merlinových ponožek vysvětlí holkám a hlavně klukům.

Když obě dorazily do společenky, většina lidí už byla zpátky z večeře takže všechna dobrá místa byla beznadějně obsazená.

,,Holky tady jsme" zamávala na ně Lily.

,,No tak nám řekni co se děje?" vybídla ji Marlene.

,,Noo ....není to nic vážného" začala Ginger váhavě ale pak pokračovala.

,,Přišel mi zase dopis od kamarádek z Francie. A přemýšlela jsem o Vánocích. Nechcete si to přečíst? Těžko se to vysvětluje" a podala jim dopis.

,,Budou to první Vánoce bez tebe, chtěli bychom abys byla s námi. Nemůžeš přijet domů?" přečetla jednu pasáž Dorcas nahlas.

,,Tak toto ti přece nemusí dělat starosti. Já jedu domů. Klidně můžeš jet taky a potkat se s kamarádkama" odvětila Lily.

,,Opravdu nám to nebude vadit, že ne Dory? A teď kdo si dá partičku Řachavého Petra?" zazubila se Marlene.

*****
Klukům to Ginger řekla následující den po mimořádné koulovačce když seděli promrzlí v Hagridově hájence.

,,Letos to budou pro Bradavice klidné Vánoce. My s Tichošlápkem totiž jedem k nám" prohlásil James hned co si upil trochu čaje.

,,Bezva, já tu totiž taky nebudu. Ale nevěděla jsem jak vám to říct. Tohle mi však pasuje do plánu" zatetelila se Ginger že se to s oběma stranami tak lehko vyřešilo.

,,Aspoň bude mít školník klid. Když tu nebude ani jeden Poberta" usmál se Hagrid když si k nim přisedl se svým hrnkem velkým jako vědro.

,,Pravda, já tu taky nebudu. A co ty Péťo?" Optal se Remus i když předem tušil odpověď.

____________________________________________________________
Ciao! tedy spíš Hallo!
No proč takové oslovení, tenhle týden jsme byli v Itálii (mimochodem bez wifi) a dnes jsme měli být už doma jenže ještě jsme se zdrželi v Rakousku takže nakonec přespáváme v jednom městečku a světě div se ona je tu wifi. Takže mi ten pátek zase vyšel, mám prostě štěstí.
Jinak jak se těšíte do školy? Já mám depku už jen z toho že jsem se podívala na nový rozvrh. Snad jste na tom líp.
Andy :-)

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now