7.kapitola

3.5K 192 5
                                    

V posledním prázdninovém týdnu se Ginger a její rodiče vydali do Londýna nakoupit věci do školy.
,,Dionii, tohle si přece nemůžeš vzít!" ,,Mami co je na těch šatech špatného?" ,,Ale nic! Už pojď trvá ti to celou věčnost."

Přemístili se do jedné uličky a pak pokračovali po Charing Cross Route ,,kde to má jako být? Chodíme tady po té ulici už celou věčnost" stěžovala si Ginger. ,,Tady je to, Děravý kotel." Vešli dovnitř, bylo tu málo místa a vypadalo to tu sešle ale kouzelníků tu bylo hodně.
,,Tak teď malé jazykové cvičení pro tebe Dionii, běž se hostinského zeptat jak se dostaneš na Příčnou ulici"
,,No tak jo" a šla k pultu kde byl shrbený hostinský ,, Dobrý den jak se dostanu na Příčnou ulici prosím?" ,,Jste cizinka že? Jde to slyšet ve vašem přízvuku. Musíte jít na dvorek za výčepem a pak zaklepat na cihly ve správném pořadí." poradil jí a usmál se.

***
Asi za hodinu když už měli skoro všechno nakoupeno, Ginger stála u výlohy kouzelnických potřeb pro famfrpál a koukala dovnitř, vedle ní stáli dva kluci a obdivovali asi nové koště ,,týjo dívej nový zameták". Přišla za ní mamka a když ten její prosebný pohled ,,Ginger klidně se běž podívat dovnitř, my ti nakoupíme učebnice a pak sem přijdeme jo?" ,,Díky moc mami"
a vešla dovnitř. ,, Myslíš že by mi ho rodiče koupili?" Ginger se otočila po hlase a uviděla znovu ty kluky a šla k nim. ,,Ahoj, poradíte mi nějaký dobrý koště".
Kluci ji sjeli pohledem a oněměli úžasem. ,,Dobrá košťata jsou například tyhle zametáky nebo tenhle fénix 101 ale ten je trochu dražší, nebo trochu starší nimbusy" sdělil jí prodavač který se tu zčistajasna objevil.  ,,Děkuju podívám se " a prodavač zase odešel. Kluci se pochechtávali a  šeptali si ,,ta je hezká co" a Ginger to zaslechla a řekla ,,nechte si zajít chuť, dobře vím na co kluci myslí". Jeden z nich ztratil řeč a druhý se začal smát. ,,Ahoj jsem James Potter, těší mě" ,,Ahoj Jamesi já jsem Ginger Olivierová" ,,to je francouzský příjmení, ty nechodíš do Bradavic ne?" ,,Máš pravdu, jsem z Francie ale teď budu chodit do Bradavic". ,,Wow takže hezká, chytrá francouzka co bude chodit s náma do školy to je dobrá kombinace,, řekl ten druhý kluk. ,,A ty jsi ?"zeptala se ho Ginger. ,,Sirius Black jméno mé, jsem hrdý Nebelvír" ,,aha takže jsi v Nebelvíru, a kde jsi ty Jamesi?" ,,No samozřejmě že v Nebelvíru" a oba po sobě koukli.  ,,Budu hádat, vy dva jste nejlepší kamarádi? A do kterého jdete ročníku?" ,,Ano nejlepší, a jdeme do pátého a ty?" ,, Já budu opakovat pátý ročník." Vtom zahlédla svoje rodiče "já už budu muset jít". Mezitím její rodiče došli až k nim ,,Dionny, tak co zlatíčko líbí se ti tady něco?" řekl taťka ,,a s kým ses to tady seznámila?" zajímala se mamka. ,,Ti jsou z Bradavic, půjdou do stejného ročníku jako já. Tohle je Sirius Black a tohle je James Potter." vysvětlila jim Ginger. Její rodiče se po sobě možná trochu znepokojeně podívali a prohlíželi si Jamese.
,,Mami, tati ?! Něco se děje? Když si všimla jejich výrazů. ,,Ale nic odpověděli jí oba najednou.
,,No tak my už budeme muset jít, uvidíme se v Bradavicích ahoj Ginger, nashledanou​" rozloučili se kluci s Ginger a jejími rodiči a kvapně odešli. ,, No chtěla bych vám ukázat jedno mimořádné  koště" začala s přesvědčovací taktikou Ginger.

O půl hodiny později vyšli z Příčné ulice a přes Děravý kotel se přemístili domů.
------------------------------------------------------
Takže čau !
Je tu další kapitola, doufám že se líbila. Budu ráda za hvězdičku🌟 nebo i za komentář.
Nahoře máte obrázek Ginger☝

Vaše Andy😘

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now