8.kapitola

3.2K 192 10
                                    

Byl poslední den prázdnin a Ginger si chystala věci do Bradavic, jenže to je dost těžké s tolika věcmi. Spousty oblečení protože v hradu bývá větší zima  pak učebnice, hábity, kotlík a nějaké další pomůcky. Také si brala několik knížek a svého plyšového medvídka kterého má už od malička a je na něm napsáno s láskou od rodičů pro Ginger.
Snad mám všechno přemýšlela Ginger a zavřela veliký kufr. Do mysli se jí pořád vkrádal ten rozhovor rodičů který tajně omylem vyslechla toho večera co přijeli z Londýna

,,Myslíš že ten kluk byl jejich syn?" zeptala se ustaraně mamka. ,,Monique, vždyť ti říkám že je skoro přesná kopie jeho otce, určitě to bude on" ,,co budeme dělat".

Před spaním o tom ještě přemítala, nevěděla proč ale vybavil se jí James. Nakonec usnula.

***

Ráno 1.září se probudila dost brzo, sice se na dnešek těšila ale zároveň se bála. Oblékla si černé džíny a khaki tričko.
Do Londýna se přemístila s rodiči, jak šli po nádraží King's Cross a Ginger před sebou tlačila vozík s kufrem a klec se svojí karamelově hnědou sovou Palmer, a na tom všem balancovalo, ještě její nové koště.
Najednou Ginger popadl hrozný stesk a skoro by se rozbrečela. ,,Ginger no tak, přece už nejsi malá holčička to zvládneš neboj" objali ji rodiče.
Mezitím dorazili na nástupiště 9 a 10 a Ginger začala vyšilovat ,,tati opravdu sis to nespletl? Tady žádné 9 a 3/4 není". ,,Dionii uklidni se a poslouchej mě, to nástupiště je schované aby ho neviděli mudlové musíš projít tou přepážkou mezi 9 a 10 nástupištěm". ,,To jako projít zdí?" zeptala se Ginger zmateně. ,,Přesně tak, jestli chceš půjdeme s tebou". Tak se rozeběhli proti zdi a Ginger očekávala  náraz, ale do ničeho však nenarazila, utíkala pořád dál. Konečně uviděla kouřící červeno-černou lokomotivu s nápisem Bradavický expres, odjezd v 11 hodin.

,,Tak jsme to zvládli, super" usmála se mamka. ,,Dionii tak se už rozloučíme, ať to nezmeškáš" ,,dobře tati mám tě ráda" a objala ho. ,,Ahoj mami, bude se mi stýskat" a ještě víc objala mamku. ,,A nedělej žádné lumpárny, víš jak by to mohlo dopadnout" ,,dobře" naposledy jim zamávala a vešla do vlaku.

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now