30.kapitola

1.8K 94 10
                                    

Francie, Le Mans

Na Štědrý den odpoledne po krásně zasněžené ulici kráčely dvě hnědovlásky a o něčem se dohadovaly.

,,Já ti říkám že bude Clair naštvaná že jsme ji tam jen tak nechali"

,,Nesmysl, ona prostě jen žárlí i když...Auu" Zničehonic na jednu z dívek přiletěla sněhová koule. Obě dívky okamžitě zpozorněly, nikoho však neviděly. Byla tu jen prázdná zasněžená ulice.

Vtom zpoza jednoho světýlkama nazdobeného živého plotu vykoukla dívka s šálou omotanou kolem hlavy.

,,Holky, už jsem myslela, že jste k nám zapomněly cestu" zachichotala se.

,,Gingeeeer, no konečne ty naše angličanko" zvolaly obě a vrhly se k ní, nakonec všechny se svalily do sněhu. Pak se mydlily asi půl hodiny ve sněhu dokud nebyly úplně mokré.

***

,,No máš štěsti, že jsi mě přemluvila abychom byly na Vánoce u nás Ketty, jinak bych zůstala s Marlene a Dorcas v Bradavicích. A jinak co je nového v Krásnohůlkách?" brebentila Ginger a hupsla na svou postel kde už seděly holky. Ketty i Jeanne na sebe váhavě pohlédly

,,Víš moc změn se tam nestalo, a navíc tady s tebou to bude lepší" odvětila Ketty vyhýbavě.

,,Ketty se snaží říct, že tam nechtěla být, protože si udělala trapas před klukem který se jí líbí" doplnila ji Jenn.

,,Hmm...no tak o tomhle chci povyprávět. Ketty tys konečně projevila zájem o kluky?" zamumlala Ginger jakoby myšlenkama jinde.

,,Ale ale, snad nemáš taky hlavu plnou kluků, víš jak je to s ní hrozné? Pořád o Louisovi mele. To je pořád Louis tohle...Louis tamto" brblala Jeanne. Ginger však zavrtěla hlavou

,,Nee já jen myslím na Poberty, a to jsou jen kámoši naštěstí. Siriuse už jsem vám popisovala je to děvkař, ale na mě to zatím nezkoušel. Pak James, ten pořád otravuje moji spolubydlící Lily, aby ji pozval na rande. Ale jinak je boží, máme dost věcí společnejch a hlavně famfrpál" brebentila Ginger. Ani si nevšimla, že do pokoje vstoupila její mamka.

,,Ale takže James jo?" promluvila aby jí dcera konečně všimla.

,,No James Potter můj kamarád, vždyť jsi ho viděla v létě na Příčné, ale nevím jestli si to pamatuješ" zaculila se Ginger a neunikl jí mamčin pohled.

Moc už se toho ale nedozvěděla, protože byl čas na večeři. Ginger milovala vánoční jídla a ta štědrovečerní la Dinde de Noel, což představovala vánoční krůta plněná jedlými kaštany s vařenou zeleninou, byla její neoblíbenější.

Společně si všichni povídali, smáli se a užívali si vánoční náladu. U zákusku, bûche de Noël což byl piškotový vánoční dezert s čokoládovým krémem, vyprávěla Ketty tak legrační historku, že Ginger se podařilo spadnout ze židle, a když se vyhrabala na nohy, měla krém i na obličeji.

_______________________________________________________________________________

Takže čau

Jsem tu s další kapitolkou, tentokrát jsem se ji snažila naladit na vánoční atmosféru. Ale nevím jestli se mi to dost povedlo. Já totiž jaksi mám po tom týdnu školy úplně vygumovanej mozek, nic nestíhám. A ještě jedna otázečka, chtěli byste další kapitolku taky ještě z Vánoc? Že by to bylo např. z Bradavic nebo z Godrikova Dolu. Jinak vám moc moc moc děkujuu za 20 K. přečtení jste úžasní.

Andy :D 

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now