78.kapitola

606 39 7
                                    

Začátek května 1978

Z pohledu Ginger

,,Hej Paroháči postřeh" křikl Sirius na Jamese, kus pomeranče z jeho napřažené ruky vzlétl vysokým obloukem a trefil Jamese přímo do hlavy. ,,Tos posral Blecháči" James si vjel rukou do vlasů a vytahoval si uleptané kousíčky rozmačkaného pomeranče a hodil ho zpátky po Siriovi.
Lily se ušklíbla ,,Jsou jak malý kluci." ,,No to jo, chováním někdy jo, vůbec nepřipomínají sedmáky" přizvukovala jí Mar. Ovocnozeleninová bitva pokračovala, bráška popadl obzvlášt velké rajče a hodil
ho znovu po Tichošlápkovi. On se mu však nečekaně vyhnul a rajče se rozprsklo na obličeji Mar. Teď jsem se rozesmála já.

***

První hodinu jsme měli Přeměnování, když jsme konečně dohrabali do třídy všichni už tam byli. Až jsme se usadili tak se McČičí proměnila z mourované kočky zpátky do člověčí podoby ,,Takže když už jsme všichni, můžeme začít. Schovejte si prosím vše kromě brků. A pochopitelně si sedněte po jednom." Zahrnula nás instrukcemi. Kroutili jsme nad tím hlavou, co to má jako zase znamenat. S povzdychnutím jsem se za hlasitého šoupání židlí ostatních přesunula do prázdné přední lavice. Mezitím po třídě lítaly listy pergamenů, před každého tři. ,,Tohle jsou zkušební testy na OVCE, ověříte si jak dobřě nebo naopak špatně na tom jste v Přeměnování co se týče teoretických znalostí." Po tomto Mcgonnagalčiném prohlášení se téměř po celé třídě rozlehly nadávky a výkřiky, že to není fér a
že se ještě nezačli připravovat a kdesi cosi. ,,Ticho prosím, na test máte 60 minut. Můžete začít." Sjednala si Minnie klid a dala nám poslední instrukce.
Třída přestala konečně hlučet a všichni otočili na první stránku.
Chvilku ticha narušil známý hlas Tichošlápkův ,,Zatraceně, no do prdele." Zaklel nahlas s procítěným hereckým přednesem a celá třída se rozesmála. ,,Buďte tiše pane Blacku nebo vám dám školní trest." Minnie na něj zírala značně nasupeně.  Pak už ale i Sirius ztichnul a konečně byl klid.
V mysli mi však vířily nekonečně pomotané testové otázky.

Po uplynutí 60 minut si profesorka pergameny vysbírala a propustila nás na další hodinu.

Nejdřív jsme měli bylinkářství, kde jsme víceméně opakovali. Pak následovala Obrana proti černé magii a ostatní pak měli ještě Lektvary.

***

Odpoledne jsme se vydali ven, trochu načerpat sluneční energii. A pochopitelně se učit, Lily si chtěla udělat úkol z Bylinkářství a Jamese k tomu přemluvila rovněž. A jelikož kam James tam Sirius, a k mé nelibosti také Marlene. Remus se někam vypařil, nejspíš do knihovny nebo merlinví kam.
Sedli jsme si na trávu a Lily hned vyndala učebnici do Bylinkářství a začala tam hledat něco o africké pralesní liáně. Já si vytáhla knížku
o Zlatonce co jsem dostala od Rega a začla si číst. Četla jsem ji už asi dvakrát ale je prostě skvělá.

,,Poslouchejte tady jsou popsány četné obranné mechanismy masožravé africké pralesní liány devítikvěté. Také se nazývá Nachová hydra podle
barvy květů." Spustila Lily se zaujetím a Mar jí koukala přes rameno ,,To vypadá na pěkně nebezpečnou kytku. O čem že to má být ta esej?"
,,O jejích obranných mechanismech Mar! Teď jsem to říkala" odsekne jí Lily. ,,To je otrava, k čemu nám bude to, že budem znát nějakou liánu co nás může sežrat. Když se nemůže pěstovat v umělých podmínkách." Praštil James s učebnicí a koukl zoufale na Lily. ,,Tak pojedem do Afriky, abysme tu masožravku viděli." Sirius se rozchechtal jak šílenej a James se k němu přidal, Peter sice nechápal o co jde ale smál se taky.
,,Ale Nachová hydra je opravdu zajímavá, přečtu vám její účinky. Usušený rozemletý kořen prý dokáže neutralizovat jakýkoli jed. Šťáva z jejího stonku má tak silné regenerační účinky, že dokáže nechat dorůst jakoukoli chybějící část těla a kdo sní květ téhle rostliny květ téhle rostliny, tomu se rozpoltí tělo a získá téměř neporazitelného dvojníka, který lze zničit jen ohňem." Lily dočetla a James se Siriem právě sehráli divadýlko vlastní popravy. Nedalo mi to abych se taky nezapojila do diskuze ,,Kluci vy jste blbečci, Lily se tu o něco snaží a vy na ni úplně kašlete. Vemte si to z toho např. to kdyby si Vy víte kdo udělal výlet do Afriky a tu kytku našel." James si poklepal na čelo ,,Plácáš nesmysly ségra. Jak by Ty víš kdo mohl cestovat do Afriky." A to by nebyla Marlene aby si taky nepřisadila, zatímco zírala střídavě do učebnice a na mě. ,,Myslím, že je zbytečné přemýšlet o tom co ta liána dokáže. Jelikož tady se píše" zabodne prst asi tak do půlky stránky. ,,Jsou tak neobyčejně vzácné a tak dobře chráněné, že nic z toho nelze získat. A navíc už je třista let nikdo neviděl." ,,Správně Mar, ty umíš číst v učebnici. Naučíš mě to taky?" Imaginárně jí zatleskám a ušklíbnu se zatímco ona div nevybuchne vzteky. ,,Klídek holky, jste jak Nachový hydry, hlavně se nesežerte." Zřejmě nejsem jediná kdo chrlí ostrovtipem. Lily to vzdá a začně si dělat výpisky, nejspíš o té liáně. 

,,Hele co to máš vůbec za knížku? V poslední době tě s ní vidím furt." Otočí se na mě zničehonic  James a vytrhne mi Zlatonku z ruky. ,,Zlatonka (ne)obyčejný zázrak." Přečte nápis na knížce ,,A tos mi chtěla utajit, odkud ji máš? Z knihovny?" Zajímá se ,,Ne, dostala jsem ji" chňapnu po ní, jelikož ji chci získat zpátky ale James se natáhne do celé své výšky abych na ni nedosáhla a meztím mu ji vyškubne Sirius ,,Ukaž" a zalistuje v ní. Merlinžel hned na první stránce najde to věnování ,,Mé krásce, s láskou A." Přečte nahlas a vypukne smíchy ,,Paroháči tvá ségra má nějakýho tajnýho ctitele. Koukni" podá mu knížku zpátky a oba se rozřechtají smíchy. ,,Dejte mi to! Hned!" Zaječím na ně co nejhlasitěji dovedu. Konečně ji třímám opět ve svých rukou. ,,Kdo je A.?" Zeptá se poněkud zmateně James ale Siriovi jakoby svitlo. ,,Arcturus?" ztiší hlas abych jej slyšela jen já ,,Ty ? A on? Vy spolu něco máte?"
,,No záleží na tom co máš na mysli. Třeba dýňový koláč spolu nemáme." Rozesměju se a snažím se odvrátit pozornost od záhadného A. ,,No asi už půjdu, chtěla jsem se ještě potkat s Christine." Bleskurychle strčím knížku do brašny, tu si přehodím přes rameno a odejdu dřív než se stačí prozradit více než bych chtěla. Cestou do hradu minu spoustu lidí co si užívají krásného počasí. Dokonce i Rema s Emily, co se drží za ruce. Počkat co?! Mně už asi nefunguje mozek. Bezva teď už se dali dohromady i oni. No to to bude vypadat.

________________________________________________________________________
Takže čau
Konečně tu máme další kapitolku a vánoční prázdniny pochpitelně, taky jste se jich nemohli dočkat?
Ono psát tuhle kapitolu mi trvalo trochu déle než jsem myslela. Jinak během Vánoc bych knížku už chtěla ukončit, takže ,,drama vrcholí". Pokud se mi to podaří tak kapči budou vycházet častěji.
Andy

P.S. Tuhle kapitolku bych chtěla věnovat N_eT_h protože má dnes svátek, a taky, že je stále mou velkou oporou a rádkyní u psaní.

Ginger Potter [ Hp ff]Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum