11.kapitola

3K 172 35
                                    

Z pohledu Ginger

,,Vy jste slečna Olivierová, ta nová žákyně?" zeptal se mně profesor Křiklan na začátku hodiny ,,Ano" přikývla jsem.
Dnes to bude jednoduché, mávl hůlkou a na tabuli se objevil postup nějakého lektvaru.

Amorův šíp

Ingredience:

2 zmrazená vejce popelce

4 třešňové květy

2 odměrky žabníku

1 vejce runovce

5 kapek šťávy čmelotryska

1 odměrka nakrájených sedmikráskových kořenů

Postup

Do jednoho kotlíku nalijeme tři odměrky vody, do které přidáme šťávu z čmelotryska, a necháme zahřívat na mírném plameni. Mezitím si do druhého kotlíku přidáme dvě odměrky vody a vložíme do něj vejce popelce i runovce. Zahříváme na vysokém plameni do té doby, než všechna vejce změní barvu na tmavě červenou a vejce popelce se navíc začnou lesknout. Poté můžeme přidat třešňové květy, které společně s vejci rozmašírujeme a mícháme po směru hodinových ručiček do té doby, než tekutina v kotlíku zfialoví. Poté necháme chvíli pobublávat, a jakmile uplyne čas stanovený pro první kotlík, můžeme k němu přelít obsah druhého kotlíku. Přidáme sedmikráskové kořeny, šestkrát zamícháme v protisměru a necháme odstát. Lektvar by se měl mezitím zbarvit do světle modré. Poté už jen přidat na drobno nasekaný žabník a míchat lektvar přesně sedm minut po směru hodinových ručiček. Následně kotlík odstavíme z ohně, necháme vychladnout​.

,,Jak už jste si mohli všimnout, dnes budete připravovat, lektvar lásky, koukejte se snažit protože v druhé hodině si to vyzkoušíme na nějaké dvojici." Křiklan domluvil a já se schlíple sesunula na stůl. ,, Seš dobrá na lektvary?" zeptal se mně Sirius se kterým jsem seděla, protože James seděl s Remem. Původně jsem chtěla sedět s Lily, ale seděla s někým jiným. Kluci mi řekli že to je ,,Srabus" až pak mi řekli že se jmenuje Severus Snape, je že Zmijozelu a právě s nimi máme společné lektvary, Lily s ním sedí už od prváku. Taky jsem zjistila že mezi Nebelvírem a Zmijozelem panuje velká nevraživost, prostě se nesnáší.
,,Ne, lektvary nejsou moje silná stránka, ale nějak to zvládneme ne?" odpověděla jsem Siriovi a dozadu pro potřebné přísady.

***

,,Tak končíme, ukažte co jste zvládli". Procházel po třídě a sem tam něco řekl, nakonec se zastavil u Lily a Severuse a zvědavě se jim koukal do kotlíku ,,naše Lily opět nezklamala, výtečně slečno Evansová". Vtom se ozvala rána, ohlédla jsem se a uviděla Jamese jak spadl na zem, začali jsme se se Siriusem smát na celé kolo. ,,A pane Pottere, ukažte mi váš lektvar" řekl a zamířil k nim. ,,Hmm docela obstojný" zamumlal si. ,,A teď vybereme dvojici na vyzkoušení, hlásí se někdo dobrovolně?" Nikdo se nepřihlásil, měla jsem chuť to zkusit ale věděla jsem co se mi může stát za trapas. Křiklan se konečně rozhodl ,,takže slečna Evansová, protože měla nejlepší lektvar ....." ,,Udělej nějakou blbost nebo vyvolá k ní do dvojice Snapea, to nechceš ne?" Pošeptal Remus Jamesovi. Dělat kraviny, to pro Jamese nebyl problém a zabralo to.
,,Takže druhého vybraného už máme taky, pane Pottere, pojďte sem". ,,Ach jo" povzdechla si Lily ale nemohla proti tomu nic udělat. ,,Tak teď si oba navzájem vyměňte lektvary a vypijte je" řekl oběma ,,a vy sledujte jejich chování" pronesl ke třídě Křiklan.
,,Ach Jamesíčku, jak jsem tě mohla nechat tak trpět" Lily něco blábolila a bylo jasné že kdyby nebyla pod vlivem lektvaru vůbec by to neudělala a začala se k němu pomalu přibližovat. Zato James by s tím neměl problém ani ve skutečnosti ale pod vlivem to mělo ještě větší účinek. Bylo hrozně vtipné jak si ti dva vyznávali lásku zatímco celá třída jak nebelvír tak zmijozel na ně hleděli s vytřeštěnýma očima. Už chyběl jen kousíček k tomu aby se políbili.
Vtom zasáhl profesor Křiklan
,,To by myslím jako ukázka stačilo" a podal jim protilátku aby to vypili. Lily překvapeně zamrkala a hned odskočila od Jamese protože byla nebezpečně blízko a James tam ještě chvíli omámeně stál a přemýšlel co se vlastně přihodilo. Celá třída včetně mě se začala smát a Křiklan ukončil hodinu.

Všichni jsme se vyhrnuli ven, Zmijozelští šli na přeměňování a my jsme šli na jasnovidectví, teda já a Lily. Celou cestu do věže se že mně snažila dostat co nejvíc informací o tom co dělala po vypití toho nápoje. ,,Nepolíbila jsem ho že ne?" ,,Ne, to jsi nestihla" řekla jsem jí s úsměvem. Za námi šli James a Sirius ,,jednou mně Evansová neodmítla a já si to nepamatuju".
Remus, Marlene a Dorcas s námi nešli protože místo toho měli věštění z čísel. Marlene se mnou skoro vůbec nemluvila a když už, tak pořád tím naštvaným tónem jako bych jí něco udělala což nebyla pravda.

________________________________________________________________________
Takže čau
Já vím že tenhle námět je v ff velmi častý jakože Lily a James pod vlivem lektvaru na hodině bla bla bla..... ale proč to sem nedat že :D Doufám že se vám kapitola líbila.
Ještě bych chtěla poděkovat jedné nejmenované osobě za to že se pustila do čtení mojí ff. (Nejmenované protože jedině ona pozná že mluvím o ní, tedy pokud si to přečte)
Jo já vím moc to okecávám a stejně ty moje kecy nikoho nezajímají.
🔹🔹🔹Andy🔹🔹🔹

Ginger Potter [ Hp ff]Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ