46.kapitola

1.3K 74 1
                                    

Z pohledu Ginger

,,Blbečku"

,,Bezmozkej testrále"

,,Hrabáku"  Stáli jsme s Jamesem v klučičím pokoji nad kusem starého pergamenu a hádali se o něj, jen zasvěcení věděli, že je to Pobertův plánek mapa celých Bradavic.

Původně jsem ho mile poprosila aby mi ho na chviličku půjčil ale on nechtěl. Neviditelný plášť mi půjčil to ano, ale o plánku pořád řečnil,že patří jen do rukou Pobertů a kdesi cosi. Pomalu mi začaly ujíždět nervy

,,Espèce de crétin! Dej mi ho !" a vytrhla jsem mu ho z ruky.

,,Ne" zaprskal James a vzal si ho zpátky.

,,Pas touche ! Tu prends ta vessie pour une lanterne!" Vykřikla jsem a vůbec jsem si neuvědomila že jsem přešla do francouzštiny. Vtom dovnitř vtrhli Sirius a Remus

,,Co se tu děje? No slyšeli jsme trochu ostřejší výměnu názorů tak...."

,,Tak jsme se přišli podívat" dokončil Remusovu větu Sirius. V tomhle jsem viděla šanci, protože ten plánek je všech čtyř, no ale Pettigrew mi byl ukradenej takže těch tří.

,,Quelle espèce d'idiot!" Plácla jsem se do čela.

,,Zeptej se kluků je to i jejich plánek " řekl James zatímco tam stál a výhružně na mě koukal.

,,Takže tu jde o ten plánek?" zeptal se Remus a koukal z jednoho na druhého.

,,Jo jde, chce si ho půjčit" prskl James

,,Jenže můj drahý bratříček mi ho nechce půjčit, prý to je jen váš osobní majetek" mrkla jsem na Siriuse, na něj by to mohlo zapůsobit.

,,A proč by si ho nemohla půjčit ?" nechápal Sirius. To byla hnací síla na stavidla Jamesovy výřečnosti

,,Proč by nemohla ? Proč asi ? Není Poberta! Je to naše věc...." Sirius mu však skočil do řeči

,,Skoro jako by byla, co si pamatuju od začátku jsi k ní choval jistou náklonnost."

,,To sice ano, ale to bylo předtím než jsem věděl že je to moje sestra." Zalapala jsem po dechu, a já myslela, že už jsme si to vyjasnili. Zdálo se, že už to pochopil i já jsem se s tím celkem smířila, sice to bylo těžké ale smířila jsem se s tím. Nakonec jsme to vyřešili tak, že Remus uklidnil Jamese a já si od Siriuse půjčila ten zatracenej plánek

,,Děkuju Siriusku" a odešla jsem. Teď jsem ztratila hodně času ale to nevadí, stihnu to i tak. Měla jsem výborný plán na školníka a jeho smetáka tu kočku.

Nevím jestli to byl osud nebo jen čirá náhoda ale po cestě  jsem potkala Protivu a kupodivu mi dost pomohl, takže to bude na jeho zodpovědnost.

Do pokoje jsem se vrátila asi něco po půlnoci. Hned jsem zalezla do postele a ještě chvíli studovala plánek a dá se i říct že jsem se kochala svým jménem Ginger Potterová . Jedna věc mi však pořád vrtala hlavou, jaktože se tam tohle příjmení nezobrazilo už dřív než jsme o tom dozvěděli, nebo už na začátku?
Po dlouhém přemítání jsem upadla do tvrdého bezesného spánku.

****
Ráno dalšího dne jsem se probudila nějak nezvykle pozdě. Budík ukazoval téměř půl desáté, vůbec se mi nechtělo jít na vyučování. Stejně už máme po zkouškách. Oblékla jsem si tedy normální oblečení a vyrazila na ošetřovnu, no co musela jsem mít nějakou výmluvu proč jsem na to vyučování nešla.

Ve společence jsem opět vyndala plánek a koukala tak po všech možných lidech

,,Super Filch je v Pamětní síni, tak snad si to užil" zamumlala jsem si spokojeně, že můj plán určitě dobře vyšel. Houfy teček na plánku se začaly přemisťovat do Velké síně na oběd, a zahlédla jsem tam i Lily, Dor a Marlen.

,,Neplecha ukončena" a vydala jsem se na oběd taky. Věděla jsem, že se po mně určitě shánějí.

____________________________________________________________________________
Takže čau
Je tu další kapitolka, jo vím že není nic moc ale aspoň taková oddychovka:-D
Příští kapitola už bude z úplného konce školního roku. No mějte se famfárově a užívejte vánočních prázdnin dokud jsou.
Andy🎆🎄☺

Ginger Potter [ Hp ff]Où les histoires vivent. Découvrez maintenant