61.kapitola

706 45 2
                                    

Září 1977

,,Hej pohněte máme jenom tři minuty" křičel kluk se světlými vlasy a řítil se přes nástupiště s plně naloženým vozíkem. Neustále se ohlížel po dvou klucích a dívce, kteří běželi za ním.

Ozvalo se zapískání, doběhli k nejbližším dveřím do vlaku a Remus trhnutím otevřel dveře a skočil dovnitř do chodbičky. Ginger vypadala, že se co nejdřív pozvrací nebo hůř omdlí. Kluci rychlostí blesku natahali dovnitř všechny kufry, klece se sovami a tři košťata. Akorát stihli zabouchnout dveře a vlak se dal do pohybu. Než se jim podařilo najít prázdné kupé, bradavický expres vyjel z nádraží a supěl pryč z Londýna na sever.

***

,,Už je ti líp?" zeptal se Remus, poté co se Ginger vrátila z toalet. ,,Ale joo" zamručela a svalila se na sedačku vedle Siria. ,,Něco tu ještě přece jen zbylo" podal jí po delším přehrabování v kufru, malou lahvičku se zeleným obsahem. ,,Jak se to vlastně přihodilo?" zeptal se zvědavě.
Ginger maličko zaváhala, Sirius a James se ne zrovna tiše pochechtávali. ,,Ti dva blbečci mě opili, a ráno když vypili poslední lektvar proti kocovině, zjistili, že už nemáme žádnej další." Ginger je zpražila pohledem.

Z pohledu Ginger - Flashback

Konečně se mi podařilo zavřít kufr, který přetékal snad milionem věcí, i když jsem použila kouzlo na zvětšení prostoru. Koukla jsem oknem ven do temné noci, nebylo však nic vidět. Pršelo snad už od soumraku. Velké kapky bubnovaly na sklo, po chvilce bezmyšlenkovitého zírání do těch kapek jsem se vydala přes chodbu do klučičího pokoje. Sotva jsem vešla, vytřeštila jsem oči. Bylo mi jasné, že Jamie a Sirius ještě nebudou spát ale tohle..
Kufry byly poloprázdné, kolem nich poházené oblečení, hábity a hůlky ležely na převráceném kotlíku. Uprostřed toho všeho seděli ti dva s několika láhvemi alkoholu, vypadali, že už mají notně upito. Klec na psacím stole byla prázdná, Jamieho sova Lily na vše shlížela s horní desky skříně. ,,Co tu u všech svatých vyvádíte?!" Vyjekla jsem na bratra.
,,Gio, jéé tys za námi přišla na návštěvu. Pojď sem" vyjukl Sirius, vstal a snažil se mě obejmout, chvilku jsem s ním zápolila abych se mu vysmekla. ,,Chtěli jsme trochu zapít konec prázdnin, dáš si taky?" Pokynul mi Jamie a nabídl mi sklenku, zřejmě ohnivé whisky. ,,Ne díky, chtěla jsem vám jen popřát dobrou noc ale jak to tak vidím jdu hned zpátky." a začala jsem couvat ke dveřím
,,Kam bys chodila" obrátil se ke mně zase Sirius. ,, Nech mě, vždyť seš úplně namol" otřásla jsem se, on však zavrtěl hlavou ,,Dokud si stoupnu a udržím se na nohách, tak nejsem opilý, to snad poznám ne."
Nevím jak se to seběhlo ale asi po půl hoďce už jsem s nimi seděla na zemi a v ruce měla panáka s whisky. Těžko říct kolik těch panáků bylo a s čím. Nad ránem už to mám takové zamlžené, jen si pamatuju, že asi ve dvě ráno začali kluci balit kufry a nakonec jsme u toho někdy kolem páté usnuli. Ráno nás přišla vzbudit mamka, dostali jsme vynadáno všichni tři. Byla jsem děsivě unavená a jen Siriho silná káva mi trochu pomohla nebýt taká mátoha, ale hned jsem to vyzvracela. ,,Sakra máme problém" vykřikl Jamie sotvaže jsem se vrátila k nim do pokoje. ,,Myslím, že už nemáme lektvar proti kocovině. Vypili jsme poslední." Kufry byly znovu rozhrabané a v podstatě tu zase panoval nepořádek. ,,Promiň" chtěl mě obejmout Sirius ale já jen zaúpěla ,,U Merlina"
Pomoc jsem nemohla hledat ani u rodičů, protože byli toho názoru, že když jsem tohle na sobě dopustila, tak ať se z toho taky sama dostanu. O půl jedenácté, už jsme byli konečně připravení. Rodiče se s námi přemístili na nádraží King's Cross a tam jsme se rozloučili.

Konec flashbacku

,,Tak to teda bylo, a teď když dovolíte, půjdu spát" ukončila své povídání Ginger, stulila se na sedačku a hlavu si položila do Siriova klína. Během chvilky usnula. Kluci se dali do debatování, kde je asi Červíček.

***

,,Je tak roztomilá, když spí" pohlédl na stále spící Ginger Sirius a vískal ji v dlouhých vlasech. ,,Hmm to je, ale když už jsme u roztomilých holek, asi zajdu za Evansovou." Zakřenil se Jamie a odešel z kupé. Remus si jednoduše vytáhl knížku a začetl se. ,,Pff no bezva a co mám dělat já?" Odfknul si Sirius. Poťouchle se usmál, vytáhl svůj hřeben a začal rozčesávat Gie vlasy. Počínal si tak pomalu a opatrně, aby ji nevzbudil.

***
,

,Ginger vzbuď se prosímtě, už tam budeme. Měla by ses převlíct do hábitu." Snažil se ji Sirius vzbudit ale marně. Vlak začínal zpomalovat a s velkým trhnutím zastavil na nádraží v Prasinkách. Nastala vřava jak se všichni snažili dostat ven.

,,Taky jsi mě mohl vzbudit dřív než zastavíme" zamručela naštvaně Ginger, když si rychle přetahovala hábit přes  hlavu a mířila ven. ,,Tebe ale nešlo vůbec vzbudit víš" křikl za ní ještě Sirius, jenže hnědovláska už mizela v záplavě jiných studentů.

________________________________________________________________________
Nazdárek lidi
Tak jsem tu zase, už se zase dostávám k pravidelnosti 😂 nebo je to tím, že se kvapem blíží zase škola. Merline za co nás trestáš, že ty prázdniny vždycky utečou. Ironií je, že jako většinu postav v tomhle příběhu čeká poslední ročník, tak mě taky čeká poslední ročník. No co vám budu povídat, radši bych byla na Černé perle než šla do čtvrťáku.

P.S. Té poslední věty si nevšímejte, momentálně si dávám maraton Pirátů z Karibiku😋

Tak zase někdy, teda doufám, žé příští týden

And❤

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now