24.kapitola

2.1K 124 11
                                    

Z pohledu Ginger

Po pár dnech se na mě kluci ještě pořád zlobili a já naprosto nechápala, vždyť to byl jen nevinný žertík a navíc Tichošlápkovi k narozeninám.

Takže teď se mnou skoro vůbec James ani Sirius nemluví a říkají mi příjmením ale Sirius to ještě tak moc zkomolil že z toho je oliva, moc příjemné to tedy není. A na posledním tréninku na mě James křičel

,,Diano!" Dobře ví, že své druhé jméno Dione moc nemám ráda a tak z toho vznikla taky zkomolenina. Jediný Remus je v pohodě, tomu to nevadilo a Petera jsme z toho vynechali takže ten je taky OK.

Teďka zrovna máme jasnovidectví a probíráme čtení z čajových lístků, ne že by to byla nějaká zábava, je to totální nuda.

,,Hej Ginger soustřeď se, teďka jde k nám" žduchla do mě Lily až mě skoro shodila z taburetky. Měla jsem plný hrníček čaje stále ještě před sebou kdežto Lily ho už měla vyprázdněný a zkoumala tu spoustu nacucaného svinstva.

,,Tak drahá co tak bezradně? Dovolíš mi nahlédnout?" připlížila se k nám profesorka.

,,Ano ano, jasně to tu vidím...Ten kříž je velmi nebezpečný. Dávejte si pozor na svůj život" spustila zamlženým hudravým hlasem a odešla k další dvojičce.

V další dvojhodinovce byla Obrana proti černé magii, což je docela fajn, dneska je asi teoretika páč jsou tu normálně lavice. Pro změnu jsem si sedla s Dor a Lily s Marlene. Asi v půlce hodiny ke mně přiletěla papírová vlaštovka

,,Hele Olivo, už jsme ti odpustili. Půjdeš s náma odpoledne do Prasinek?!" zakřenila jsem se a začala škrábat odpověď.

,,Vždyť půjdeš do Prasinek přece s náma" šeptla mi Dor když se podívala co to píšu.

,,Nojo já... zapomněla" rozpačitě jsem se usmála, preškrtala původní odpověď a napsala pouhé ne.

Následovala úplná smršť věcí, James se Siriem dělali bordel takže profesor Bennet vyvolal Jamese aby šel dopředu no takže bude souboj a samozřejmě že si vybral mě. Po dlouhých deseti minutách lítého boje (přeháním) jsem nakonec vyhrála. Jamesovi spadl úšklebek, on má možná víc zkušeností, ale já sázím na štěstí a náhodu.

,,Nehoda není náhoda"

,,To byl pěkný ukázkový souboj, připomněli jste mi jednu dvojici za mých mladých studentských let" rozhorlil se profesor Bennet a pokračoval.

,,Tvé rodiče Jamesi. Ach ano Fleamont Potter byl opravdu třída. Však teď se jim to hodí, že?" mrkl na Jamese.

***
Tohle mi vrtalo hlavou ještě i po obědě když jsme s Lily a Dor seděly na pokoji, povídali si a čekaly na Marlene která měla ještě studia mudlů.

,,Já to fakt nechápu" začala jsem znova, ale Lily, které to už asi lezlo na nervy mě přerušila

,,U Merlinových vousů Ginger, tak už nad tím nepřemýšlej . Kdoví třeba ho jen přepadla nostalgická nálada" Jak přišla Marlene, tak jsme se teple oblečené, přece jen už byla za námi půlka listopadu, vydaly do Prasinek konečně.

Rázovali jsme po cestě od hradu, sice už tady vegetuju téměř tři měsíce, ale v Prasinkách jsem ještě nebyla a hrozně moc jsem se těšila, ale neustále jsem měla nutkání srovnávat je s Čárymárinkami. Po cestě jsme se něco nasmáli bo Marlene a Dorcas začaly mluvit o sněhu.

,,Podle mě je na sníh moc brzo Marlenko " odvětila jsem a použila přezdívku o které vím, že ji nesnáší.

***
V Prasinkách je úžasně. Jen co jsme tam vešli, dýchla na mě ta atmosféra a všude se pohybovali skupinky bradavických studentů.

,,Tak kam půjdeme prvně?" otázala jsem se, bylo to tady moc. Tak třeba u Taškáře, tam byly ty nejrozmanitější ptákoviny jako třeba bomby hnojůvky.

Myslela jsem, že někde tu potkáme kluky a taky že jo. Jak Lily a především Marlenka spatřily Jamese a Siriuse daly se na ústup, který se pomalu změnil na úprk.

Konkrétně do Medového ráje, jde byly všechny možné i nemožné sladkosti. Strávili jsme tam dobré dvě hodiny, vyzkoušela jsem snad všechny druhy Bertíkových fazolek a ani holky však nezůstaly pozadu, takže Lils odcházela s karamelovými křupkami a Marlene s Dorcas si vzaly obyčejnou křupinkovou čokoládu.

Sotva jsme vyšli ven začalo silně fučet a posléze i pršet

,,Achnéé chtěla jsem si toho ještě tolik prohlédnout"

,,Pojďme ke Třem koštatům" zahuhňala Lily skrz bundu kterou měla až ke krku.

Uvnitř oné jistě oblíbené hospůdky bylo nabito, jakoby se tu před tou nepřízní počasí schovali úplně všichni.

Nakonec jsme si našly volný stůl a já si úlevně oddechla. Když jsme si sedli, začala jsem se rozhlížet kolem, několik kluků očividně flirtovalo s ženou za pultem, mezi nimi i Sirius, zakřenila jsem se.

Lily nám čtyřem objednala máslový ležák, prý že to musím zkusit. No nevím, bylo to husté, žluté, napěněné a hrozně moc sladké. Asi z toho dostanu cukrovku.
......

________________________________________________________________________
Takže čau
Ano přesně já nejsem ten člověk na popis, ale věřím že to jednou určitě popíši lépe, ty Prasinky. Jinak jsem ráda že jsem to stihla dopsat v pátek, sice je skoro půlnoc ale to nevadí. Zejtra odjíždím na tábor takže v pondělí u UD nevyjde kapitola.
Kdo pozoroval to zatmění Měsíce? Já teda nic moc neviděla 😂 Asi se už rozloučím, jsem hrozně ospalá.
Andy🌈❤

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now