38.kapitola

1.5K 89 6
                                    

Z pohledu Ginger

,,Hej Tichošlápku! neber mi moje lívance" obořila jsem se na zloděje mé snídaně, když mi z talířku zmizela nejmín půlka.

,,Sorry kámo" zazubil se na mě ale jedl dál.

,,Gi jde Evansová taky dnes do Prasinek?Že bych ji pozval kupříkladu na Máslový ležák." Dotíral na mně pro změnu James. Seděli jsme zrovna ve Velké síni na snídani předtím než vyrazíme do Prasinek, holky tu se mnou byli také ale už dřív ale pak odešly do knihovny. Studovat.

,,Ne Jamesi Lily do Prasinek nejde, a pochybuju že by s tebou někam šla natož do Prasinek" Odvětila jsem mu, znělo to docela logicky ale on to asi nikdy nepochopí že ho Lily nesnáší.

Sirius se od nás nakonec odpojil s tím že do Prasinek jde vlastně s nějakou známostí. Asi už mu nestačí kumbály na koštata či co já vím. Tak jsme se teda my tři já, James a Remus oblékli a vyrazili ven. Po cestě se James s Remem  začali špičkovat, jakože ne přímo hádat to oni asi moc nemají ve zvyku ale prostě si každej snažil vytáhnout něco na toho druhýho jenže Rem vždycky argumentoval jen tím že mu James snědl čokoládové žabky a ten zas říkala, že to není pravda a tak pořád dokola.

Na začátku Prasinek někde u písařských brků se se mnou ti dva rozloučili a že se uvidíme pak. Já pokračovala vesnicí dál až jsem došla ke Třem koštatům, taťka už tam na mě čekal a mával mi. Rychle jsem k němu došla a skoro se mu vrhla do náruče.

,,Ahoj zlatíčko" objal mě na přivítanou.

,,Nazdar tati, tak jak se pořád máš, a co mamka, co práce? Jo a jak se má Molier? Očividně doletěl v pořádku co?" vychrlila jsem na něj vodopád otázek.

,,Co je? Ztratil jsi řeč?" protože na mě furt zaraženě koukal. ,,Ale nic pohodě, jen to musím vstřebat tolik otázek najednou, a navíc už mluvíš tak plynulou angličtinou že ..." promluvil po chvíli.

,,Excuse papa" vešli jsme dovnitř. Bylo tam hodně lidí, hlavně bradavických studentů co ještě oslavovali včerejší zápas.

,,Víš že tu mají hrozně dobrý pití?" řekla jsem sotva jsme si našli místo.

,,Quoi?"

,,Máslový ležák, musíš to ochutnat přinesu ho." Šla jsem k pultu a vrátila se se dvěma sklenicemi. Tak jsme seděli, pili a povídali si o všem možném. Že má mamka teď velkou spoustu práce a pořád maluje a zkouší nějaké látky, zasmála jsem se když mi popisoval jak si z něj mamka udělala pokusného králíka na jednu kytičkovanou blůzu

,,Prostě si to Jacquesi zkus, vrazila mi to do ruky ale já pořád říkal že je to ohavný jak se to někomu může líbit" Bylo to fajn dopoledne a pak jsme měli dokonce i medovinu, protože prostě Rosmertě neodolá ani taťka ale je fakt je že na ní vidí něco snad každý opačného pohlaví.

Asi kolem druhé odpoledne když jsme si prošli celé Prasinky s větší zastávkou v Medovém ráji jsme se rozloučili. Táta se přemístil a já se vydala zpět na hrad. Asi bych se měla pustit do úkolů dřív něž se zase začnou hromadit, což se stává dost často.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Takže čau

Je tu Prasinková kapitolka, doufám že vám to nepřipadá jako taková patlanice jako mně, ale jako zas ne že by to bylo úplně špatné akorát to zas píšu pozdě. Chtěla jsem tam té francouzštiny dát víc ale mé schopnosti jsou omezeny pouze na překladač tak se omlouvám pokud je to špatně. Jinak z čího pohledu byste chtěli další kapitolu? Asi už budou Poberti plánovat nějakou oslavu pro Ginger, ups malý spoileříček doufám že nevadí.

To je asi  vše at se zase nevykecávám do půlnoci, no spíš do rána.

Andyy :D

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now