16.kapitola

2.5K 135 9
                                    

Z pohledu Ginger

Seděli jsme u snídaně a k Lily se snesla sova s novinami v zobáku. Lily se usmála a noviny si vzala, zvědavě jsem ji koukala přes rameno ,,Píšou o něčem zajímavém?"

Lily celá schovaná za rozevřenými novinami jen zamumlala ,,ne" a zase je složila a pak jsem uviděla jak se k nám blíží kluci.

James si sedl za Lily a s tichým ,,pšššt" jí zakryl oči ,,hádej kdo to je? zeptal se. Pak si ke mně sedl Sirius a začal mi krást šunku z vajíček ,,hej vrať mi to" a plácla  jsem ho přes prsty.

Remus a Peter si s povzdechem nad těma dvěma sedli naproti Marlene a Dorcas a Peter se ihned začal cpat jídlem. Merlinžel Lily  nějak odhalila jejich přítomnost a snažila se sundat Jamesovy ruce že svých očí ,,sundej si svoje pracky z mých očí!" tak se zase začali hašteřit jak to měli ti dva ve zvyku.

,,Reme nemáš ty zápisky z dějin? Mě tam chybí něco o tom třetím skřetím povstání jak na to budeme psát test" a Dor se dala do řeči s Remusem. ,,Tichošlápku no tak nech toho nebo se nenajíme ani jeden!" vykřikla už jsem na něj  poněvadž si přivlastnil celou moji snídani.

Vtom se Marlene zvedla a řekla že už jde na hodinu, měli jsme mít teď formule. ,,Co jí zase je?" řekli jsme naráz se Siriusem . ,,My už jdeme taky" a s těmi slovy se Lily a Dorcas zvedli a zamířili za Marlene.

Chvilku jsem přemýšlela jestli mám jít za nimi ale Sirius mě nepustil. Potom jsme teda konečně šli taky a Petrův pohled jak opouští jídlo byl to nezaplacení, řehtali jsme se jako koně smíchy. Remus ho vzal smířlivě kolem ramen. Péťa měl jídlo moc rád asi jako James famfrpál. No vlastně ještě víc.

***

,,Jdete pozdě chlapci a vy slečno Olivierová také"
řekl Kratiknot a my se potichu posadili. Já si sedla za Lily která se mě hned ptala kde jsme se tak zdrželi. Zbytek se posadili Sirius s Jamesem samozřejmě a Remus s Peterem. Nic moc jsme neprobírali jakože jo ale tohle si úplně přesně pamatuju z Krásnohůlek takže pohoda. Pak byla astronomie to mě hrozně moc zajímalo poněvadž jsme ji v  Krásnohůlkách neměli. Teď byla samozřejmě jen teoretická část a praktická byla v noci. Zase jsem chytala záchvaty smíchu ale nemohla jsem za to, Tichošlápek mě rozesmíval. ,,Ale fakt většina mý rodiny má jména po hvězdách nebo souhvězdích." ,,To teda nechápu" zavrtěla jsem hlavou.

Pak jsme měli dvojhodinovku bylinkářství kde jsme byli po čtveřicích a měli vytahovat červené tobolky ze škrtidubu. My holky jakože já, Lily, Marlene a Dorcas jsme byly druhé a nejlepší byli Poberti jelikož se jim jakýmsi nevysvětlitelným způsobem podařilo vytáhnout asi 9 kdežto my měli 7. Ale ostatní nebelvírští, se kterýma jsem se i po skoro dvou měsících téměř neznala protože jsem jsem s nima moc nebavila, si vedli velmi dobře tedy podle profesorky Prýtové mladé učitelky co nás měla na bylinkářství.
Když jsme šli od skleníků do hradu na oběd tak jsem si povídala s Marlene a vyrušili nás zase ty dvě paka (myslím to v dobrém smyslu:D) James a Sirius.

________________________________________________________________________
Takže čau
Je tady další kapitola, doufám že se vám příběh pořád líbí a děkuji  za hvězdičky a komentáře, vždy mě velmi potěší :-)
Vaše Andy

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now