68.kapitola

726 48 2
                                    

Po Vánocích nastalo opět nemilosrdně období učení avšak nové pololetí mělo i dobrou stránku věci. Mnohé věci se daly do pořádku, a jiné bylo lepší nechat být.

,,Tak co Evansová? Po obědě bude Obrana, těšíš se na souboje?" James se egoisticky ušklíbl, tak jak to umí jen on a kývnutím pozdravil i Dorcu, jež měla co dělat aby se s topinkou v puse neudusila smíchy. ,,Myslíš si, že mě porazíš Pottere? To sotva." zasmála se Lily, v poslední době mezi nimi panovala spíše soutěživost než nevraživost, což bylo rozhodně prospěšné. ,,Nazdárek, můžu si přisednout?" zjevila se u nich zničehonic Ginger ,,Jasně, že můžeš ségra." James se rozzářil jako sluníčko, od té doby co se zas bavili ji prožíval. Nechtěl ji zas ztratit. Celou Velkou síní se rozléhal halas a cinkání příborů. ,,Gio ty už zase nic nejíš! To je jako všechno?" Vykřikla Lily když zkoumala pohledem Giin poloprázdný talíř. ,,Co? Vždyť já jím úplně normálně. Prostě jsem už nějakou dobu vegetariánka, myslím, že na tom není nic špatného." opáčila nevzrušeně Ginger jakoby mluvila o počasí.
,,Hmm nechápu" kluci si vyměnili zmatené výrazy.

******

,,Takže dnešní dvouhodinovku budeme věnovat jak praxi tak teorii. Otevřete si prosím učebnice na straně 124." Když profesor Shirr tímto způsobem zahájil hodinu většina Nebelvíru ale i Zmijozelu se dala do protestného šepotu, všichni se těšili na souboje.

Těch se však dočkali až v druhé půlce dbouhodinovky. Většinou cvičili ve dvojících.

,, Jelikož do minulé hodiny jste souboje zkoušeli dvojice pouze v rámci své koleje, dnes vybereme jednoho z Nebelvíru a jednoho ze Zmijozelu. Viděl bych to na dívčí duo. Co takhle slečny Potterová a Gowerová?" Usmál se profesor Shirr a kývl na obě dívky. K Ginger se připojila menší blondýnka s tak tvrdým pohledem, že kdyby zabíjel už by se všichni okolo skáceli ve smrtících křečích. ,,Nezapomeňte, že cílem je odzbrojení protivníka." 
Doplnil ještě a pak uvolnil dívkám prostor.

,,Jsi připravená na svou prohru Potterová?" Ušklíbla se Anelisse a rozmáchla se rukou v níž třímala hůlku. ,,A ty na svoji?" Napodobila ji Ginger.
,,Expelliarmus" ,,Protego" obě kouzla zazněla téměř současně.
Po hodné chvíli kdy kolem sebe kroužily jako dva navztekaní pávi, Ginger vykřikla ,,Tarantalegra" jenže Anellisse se mu hbitě vyhnula a vypálila v odpověd ,,Mdloby na tebe." Gia to tak tak stihla vykrýt Protegem a přitom se otočila kolem své osy.

,,Tak už začněte pořádně bojovat! Jen jí dej Ann" křikl Jugson ze Zmijozelu, posléze se k němu připojili i další s nadávkami ale Ginger se nenechala vyvést z míry. ,,Ticho, uklidněte se!" Okřikl studenty ptofesir a dál napjatě sledoval dívčí duel, jež se mezitím dopracoval až k obtížnějším neverbálním zaklínadlům.
,,Anteocula" a z blonďatých vlasů náhle vyrašily parohy. Celá třída propukla v hlasitý smích.
,,Petrificus totalus" kouzlo úplného spoutání vylétlo od parohaté zmijozelačky a jen těsně minulo Giino rameno. Dívky po sobě nadále vrhaly neverbální zaklínadla, že bylo těžké to sledovat.
,,Stupefy" ,,Protego" Zase kolem sebe jakoby tančily a vrhali po sobě kouzla. Zdálo se, že už jsou obě unavené a naštvané, že se ani jedné nedaří vyřídit tu druhou.

,,Impedimenta" ,,Impetus" zaječely obě dívky s velkou intenzitou. Giina síla však jakoby ochabovala, zapotácela se a hůlka jí vypadla z ruky. Kouzlo do ní uhodilo s plnou razancí a odmrštilo ji to na protější stěnu. Sesunula se po bezvládně na zem a zůstala ležet. ,,Dost" vzpamatoval se profesor a vyrazil k Anellise, jež ještě stála rozkročená v ochranném kruhu s hůlkou stále připravenou k útoku. ,,Říkal jsem odzbrojit slečno Gowerová!"

Nechal ochranný kruh zmizet a otočil se ke studentům ,,Konec hodiny" a konečně už se rozeběhl k bezvládné hnědovlásce, nad níž už se skláněl James a vyjeveně na ni zíral. Gia byla v bezvědomí avšak ale dalo se rozpoznat slabé dýchání. Zpod vlasů jí vytékal pramínek tmavě zbarvené krve.
,,Enervate" vyřkla tiše Lily avšak nedělo se vůbec nic. I profesor Shirr se tvářil vykolejeně a zmohl se na pouhé ,,Musí na ošetřovnu"
James na něj vrhl smrtící pohled ,,Vážně?! To bychom bez vás nevěděli" pronesl potichu sarkasticky. Vzal Ginger do náruče a vyrazil ze třídy. Lily popadla svou a nakonec i Jamesovu brašnu a vyrazila za ním.

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now