45.kapitola

1.3K 79 2
                                    

Tak konec odložte brky prosím" řekl profesor Bennet. Všichni odložili brky a popsané pergameny odlétly k učitelskému stolu. ,,Tak co Tichošlápku jak jsi to napsal?" zeptal se James a prohrál si své hnízdo vlasů. ,,Co já, spíš co Náměsíčník? Co takhle otázka č.10 ? Napiště pět znaků podle nichž poznáte vlkodlaka" zasmál se krátce štěkavě Sirius a pokračoval vážným hlasem ,,myslíš že se ti podařilo všechny je vyjmenovat ?" ,,Snad ano. Za prvé sedí na mé židli, za druhé má na sobě moje šaty a za třetí jmenuje Remus Lupin" odpověděl Remus a smáli se už všichni tři. Vtom se k nim pomalu  přiloudal Peter ,,Já jsem uvedl tvar čenichu, oční panenky a chundelatý ocas " nechápal proč se smějí. ,,James ho vzal za ramena a vycházeli ze síně,,To jsi fakt takovej trouba Červíčku ? Zníš jako bys každý měsíc nevyváděl s vlkodlakem." Při těch slovech se však ohlédl jestli ho nikdo kromě Pobertů neposlouchá, všichni se ale bavili o dokončené zkoušce.

,,Lily přestaň už s tím, my víme žes tu zkoušku udělala na 210 % " snažila se Marlene umlčet Lily, která si stále dokola pročítala otázky a vytýkala si co tam nenapsala dost jasně. ,,Ale ono to opravdu bylo docela jednoduché" začala Ginger ale když uviděla jak se Marlene zaškaredila tak zmlkla. ,,Snad máš pravdu Mar protože Obrana proti černé magii je opravdu důležitý předmět." Odložila Lily konečně svoje otázky do brašny. ,,Jojo naše budoucí bystrozorka" zamumlala Marlene a zamračila se ještě více, jí se zkouška z OPČM zrovna moc nepovedla a měla z toho náladu pod psa. Jejich čtvrtá kamarádka Dorcas s nimi nebyla, hned co vyšli z Velké Síně, kde se zkouška konala, běžela do knihovny.
,,Tak počkat kde je Ginger ?" zastavila se Marlene když se vymotsla že svých chmurných myšlenkových úvah. Vždyť Ginger byla ještě před chviličku vedle ní. ,,Šla za Potterem a jeho partou. Vnímáš ty vůbec?" ukázala Lily na Poberty, kteří byli kousek před nimi. Všichni mířili ven na školní pozemky aby si užili trochu toho počínajícího letního počasí.
Ginger právě chtěla překvapit Jamese a skočila mu na záda, jenže ten neudržel rovnováhu a oba spadli na zem. ,,Zdar bráško! Tak jak jsi napsal ten test? Bylo to docela easy ne?" vyhrkla na něj a zvedla se na nohy. ,,Teda prcku chceš mě zabít či co ? Ale jo ten test celkem ušel." Jamesovi chvilku trvalo než se vzpamatoval. ,,Nazdárek Ginger nechceš se k nám připojit v plánování párty?" Zadíval se na ni zkoumavě Sirius. ,,Hmm proč ne" a všech pět, tedy Sirius, Remus, Peter, James a Ginger se usadili na trávu pod velkým stromem aby to prodiskutovali. ,,Bude to vlastně oslava konce školního roku ale spíš teda hlavně konec zkoušek" chrlil ze sebe Sirius zaujatě. Ginger si lehla na záda a koukala se na modré nebe bez mráčků.

____________________________________________________________________________
Takže čau
Konečně Vánoce😍 a hlavně prázdniny, myslela jsem kolik budu mít času a opakem je, že vůbec nic nestíhám. Taky proto ta kapitola vychází až v sobotu, no spíš už je neděle. Jakože tu kapitolu jsem měla nepsanou už ve středu ( no ve škole byla zase hrozně velká nuda 😊) ale než jsem se k tomu dostala abych to přepsala to bylo taky času. Navíc mám pocit, že se mi nic nedaří. Všechno se mi kazí pod rukama např. Snažila jsem se vyrábět svíčky no jak to asi dopadlo, první pokus se nepovedl ale vůbec a až  asi na třetí to aspoň za něco stálo. No jo já když mám něco vyrábět tak jsem hrozný nemehlo. Snad ale moje tvorba tady je ještě  jakžtakž dobrá. Hvězdičky či popřípadě komentář mě moc potěší. Tak si užívejte Vánoce 😋🎄

Andy 🎆

Ginger Potter [ Hp ff]Where stories live. Discover now