~Σου έφερα παγωτό, θες;~

549 96 160
                                    

𝒜𝓃𝒹𝓎-𝒞𝒽𝓇𝒾𝓈𝓉𝒾𝒶𝓃

14 χρόνια πριν

Περπατάω στην άκρη του πεζοδρομίου, τα χέρια μου στον αέρα για να ισορροπήσω το σώμα μου. Ο καιρός είναι βροχερός, όπως συνηθίζει στην Ρωσία, σχεδόν έτοιμος να χιονίσει. Υπάρχουν μέρες που μου αρέσει αυτό το κλίμα, άλλες που με μελαγχολεί και άλλες που το βαριέμαι. Ο μπαμπάς προφανώς κάθε φορά που βρέχει όταν έρχεται στον ανθρώπινο κόσμο, φροντίζει με ένα αποκρότημα των δαχτύλων του να φέρει τον ήλιο πίσω για να μπορεί να κάνει ηλιοθεραπεία με την ησυχία του.

Λέει ότι κάνει καλό στο πρόσωπο του, τέλος πάντων.

Αναστενάζω βαριεστημένα και προσποιούμαι ότι κάνω κάτι, εφόσον οι διαταγές του πατέρα μου ήταν ξεκάθαρες. Να βγω στον ανθρώπινο κόσμο και να κάνω κάτι. Δεν τον νοιάζει τι, απλά έχω καταλάβει ότι τον κουράζει να με έχει στα πόδια του συνεχώς. Είναι και ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι πέρα από το να είμαι στα πόδια του συνεχώς.

Πέφτω δίπλα και κάθομαι στο πεζούλι, ακουμπώντας τα δάχτυλα στα μάγουλα μου και το πιγούνι στις παλάμες μου. Στηρίζω τους αγκώνες λίγο πιο κάτω από τα γόνατα και κοιτάω πέρα την πλούσια έπαυλη. Δεν ξέρω γιατί ήρθα εδώ να σκοτώσω τα λεπτά μου, παρόλο που είχα υποσχεθεί με τον εαυτό μου ότι δεν θα ασχολιόμουν μαζί τους.

Στην αυλή κάθεται η μικρή Ελιάνα και παίζει με τα παιχνίδια της, πλέον να έχει φτάσει τα 5 χρόνια ζωής. Η Αλίκη πιο πέρα, καθισμένη σε έναν πολυτελές καναπέ, διαβάζει ένα περιοδικό και απολαμβάνει το σπιτικό κοκτέιλ. Δεν βλέπω πουθενά τον Μπράιαν αλλά αισθάνομαι την παρουσία του μέσα στο σπίτι, συγκεκριμένα στο γραφείο του.

Τα μάτια μου, ανέκφραστα και κενά όπως το πρόσωπο μου, πέφτουν πάλι στην μικρή τους κόρη. Είναι ντυμένη με ένα λευκό φόρεμα, το όποιο προς το τέλος έχει λουλούδια, ενώ τα κατάξανθα μαλλιά της είναι δεμένα πάνω ένα κότσο. Είναι σγουρά και κάμποσες τούφες πέφτουν μπροστά, τις οποίες διώχνει με το πίσω μέρος του χεριού της. Την παρατηρώ που παίζει με τα παιχνίδια της και φαίνεται τόσο χαρούμενη.

Προσπαθώ να μιμηθώ το χαμόγελο της, αλλά δεν μπορώ, οπότε τα παρατάω. Ξαφνικά σηκώνει το κεφάλι της και τα μάτια της πέφτουν πάνω μου. Ένα ανεξήγητο ρίγος διαπερνά το σώμα μου, όμως παραμένω ήρεμος και στην θέση μου ακίνητος. Οι τούφες από τα σγουρά μαλλιά της γλιστράνε ακατάστατα μπροστά όταν μου δημιουργεί ένα τεράστιο χαμόγελο.

#17 Τρόποι Διασκέδασης [#17ΤΔ] [ON HIATUS]Where stories live. Discover now