HEY GİDİ OSMANLI HEY !

104 10 0
                                    

► Hey Gidi Osmanlı Hey! Şimdilerde Senin Adını ve İtikadını Ağızlarına Pelesenk Edip, Sağda-Solda Büyük Osmanlı Naraları Atıp, Adından ve İtikadından Nâsip Alamamış Çok Kimseleri Kendilerine Koyun Eden ve Satanist Kâfirlerle İşbirliği İçerisinde Açık ve Net Olarak Topraklarımızı Peşkeş Çeken ve Müslüman Evlâtlarımızın da Şehit Düşmelerine Neden Olan Köpekler Tasmasız ve Zincirsiz Afkuruyorlar Meydanlarda da, O Koyunlar da İşte Bu Şeref ve Haysiyet Yoksunu Köpeklerin Yaptığı Gibi Adını ve İtikadını Ağızlarına Pelesenk Edip Böğürüyorlar Sağda-Solda. Senden Sonra Senin Gibisi Gelmedi, Adını ve İtikadını Zikredenler de ya Beyinsizliklerinden ya da Şerefsizliklerinden Zikretti...

► Bu Paylaşımımızı -da Her Paylaşımımız Gibi- Okumanızı Dileriz ツ Önemli Detaylara Sahip %100 Ama Uzun Diye Okumazlar ya da Beğenmezler, Bu O Okumaya Üşenen Kimselerin Sorunudur.

Evet, İşte Size Büyük Osmanlı:

Olağanüstü Güzel Görüntüsüyle Günümüzde Bile İnsanların Dikkatini Çekmeye Devam Eden Osmanlı Arması, Dünyâdaki Diğer Tüm Armalara Kıyasla En Çok Beğenilen ve Armaların En Meşhûr Olanıdır. Osmanlı'nın Son Döneminde, Sultan II. Abdülhamid Han'ın Saltânatının İlk Yıllarında Şekillendirilmiştir.

Arma, Kimliği Anlatan ve Tanıtan Bir İşarettir. Resimler, Harfler ve Şekillerden Oluşur. Bir Devleti, Hânedanı ya da Şehri Anlatır; Osmanlı Armasında Olduğu Gibi...

İçerisinde Dönemin Padişahına Ait Bir Tuğranın Bulunduğu Bu Şekil Güneşi Temsil Eder ve Çevresindeki Sağa, Sola, Yukarı ve Aşağı Yönleri Gösteren Çizgiler ise Güneşten Yayılan Işıklardır. Armadaki Güneşin Anlamı, Hâlîfeliktir.

Hilâl Padişahı Temsil Eder. Hilâlin İçerisindeki Arapça Metinde Şunlar Yazmaktadır: "Osmanlı Devletinin Hükümdârı Olan... ...Hân, Allah'ın Muvaffak Kılması ve Yardımına Dayanır ve Öylece Hüküm Sürer."

Armanın Tam Göbeğine Gelecek Şekilde Aynalıklı Kalkan Motifi Var. Bu Kalkanın Çevresinde Görülen 12 Adet Yıldız, 12 Burcu Temsil Etmektedir ve Böylece Osmanlı, Kâinatın Merkezine Yerleştirilmiş Olmaktadır.

Kalkanın Hemen Üzerinde de Devletin Kurucusu Osman Gazi'yi Temsil Eden Bir Sorguç Vardır ki, Osmanlıların Köklerine Ne Kadar Bağlı Olduğunu Anlatır.

Kalkanın Sağ Yanında Osmanlı Sancağı Yer Alır.

Osmanlı Sancağının Tam Karşısında Yeşil Renkli Hilâfet Sancağı Bulunur.

Güller Hilâfet Sancağı Üzerinde Mânevî İlhâmlar Sebebiyle Bulundurulur. Bu Çiçekler Aynı Zamanda Sevgi ve Muhabbeti Simgeler.

Savaş Araçlarından, Altı Dilimli Topuzun Ucunda Asılı Duran Bir Terazi Vardır ve Adâleti Temsil Eder. Terazi Kitap Şekilleri Üzerine Oturtulmuştur. Üstteki Yeşil Renkli Olan Kitap Kur'an-ı Kerîm'i, Alttaki Kitap ise Diğer Hukuk Metinleri Yerine Geçen Kanun Kitabıdır. Allah'ın Kanunlarına Olan Bağlılık Nazara Verilmiştir.

Osmanlı Armasındaki Silâhlar, Devletin Gücünü İfâde Eder.

Armanın Alt Tarafını Boydan Boya Süsleyen İnci Defne Yaprakları, Çiçek Motifleri Arasından Beş Tane Madalya Sarkar. Bu Madalyalar Başarılı Kimselere Verilmektedir. Bu Madalyaların İsimleri Şöyledir: İmtiyaz Nişanı, Mecidî Nişanı, İftihâr Nişanı, Osmanlı Nişanı, Şefkât Nişanı.

HEY GİDİ GÜNLER HEY!

❀ Fâziletliydik; Kimsenin Malına, Mülküne Göz Dikmezdik. Kimsenin Namusuna Yan Gözle Bakmazdık. Hırsızlık Nedir Bilmez, Dilenciliği Meslek Edinmez, Kimseyi de Küçümsemezdik.

❀ Dürüsttük; Bir Zamanlar Londra Ticaret Odası'nın En Görünür Yerinde Şu Meâlde Bir Tavsiye Levhası Asılıydı: "Türklerle Alışveriş Et, Yanılmazsın!"

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now