► Yaratılış...

76 3 0
                                    

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Bu Paylaşımda Anlatılanlar:

1. Âdem Aleyhisselâm'ın Yaratıldığı Toprak.

2. Âdem Aleyhisselâm Nerede Yaratıldı.

3. Âdem Aleyhisselâm'ın Yaratılışı.

4. Köpeğin Yaratılışı.

5. Âdem Aleyhisselâm'a Rûh Verilme Zamanı.

6. Hazreti Havva'nın Yaratılışı.

7. Havva İsmi.

8. Şeytânın Yaratılış Gâyesi ve İşi.

9. Hârut ve Mârut Hakkında Bir Rivâyet.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

1 ⚛ Vehb b. Münebbih Hazretleri Buyurdular; Allahû Teâlâ Hazretleri, Âdem Aleyhisselâm'ı Yaratmayı Murâd Ettiği Zaman, Yeryüzüne Vahyetti, Yani Yeryüzüne Anlattı ve Ona İlhâm Etti:

▬ "Ben Senden Hâlîfe Kılacağım, Onlardan Kim Bana İtaât Ederse, Onu Cennetime Koyarım ve Onlardan Kim Bana Âsi Olursa, Onu da Cehenneme Koyarım!" Buyurdu. Yeryüzü (Toprak):

▬ "Benden Bir Varlık Yaratacaksın da, O da Cehennemlik mi Olacak?" Diye Sordu. Allahû Teâlâ Hazretleri:

▬ "Evet!" Buyurdu. Yeryüzü (Arz) Ağlamaya Başladı. Toprağın Ağlamasından, Kendisinden Kıyâmete Kadar Akacak Olan Pınarlar Fışkırdı. Allahû Teâlâ Hazretleri, Yeryüzünün Dört Zirvesinden Toprağın Siyahından, Beyazından, Kırmızısından, Güzelinden ve Ovasından Kendisine Bir Avuç Toprak Getirmesi İçin Cebrâil Aleyhisselâm'ı Yeryüzüne Gönderdi. Cebrâil Aleyhisselâm, Yeryüzünden Toprak Almak İçin Geldiğinde, Toprak Şöyle Yalvardı:

▬ "Benden Toprak Alman İçin Gönderen Allah'ın Aşkına, Benden Bir Şey Alma!" Diye Yakardı. Çünkü Sultân'a Yaklaşmakta Birçok Menfaâtler Olduğu Gibi, Büyük Bir Tehlike de Vardır. Cebrâil Aleyhisselâm, Ondan Bir Şey Almadan Mekânına Geri Döndü ve:

▬ "Yeryüzü Senin Büyük Adına Yemin Ederek Bana Yalvardı. Bunun Üzerine Ondan Bir Şeyi Almayı Kerîh (Çirkin ve Kötü) Gördüm..."

Allahû Teâlâ Hazretleri, Mikâil Aleyhisselâm'ı Gönderdi. Mikâil Aleyhisselâm Yeryüzüne İndi. Yeryüzü, Cebrâil Aleyhisselâm'a Dediğinin Aynısını Söyledi. Mikâil Aleyhisselâm, Bir Şey Almadan Geri Döndü ve Cebrâil Aleyhisselâm'ın Söylediğinin Aynısını Söyledi. Allahû Teâlâ Hazretleri, İsrâfil Aleyhisselâm'ı Gönderdi. İsrâfil Aleyhisselâm da Bir Şey Almadan Döndü ve Cebrâil Aleyhisselâm'ın Dediği Gibi Mâzeret Beyân Etti.

Allahû Teâlâ Hazretleri, Ölüm Meleği Azrâil Aleyhisselâm'ı Gönderdi. Azrâil Aleyhisselâm, Yeryüzüne Geldiğinde Arz (Yeryüzü) Ona da:

▬ "Seni Gönderen Allah'ın İzzet (ve Üstünlüğüne) Sığınırım. Bugün Benden Alacağın Bir Avuç Toprak, Yarın Cehennemde Olacak..." Dedi. Azrâil Aleyhisselâm:

▬ "Ben de O Yüce ve Aziz Olan Allah'ın Bir Emrine Âsi Olmaktan O'na Sığınırım!" Dedi ve Azrâil Aleyhisselâm, Yeryüzünün Dört Köşesinde (Açı ve Boyutunda) Kırk Zirâ Kadar Bir Avuç Toprak Kapıp Aldı. Bundan Dolayı Topraktan Yaratılan İnsanoğlu, Yeryüzünün Değişik Renklerinden Dolayı Değişik Renk ve Vâsıflarda Dünyâya Gelmektedirler. Onlardan Kimi Beyaz, Siyah, Kırmızı, Yumuşak ve Serttir. Bütün Zürriyet Bu Avuç Topraktan Oldu. İnsanın Bedeninin Aslı Bu Topraktır. İnsan Vefât Ettiği Zaman, Toprağın Alındığı Yere Defnedilir. Azrâil Aleyhisselâm Bu Toprağı Aldıktan Sonra Göğe Yükselir. Allahû Teâlâ Hazretleri, Azrâil Aleyhisselâm'a Sordu:

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now