Neyin derdindesiniz siz?

53 3 0
                                    

Kadın cinsine en yakışmayan, en itici duran iki başlıca şey olduğunu düşünürdüm öteden beri. 

Bir küfür, iki sigara.

Son zamanlarda buna birini daha ekledim. Kadınların siyaset yorumlamaya kalkması.

Vasıflı vasıfsız (okumuş okumamış, ev hanımı veya çalışan) her kesimden ve görüşten kadınlar özellikle sosyal medyada akla ziyan yorumlar yazılar resimler paylaşıyorlar. Seviye o kadar yerlerde ki, karşıt görüşe güya laf söylerken sanırsın kocasına trip atıyor ya da balkonuna çöp atan komşusuyla kavga ediyor.

Eğer İslam nizamı hakim olsaydı, seçilmeyi geç seçme hakkınız dahi yoktu.

Kadınlara Allah tarafından verilen görevler içerisinde siyaset yok.

Neyin derdindesiniz siz?

Kur'an Nizamı (Hilafet/Şeriat/Hüküm/Kanun) ile ilgili bir kaç Ayet-i Kerime (okuyun ve tebliğ edin)

Yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için genel bir açıklama yapma ihtiyacı duyuyoruz...

Kur'an'da geçen Resulullah'a (sallallahu aleyhi ve sellem) "Allah'tan indirilen", "Resulullah'a gelen", "Resulullah'ın getirdiği" gibi tabirlerle kastedilen yalnızca Kitap değildir. Bu tabir Sünnet'i de içine alır.

Araf Suresi

3 - (Ey insanlar) Rabbinizden, size indirilene uyun ve O'ndan başka dostlara uymayın. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!

Casiye Suresi

18 - Sonra (Ey Rasulüm) seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma.

Şûra Suresi

10 - Hakkında ihtilafa düştüğünüz herhangi bir şeyin hükmü Allah'a aittir. İşte benim Rabbim olan Allah budur. Ben yalnız O'na güvendim ve yalnız O'na yöneliyorum.

13 - Allah dinden Nuh'a tavsiye buyurduğu şeyi sizin için de bir kanun yaptı ve (Ey Muhammed!) sana vahyettiğimizi, İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya tavsiye buyurduğumuzu da şeriat kıldı. Şöyle ki: Dini doğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin. Fakat senin kendilerini davet ettiğin şey, müşriklere ağır geldi. Allah dilediğini kendine seçer ve kendisine yöneleni de doğru yola iletir.

21 - Yoksa Allah'ın izin vermediği bir şeyi, dinde onlara şeriat kılacak ortakları mı var? Şayet kesin söz bulunmayacak olsaydı; aralarında derhal hüküm verilirdi. Doğrusu zalimlere elim bir azab vardır.

Al-i Imran Suresi

23 - Kendilerine Kitaptan bir pay verilenleri görmedin mi? Aralarında Allah'ın Kitabı hükmetsin diye çağrılıyorlar da onlardan bir bölümü yüz çeviriyor. Onlar işte böyle arka dönenlerdir.

154 - Sonra o gamın ardından üzerinize bir emniyet, hafif bir uyku indirdi ki, sizden bir zümreyi örtüp kaplayıverdi. Sizden bir tâifeyi de nefisleri kaygıya düşürmüştü. Allah Teâlâ'ya karşı cahiliye zannı gibi hakka muhalif bir zanda bulunuyorlardı. Diyorlardı ki: «Bize bu emirden bir şey var mıdır?» De ki: «Şüphesiz emrin hepsi de Allah'ındır.» (...)

Nisa Suresi

59 - Ey iman edenler! Allah'a itaat edin, Peygambere de itaat edin ve sizden olan emir sahibine de itaat edin. Eğer herhangi bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz; Allah'a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resulüne arz edin. Bu, daha iyidir ve sonuç bakımından da daha güzeldir.

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now