Bir Zamanlar Yoktu İnternet

78 3 0
                                    

Bir Zamanlar Yoktu İnternet. O Günlerde Câhildik Açıkçası ve Televizyon İzlemekle ya da Gazete Okumakla Aşmaya Çalışırdık Bunu. Sonra Girdi İnternet Hayatlarımıza, Her İnsanın Evinde Olmamasına Karşın Salgın Gibi Hızla Yayıldı Aramızda; Öncelikle İş Yerimizdeki Bilgisayarlar ve Sonra Zamanla Evimizdeki Bilgisayar Bağlandı İnternete ve Sonra da Bizler. Hattâ Buna Bağlanabilmek İçin Bilgisayarlar Aldık Evimize. Önce ICQ ve Sonra MSN Denen Yazılımlar Aracılığıyla Buluşur Olduk Uzaklardaki Sevdiklerimizle ve Hattâ Tanımadıklarımızla Bile. İlk Zamanlar Basit İşler ve Sohbet Etmek İçin Kullandığımız Teknolojiyi, Sonraları Arkadaş Edinmek İçin Kullanır Olduk. Bunu Gören Maddî Güç ve İmkân Sahipleri Değerlendirdi Bu Zaâfımızı Vakit Kaybetmeden; Siteler Kurdular Hi5 Gibi, Badoo Gibi ve Daha Nicelerini.

Bununla Beraber Câhildik Yine de. İnternetin Nasıl Bir Şey Olduğunu ve Bununla Neler Yapılabileceğini Çoook Sonraları Öğrendik ve Bu da Çoook Sancılı Oldu. Onu Nasıl ve Ne Şekilde Kullanabileceğimizi Bize Öğretenleri de Uzunca Bir Zaman Anlayamadık Zaten. Bu Kimselerin Binde Birini Bile Tanımıyorduk Çoğu Zaman Çünkü Bu Kimseler Halkın İçinde Belki de Yeri Olmayan Kimselerdi. Ne Yapıyorlardı Bu İnsanlar ki, Halkın Arasında Kabûl Görmüyor ya da Bilinmiyorlardı Çoğu Zaman? Bu İnsanlar Kimlerdi Biliyor musunuz? Bu İnsanlar Farz-ı Misâl, Coca~Cola'nın Zehir-Zıkkım Bir Şey Olduğundan Bahsediyorlardı. Bu İnsanlar Farz-ı Misâl, Ülkemizi Ele Geçirmek veyâ Müslümanları Kahretmek ve Katletmek Üzere Çoook Uzun Zamandır İş Başında Olan Birtakım Oluşumlardan ve Örgütlerden Bahsediyorlardı. Bu İnsanlar Farz-ı Misâl, Yiyip İçtiklerimize Ne Türlü Pislikleri Karıştırıp Ot Bir Toplum Olmamıza Sebep Olan Hâinlerden Bahsediyorlardı.

Uzun Bir Süre Böylesi Bilgiler Bir Şekilde ve Çok Çeşitli İnternet Kullanıcılarından Zıplaya Zıplaya Geldi Durdu E-Mail Kutumuza. Bâzı Zamanlar Okuyorduk İlginç Geldiği İçin veyâ Bâzı Zamanlar Yüzüne Bile Bakmıyorduk Bu Türlü E-Postaların, Câhildik Çünkü Yine de; Anlayamıyor, "Bu İnsanlar Ne Yapmaya Çalışıyorlar, Bıktık Artık Bu Maillerden!" Diyorduk Câhilce Yine. Gerçekten de Câhil idik, Bilmiyorduk ve İnsanların Saçmaladıklarını Düşünüp, İhtimâl Bile Vermiyorduk Aslında Anlatılanlara. O Kadar ki, Böyle Ciddi ve Önemli Bilgileri Sentezleyip, "İçtiğimiz Suya Florür Karıştırdıklarını Söyleyerek...; Yediğimiz Meyveyi Mum ile Kapladıklarını Söyleyerek...; Aramızdaki Gizli Yahudilerin, Sabetayistlerin, Masonların ve Bilumum Kimselerin Gece-Gündüz Kanımızı Emip, Kuyumuzu Kazdıklarını Söyleyerek... Bizi Hayattan Soğutan Bu Çılgınlara En Derin Sevgi ve Selâmlarımı Gönderiyorum..." Kabilinden Lâtifeli Sözler Bile Ediyorduk. Çünkü Cehâlet Başa Belâdır!

Sonraları Sonraları Bu Facebook ve Benzerleri Türedi, Çeşitli Sebeplerle Kaydolduk Bunlara, Aklımızın Yettiği Ölçüde Doğruları, Doğru İnsanları Bulmaya Çalıştık Buralarda. Ancak Ne Hikmetse, Yukarıda Az Evvel de Bahsetmiş Olduğum, Halk Arasında Var Olup da Olmayan, Yani ya Silik ya da Kabûl Görmeyen O İnsanları Bulduk Karşımızda. Önceleri Yâdsıdık Ama Sonraları Anladık ki, Aslında Olmasalarmış, Belki de Bir Hiç Olarak Ölecekmişiz Sonunda.

Lâkin İnsan Kıt Akıllı ve Kısa Görüşlüdür, Hakîkâti Ne Kadar Derseniz Deyin, Eğer İnsanda Buna Açık Bir Kalp Yoksa Anlayamaz, Kavrayamaz Yine de. Çünkü Aslen İnsan Zâlimdir ve Çoğu Zaman da Hakka Kapalıdır.

Bunları Niye Yazdım Biliyor musunuz? Çünkü Hâlâ ve Her Şeye, Her Uyarı ve Öğüde Karşın Yine ve Yine Câhiliz ve Cehâletimizin Pençesinde Can Çekişiyoruz. Çünkü Bizler Bizlere Bu Hakîkâtleri Bildiren Kimseleri Hâlâ Daha Anlayabilmiş Değiliz. Neden mi? Çünkü Onlarla Bizleri Ayıran En Mühim Mesele, İtikat ve Şuurdur ve Buna da Ancak OKUMAK ile Erişilebilir. Bir Kimsenin İtikadı ve Şuuru Ehl-i Sünnet ve'l-Cemaâtse, Bilir ki Bilmeli ve Bildirmelidir. Allah'ın Helâlini ve Harâmını Öğrenmeli ve Sonra da Allah'ın Kanunlarına Uymayan İş ve Sözleri Allah'ın Kullarına Öğretmelidir. Bunu Yapmalıdır ki, Din Kardeşlerinin Hakkını Gasp Edenlerden ya da Yüklü Merkeplerden Olmasın; Üzerindeki Vebâlden Kurtulsun! İşte Tüm Mesele Budur Aslında ve Ne Yazık ki Kibrimiz ve Beyinsizliğimiz Yüzünden Bizler Yine de Kurtulamıyoruz Cehâletimiz ve Acı Akıbetimizden. Okuyun Arkadaşlar Okuyun! Hepimizin Kurtuluşu İçin.

Vesselâm...

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now