orucu bozucak hasletler..!

48 2 0
                                    

 Dinî Buyrukların Açıklanması Ayıp Olmaz. Edep Sebebiyle Kadın-Erkek Kim Okursa Okusun, Beğen Butonuna Basmamak Suretiyle Kendini Belli Etmekten de Sakınabilirve Anlarım Ama Bunu Okuyun ve Fıkhî Hükmü Bilin. Çünkü Çoklarının Bu Hususu Bilmediklerinden Adım Kadar Eminim.

✫ Taharette Su Kaçması:

❀ Oruçlu Kimse Taharetlenirken, Suyun İçeriye Girmemesi İçin Nefes Almamalıdır. Serâhsî'nin Muhît'inde de Böyle Yazılıdır. Oruçlu Bir Kimse Taharetlenirken Su İçeriye Girerse, Orucu Bozulur. Bahr-ür-Râık'ta da Böyle Yazılıdır.

[Fetâvâ-i Hindiyye]

❀ Taharette Temizliği İyi Yapabilmek İçin Mübâlağa Etmelidir. Ancak Oruçlu ise Mübâlağa Yapılmaz; Su İçeri Girip de Orucu Bozmaması İçin, Makatını Büzmeden Bir Bez Parçası ile Silmeli, Yani Taharetlenirken Su İçeri Girerse Oruç Bozulur.

[İbni Âbidin]

❀ Taharetlenirken Dübüre (Makata) Su Kaçarsa Orucu Bozar.

[Se'âdet-i Ebediyye]

❀ Oruçlu Bir Kişi İstincâ Ederken, Makatına Su Kaçar ve Bu Su da Hukne (Lavman) Yerine Ulaşırsa Oruç Bozulur ve Kazâ Gerekir.

[El-fıkh-ü alel-mezahib-il-erbea]

❀ Eğer Oruçlu Değilse Taharette İyice Yıkamalıdır, Oruçluysa Su Kaçmaması İçin Dikkatli Olmalıdır.

[Dürer ve Gurer]

Ömer Nasûhi Bilmen Efendi de, Büyük İslâm İlmihâli Kitabında Şöyle Yazıyor:

❀ Oruçlu Olan Kimse, Büyük Abdest Temizliği Yaparken, İçeriye Su Geçmemesi İçin, Nefes Alıp Vermemelidir. Bu Temizlikte Aşırı Gidilir de, Su Hukne Yerine Kadar Ulaşırsa, Orucu Bozar.


İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now