İtikadî Meselelere Hiç Girmiyorum Bile!

85 4 0
                                    

Gazeteleri Okuyan, TV’leri Seyredenler, Sanki Din Yeni Ortaya Çıkmış Gibi, Hakîki İslâm Âlimlerince Açıklanıp, Onaylanıp 14 Asırdır Uygulanan Dinî Hükümleri Değiştirmeye Kalkanlar Çıkıyor. Kimi Tesettürü Kaldırıyor, Kimi Bayanlara Hayz ve Nifâs Hâllerinde Namaz Kıldırıyor, Kimi Kaderi İnkâr Ediyor, “Fakirlik Kaderimiz Değil!” Diyerek, Güyâ Alınyazısını Değiştirmeye Kalkıyor. Kimi Haricileri, İslâm Tarihinde İlk Demokrat ve Cumhuriyetçi Fırka Diye Övüyor.

Kimi Yakında Kıyâmet Kopacak Diyor. Hele Tuhaf Biri, “İstanbul’da Büyük Deprem Olacak, 5 Milyon Kişi Ölecek, Aklı Olan İstanbul’u Terk Etsin!” Diyor. Kıyâmetin Ne Zaman Kopacağını Allah’tan Başka Hiç Kimsenin Bilmediği Kur’an-ı Kerîm’de Yazılıdır. Depremin de Bugün İçin Önceden Bilinmesi Mümkün Değildir. Gaybdan Haber Verircesine, Milleti Sıkıntıya Sokmak Harâmdır.

Dünyâda da Reform Hareketi Sürüyor. İslâm’ın Beş Şartından Biri Olan Namazı, Sahîh Olmasın Diye Vakti Girmeden Kıldıran Yerler Var. Sahîh Olmaması İçin Hacc Bir Gün Önce Yaptırılıyor. Zekât Altın, Gümüş veyâ Ticaret Ettiği Maldan Verilmesi Gerekirken, Ticaret Malından Değil de, Başka Maldan Veriliyor. Böylece Zekâtlar da Sahîh Olmuyor. Şimdi de Kurban İbâdeti Kaldırılmak İsteniyor. Kurban Kesilmeyip Parası Yoksullara Verilmesi İsteniyor. Dinimiz, “Muhtaç İnsanlar Olduğu Zaman Kurban Kesmeyip Parası Yoksullara Verilsin!” Diyemez miydi? Rasülullah Aleyhisselâm, Böyle Bir Şeyi Düşünememiş mi, 1400 Yıldan Beri Gelen Âlimler Düşünememişler mi?!

Son Olarak da Zenginlik Nisâbını Yeniden Ele Alıp Bozmaya Çalışanlar Var. Dinimiz Kâmil Değil midir? Eksik Olan Nesi Vardır? Namazın, Orucun, Zekâtın, Nisâbın Yeni Bir Şekli Olur mu? Ahmağın Biri, “Dine Göre, Malların Değeri Değişmiş, Kim Zengin Kim Fakir Belli Değil. Meselâ Ortalama 40 Davarın Değeri 2,5 Milyar, Beş Devenin Bedeli 5 Milyar, 30 Sığırın Bedeli 10 Milyar. Gümüşe Göre 60, Altına Göre 500 Milyondur. Bunun Ortalamasını Almak Gerekir. Siz, 500 Milyonu Olanı Zengin Sayar, 29 Sığırın Bedeli Olan 9 Milyarlık Adamı Fakir Sayarsanız, Bu Adâletli Olmaz!” Diyor. Bir Kişi Olsun da Çıkıp, “Niye Dinimiz ile Oynuyorsun?” Demiyor?!

İtikadî Meselelere Hiç Girmiyorum Bile!

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Onde as histórias ganham vida. Descobre agora