Kadınlar ile Erkekler

108 7 5
                                    

"Sevgiden Çok Saygı Arayan Kadın Kadınlığından, Saygıdan Çok Sevgi Arayan Erkek Erkekliğinden Kaybetmiştir."

Eskiden Kadınlar Kadın Gibi, Erkekler Erkek Gibiymişler. Kadınlar Erkekler Gibi Giyinmez, Erkekler Gibi Sokaklara Düşmez, Erkeklerin Sahip Oldukları Maddî Mânevî Özelliklere Özenmezlermiş. Erkekler de Sözde Şık Olacağız Diye Kadın Gibi Sürekli Üstü-Başı ile Uğraşmaz, Kadınların Eğlence Edindikleri Bir Şeyleri Eğlence Edinmez ve Kadınların Sahip Oldukları Maddî Mânevî Özelliklere Özenmezlermiş. Bu Yaşam Anlayışının Ardında Yatan Temel Neden Dinî, Mânevî ve Ahlâkî Yapıyı Korumak ve Bunlara Sahip Çıkmaktır. Günümüzde ise Dinî, Mânevî ve Ahlâkî Yapıyı Bırakın Korumayı, Neredeyse Bunlara Değer Verenler Bile Kalmadı.

İlk Yaratılan İnsan Âdem Aleyhisselâm’dır. İkinci İnsan ise Âdem Aleyhisselâm’dan Bir Parça Olarak Havva Vâlidemizdir. Âdem Aleyhisselâm’ın Hususiyetleri de Havva Vâlidemizin Hususiyetleri de Eski Din Kitaplarımızda Yazılıdır. Şânlı Ecdâdımız ise Bu Eski ve Birbirinden Kıymetli Eserlerde Zikredilen Hususiyetleri Hakkıyla Kavramış, Yaşamış ve Bunları ve Birçok Şeyleri de Korumak Uğruna Hayatlarını Fedâ Etmişlerdir.

O Eski Kitaplara Baktığımız Zaman –Bu Noktalar ve Detayları Açıkça Yazmaz Belki Ama– Erkeğin Sevmesi, Kadınınsa Sevilmesi İçin Yaratılmış Olduğunu Görürüz. Şimdiki Kadınlar ve Erkekler ise Böyle Hakîkâtlere Kulak Tıkıyorlar; Kimi Kadınlar Gururlarına Yediremedikleri İçin Sevgiden Ziyâde Saygıyı İstiyoruz Diyorlar, Kimi Erkeklerse Böylesi Kadınlara Yaranabilmek İçin Kadınlar Saygıyı Hak Etmiyor mu Gibilerinden Sözler Edip, Onların Bu Yöndeki Kadınsı Gurur Ateşlerine Benzin Döküyorlar. Hâsılı Konumuzla İlgili Hakîkâtlerin Tamamen Ortadan Kalkması İçin Bilerek ya da Bilmeyerek, İsteyerek ya da İstemeyerek Kadını da Erkeği de Elinden Geleni Yapıyorlar.

Hâlbuki Kadın Ne Derse Desin, Kadının Dediğine Bakılmaz! Erkek de Ne Yaparsa Yapsın, Erkeğin de Yaptığına Bakılmaz! Çünkü Kadınların Bir Evetinde Bin Hayır ve Bir Hayırında Bin Evet Vardır. Erkeğin de Artı Olsun Eksi Olsun, Bin Defa Yaptığı Şeyde Aslında Bir Neden, Bir Defa Yapmadığı Şeyde de Aslında Bin Neden Vardır. Çünkü Kadınlar İşitsel, Erkekler ise Görseldir. Kadını Süslü Sözlerle, Erkeği Süslü Yüzlerle Ele Geçirirsiniz. Kadınlar Duyduklarına, Erkeklerse Gördüklerine İnanırlar. Erkekler (Kadınlara) Bu Yüzden Yalan Söylerler, Kadınlar (Erkeklere) Bu Yüzden Süslenirler.

Netice Olarak Bu İki Cinsin Mensupları Diledikleri Kadar Yırtınsınlar; Erkeğin Temeldeki Arzusu Saygı Görmektir, Kadının Temeldeki Arzusu ise Sevilmektir. Hangi Erkek Sevgiyi, Asıl İhtiyacı Olan (Saygı)nın Önünde Tutarsa Kadına Benzemiş, Dolayısıyla Erkekliğinden Ödün Vermiştir ve Benzer Şekilde Hangi Kadın Saygıyı, Asıl İhtiyacı Olan (Sevgi)nin Önünde Tutarsa Erkeğe Benzemiş, Dolayısıyla Kadınlığından Ödün Vermiştir.

Şu Noktayı Herkesin İyi Anlaması Gerekir: Kim Olursak Olalım, Cinsiyetimiz de Ne Olursa Olsun. Birincisi Yaratılıştan Verilmiş Hususiyetlerden Kurtulamayız, Kurtulmayı İstemek Bile Akılsızlık ve Ahlâksızlıktır. Buna Severek ve İsteyerek Rızâ Göstermelidir. İkincisi ise İnsan İki Şeyle Yaşar ki Biri İhtiyacı Olanlar ve Biri de Arzu Ettikleridir. Meselâ Yemeğe İhtiyacımız Vardır Ama Tereyağlı Ekmek Yemek Arzudur. Eğer İhtiyaçları Değil de Arzuları Yaşamın Ana Parçası Hâline Getirirsek, İhtiyaçlarımızı Kendi Ellerimizle İhmâl Etmiş Oluruz. Oysaki Adı Üzerinde, İhtiyaç İhtiyaçtır, Öncelik İhtiyaçtadır. Bu Sebeple Kadın isek Boşuna Kendi Ellerimizle Kendimize Haksızlık Etmemeli, İhtiyaç Duyduğumuz Sevgiyi Talep Etmeliyiz. Aynı Şekilde Eğer Erkek isek Boşuna Kendi Ellerimizle Kendimize Haksızlık Etmemeli, İhtiyaç Duyduğumuz Saygıyı Talep Etmeliyiz.

Şu da Önemli Bir Ayrıntıdır ki: Şimdi Burada Anlatmaya Çalıştığım Genel Kâideleri ve Gerçekleri, Birtakım Kimseler (Özellikle de Kadınlar) Çıkıp, Kendi Başından Geçen ve Genelin Yanında Hiçbir Kıymeti ve Ehemmiyeti Olmayan Yaşanmışlıklarını Baz Alarak Çürütmeye ya da Göstermelik Sakin Bir Dil ile İtirâz Edip Muhâlif Olmayı Tercih Edebilirler. Onlar da Boşuna Kendilerini Kandırmasınlar, Konuşmuş Olmak İçin Konuşmasınlar. Çünkü O Kadınlara Hıyarın Biri ile Evlen Diyen Olmadığı Gibi Eğer İtirâzın Sahibi Bir Erkek ise, O Erkeğe de Odun Gibi Bir Karıyla Evlen Diye de Kimse Demedi. Herkes Tercihini Kendi Yaptı, Yaşananlar da Yaşandı. Kimse Kendi Hatâsını Başkalarına Fatura Etmeye Yeltenmesin. Bunun Gibi Özellikle de Böyle Konularda Diyelim ki Aile Baskısıyla Birtakım Sıkıntılar Çeken Bir Kadın ya da Erkek Çıktı Ortaya ve Başladı Nâme Yazmaya! Böyleleri de Boş Yere Allah’ın Yazgısına Yani Kadere Sövmeye de Yeltenmesin.

Bu Hamur Çok Su Kaldırır...

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now