BÖLÜM 1

262 5 2
                                    

Ebû Cehl Aleyhillâne'nin, Yahudi Âlimlerine Gidip, Peygamber Aleyhisselâm'ı Küçük Düşürmek İçin Onlardan Yardım İstediğini, Onların da En Bilginlerinin Bir Araya Gelip, Toplamda 28 Adet Soru Hazırlayıp, Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimizin Huzuruna Çıktıklarını ve Bu Sorularını Sual Ettiklerini Aktarmaya gayret edeceğiz bi-iznillah.
Tarih-i Taberî İsimli Kıymetli Eserin Müellifi Olan Ebû Ca'fer Muhammed b. Cerir et-Taberî'nin Bildirdiği Dünyânın ve Yaradılışa Ait Birçok Meselenin ve Birbirinden Değerli Pek Çok İlmî Mevzuunun Yazılı Bulunduğu Bu Eserden Nâsip Oldukça Yine Paylaşımlarda Bulunacağız Ancak Şuan Bu Çok Değerli İlimleri İçeren bu bölümleri İstifâdelerinize Sunuyoruz. Çok Değerli Diyoruz, Çünkü İddia Ediyoruz, Burada Yazılı Olanlardan Ben Benim Diyen Her 100 Müslüman'dan 1 ya da İkisi Ancak ve Belki Haberdardır. O Yüzden İddia Ettiğimiz Gibi Okumanızı da Şiddetle tavsiye ediyoruz ve Önerilmenizi arzu ederiz. Bölümler Hâline Getirdiğimiz Bu Sual-Cevap Kaziyyesini Dileyen ve Vakti Olan Bir Solukta Okuyacaktır, İmkânı Olmayanlarsa Okuyabildikleri Kadar Okuyabilir ve Sonra Kaldıkları Yerden Devam Edebilirler.

Ayrıca Bir de Mühim Uyarımız Vardır, Şöyle ki; Birkaç Taberî Vardır. Bid'at Ehli Olanlarını, Ehl-i Sünnet Olan Îmâm-ı Taberî ile Karıştırmamalıdır. Ehl-i Sünnet Olan İbni Cerir Taberî'nin Tam İsmi, Ebû Cafer Muhammed bin Cerir et-Taberî'dir. Tefsir, Hadîs ve Şafiî Fıkh Âlimidir. Milâdi 839 Yılında Taberistan'da Doğdu ve 923'de Bağdat'ta Vefât Etti. 23 Cilt ❛Câmi'ul-beyan❜ Tefsiri ve ❛Tarih-ul-ümem❜ Kitabı Çok Kıymetlidir. Ali bin Muhammed Şimşati Adında Bir Şiî, Bu Tarihi Kısaltmış ve Bu Şiî Kitabı, Taberî Tarihi Adıyla Türkçeye Tercüme Edilmiştir. Okuyanlar, Ehl-i Sünnet Olan Îmâm-ı Taberî'nin Kitabı Sanarak Aldanmaktadır. Kısaltırken Kendi Görüşlerini de İlâve Etmiştir. Bilmeyen de, "Îmâm-ı Taberî Böyle Söylüyor!" Zannediyor? Muhammed bin Cerir bin Rüstem Taberî'nin ise Şiî Olduğu, Alûsî'nin, ❛Tuhfe-i İsna-aşeriyye Muhtasarı❜ Kitabının 68. Sayfasında Yazılıdır. Muhammed bin Ebil-Kasım Taberî'nin de Şiî Olduğu, ❛Esma-ül-Müellifin❜ Kitabında Yazılıdır. Bunları, İbni Cerir Hazretleri ile Karıştırmamalıdır! 1153'te Vefât Eden Îmâmiyye Fırkasından Şiî Fadl bin Hasen Taberî'nin, ❛Mecma'ul-beyan❜ Adındaki Taberî Şiî Tefsiri de, İbni Cerir Hazretlerinin Taberî Tefsiriyle Çok Karıştırılmaktadır. Hâsıl-ı Kelâm Diyoruz ki, Eğer Bu Eseri Edinmek İster de Alacak Olursanız, Ödeme Yapmadan Önce Eserin Ebû Ca'fer Muhammed b. Cerir et-Taberî'ye Ait Olduğuna Emin Olun. Yoksa Bilmeden Bir Sapığın ya da Sapık Fırkalardan Bir Sapığın Kitabını Alabilir ve Allah Muhafaza İtikadınızı Tehlikeye Atabilirsiniz. Son Olarak,yine Deriz ki, Kitap Alırken Gidip de Dinî Eserler Satan Bir Kitapçıdan Son Yıllarda Basılmış Bir Kitabı Değil, Eğer Mümkünse İkinci El Kitap Satan Sahaflardan Alın, Eski Basım Olsun, Karton Kapaklı Nüshalarından Biri Olsun. Çünkü Âhir Zamandayız ve En Önemli Eserleri Yok Ettikleri ve Bizleri de Câhil Bıraktıkları Yetmiyormuş Gibi, Bir Şekilde Meşhûr İslâm Âlimlerinden Günümüze Ulaşmayı Başarabilmiş Eserleri de Tahrif Ediyorlar, Yalan Yanlış Tercüme Ediyorlar. Bizler Sizleri Allah İçin Uyarıyoruz, Beğendiğiniz Kitabın Cicili ve Şamua Kâğıda Basılı Olması Gibi Vâsıflar Sakın Sizi Aldatmasın!

Son olarak:Okurken,sıkılmamanız için ve de bölümlerdeki sorular üzerine, tefekkür(düşünebilmeniz) de bulunabilmeniz açısında onyedi(17) bölüme ayırdık.

Destek ve arzu sizden;
Takdir ve nasip,
Yüce Rabbimiz(cc)'den...

Ismen Dua ile selametle...

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now