Günümüz Müslümanlarının

72 2 0
                                    

Günümüz Müslümanlarının, Özellikle de Laik Ülkemizin Medeniyet Kisvesi Altında Yetişmiş Zavallı Yurttaşlarımızın Düştükleri Handikaplardan Biri de, Aile Kurumunun Ortaklarının, Sanki Ticarî Bir Ortaklığa İmza Atacaklarmış Gibi Düşünmeleridir. Öyle ki, İnsanlar Dindeki Denklik Hususunu -Diğer Hemen Her Meselede de Olduğu Gibi- Zerre Bilmememelerine Karşın, Sanki Dinin Emrine (Denkliğe) Riâyet Ediyormuşçasına Ahkâm Kesiyor ve Çocuklarını da Çoğu Zaman Dünyâ Âhiret Bedbahtlığa Atıyorlar.

İnsanlar Çoğu Zaman Çok Kolay Utanırlar Ama Doğruyu Konuşmaktan Ben Utanmam. Pek Çok Kimseler de, Meselenin Önemli Bölümünü İhtiyaçlar Değil de Arzular Teşekkül Ettiği İçin Utanırlar Ama Doğruyu Konuşmaktan Ben Utanmam. Birçok Kimseler de Sözde Hâyâ Sahibi (!) Olup Millete Kendini Sevdirmek Adına Saçmalar Ama Doğruyu Konuşmaktan Ben Utanmam. Utanmazın Teki Değilim, Uzaydan Gelmedim Ama Birilerinin Konuşması Gerek.

Kadın ve Erkek Mıknatısın İki Kutbu Gibidir, Ateş ve Su Gibidir, Fiş ve Piriz Gibidir, Pilav ve Kuru Fasulye Gibidir. Biri Olmazsa Eksikliği Hissedilir. Ne Zaman? İnsan, Anne-Baba Sevgisi Haricinde Bir Sevgiye İhtiyaç Duyduğu İlk Zaman! Eksikliği Hissedilir. Ne Zaman? İnsan, Elini Uzatıp Sevmek İstediğini Keşfetmek İstediği İlk Zaman! Hissedilir. Ne Zaman? İnsan, Keşfedilmek İstediği İlk Zaman! Ne Zaman? İlk Zaman!

Kadın ve Erkek Mıknatısın İki Kutbu Gibidir, Ateş ve Su Gibidir, Fiş ve Piriz Gibidir, Pilav ve Kuru Fasulye Gibidir. Biri Artıdır, Diğeri Eksidir; Biri Isıtır, Diğeri Serinletir; Biri Alır, Diğeri Verir; Biri Kuru Yemektir, Diğeri Sulu Yemektir.

Kadın Ne ise Erkek de Onun Tam Zıttıdır.

Bu Konular Hakkında Az-Çok Konuştuğum Kimseler Olmuştur İçinizde Ancak Şu Güne Kadar Bu Şekilde Meseleyi Açıkça, İlgilenip Okuyan Herkese Karşı Açık Bir Şekilde Tek Tek Yazmak Gelmemişti Aklıma. Bugün Geldi, Şimdi Yazıyorum İşte.

Şimdiden Diyeyim ki, Kullanacağım Kelimelerde Bir Hâyâsızlık Olmayacaktır Ama Sizin Kalbinizde Bir Hâyâsızlık Var ise Elbette Gördüğü de O Olacaktır. Bunun İçin Söyleyeceğim Şeyleri Doğru Anlayın. İtirâz Edebilirsiniz, Beğenmeyebilirsiniz, "Hep Aynı Terane..." Der ve Mesele Hakkında Daha Önce Sizinle Konuşmuşsam, Burayı Okuyup Anlamaya Çalışan Kimselerin Dikkatini Dağıtıp Ortalığı Karıştırabilirsiniz, Birtakım Detayları Sindiremeyebilir ve Egonuza Yediremeyebilirsiniz; Hâsılı Çok İhtimâller Var ve Açıkçası Polemik Olsun Diye de Yazmıyorum Ama Birilerinin Yazması Gerekiyor. Birtakım Kimselerin Ne Beğen Butonu Aracılığıyla Ne de Yorum Aracılığıyla Kendilerini Belli Etmekten Sakınacaklarını da Biliyor Ama Bunu Bildiğim Gibi Başka Şeyleri de Biliyorum.

Her Neyse, Konuyu Çok Uzatmayacağım ve Uzun Uzun Cümleler Yazarak Okuyanların Çok Değerli Vakitlerini de Çalmayacağım. Bu Sebeple Maddeler Hâlinde Sıralıyorum Önemli Gördüğüm Bâzı Şeyleri. 'Önemli Gördüğüm' Derken de İyi Bilin ki, Doğruluğuna Emin Olduğum Şeyleri. Bendeniz, Şahsen Her Zaman, Gerek Paylaşımlarımda ve Gerekse Tüm Yorumlarımda İfâde Ettiğim Her Şeyin Her Dâim Arkasındayımdır. Bâzılarını Bilimsel ve Bâzılarını da İlimsel Olarak Açıklamaya, İspât Etmeye Her Dâim Hazırımdır Ama İnsanlar Genellikle 'Uydurdukları İçin' Ancak Boş Polemik Çevirir, Tartışma Ortamı Oluşturarak Her Ciddi Meseleyi Alay Malzemesi Yapar ve Değersiz İlân Ederler.

İşte Kadın ve Erkek Arasında Olması Gereken, Sanıldığı Gibi Onları Mutsuzluğa Değil, Tek Kelimeyle Mutluluğa Götürecek Olan Hususlar; Naçizâne:

1. Erkek, Kadından Her Konuda Üstün Olmalıdır, Zaten Yaradılış Mucibince de Bu Böyledir Ama Artık Çoğu Kadın Bu Üstün Olmaklığın Yaradılış Gereği Olduğunu Bilmedikleri veyâ Gururlarına Yediremedikleri İçin, Özellikle de Belli-Başlı Birtakım Konularda Üstünlük Taslamakta ve Onların Etinden Sütünden İstifâde Etmeye Niyet Etmiş Erkekler de Böylesi Kadınların Suyuna Gitmektedir.

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now