İslâm Nâkil Dinidir.

79 2 0
                                    

İslâm Nâkil Dinidir. Nâkledilene Uyan Doğru Yol Üzere Olduğu Gibi Nâkledilene Yüz Çeviren de Eğri Yoldadır. İslâm Dininde Olasılıklara, Zanlara, Şansa Yer Yoktur ve Nâkle İtibâr Eder İnsan ya da Hüsrâna Uğrar İnsan. Bu Öyle Bir Dindir ki, Tuvalette Yaptığından Yapmadığına Kadar, Yatak Odasında Yaptığından Yapmadığına Kadar Karışır ve Bunların Âhirette Karşılığı Verilir. Zaten Din de Esâsen Yaradana Borç ve İlâhî Hükümler Topluluğu Demektir. Bu Bağlamda Bir Müslüman, Attığı Adımdan Soluduğu Nefese Kadar Her Şeyin Hesabını Verecek Olan Kimsedir, Çünkü Zaten Gâvura Sorgu-Sual de Yoktur.

Eğer Aklınıza, Mantığınıza, Hissinize Uyarsanız Dine Uymuş Olmazsınız ve Dine Uymayan Kimse de Neye Uyarsa Uysun, Aslen Nefsine Uymuş Demektir. Nefsine Uyan Kimsenin Bu Dünyâda Çekeceği Rezilliğin Yanı Sıra Âhirette de Hesabı Ağır Olur Çünkü Nefs, Kâfirdir ve Nefse Uymak Demek, Kâfire Uymak Demektir.

Aklımıza İlk Ânda Gelebilecek Nefsî Meselelerden, Yani Şehvetlerden Bahsetmiyorum Ama Unutmayın ve Her Ân Hâtırınızda Tutun ki, Meşrû Yollarla Tatmin Edilmesi Öğütlenmiş ve Hattâ Emredilmiş Şehevî Arzuların Yanı Sıra, Müslüman Olduğunu Söyleyen Bir Kimsenin, İslâm'ı Devre Dışı Bırakarak Adım Atması ve Soluması Dahi Nefsine, Yani Büyük Düşmana İtaât Etmesi Demektir. Bizler, "Elhamdülillâh Müslümanlarız!" Diyorsak, Zerreden Kürreye Tüm İşlerimizi Dine Uygun Yapacağız, Yoksa Doğru Yolda Olamayız ve Bunun da Hesabını Çok Acı Veririz. Kimi Seviyoruz, Neden Seviyoruz, Dine Muhâlif Bir İş veyâ Kelâm Çıkınca Karşımıza Ne Yapıyoruz? Kimden Ne İçin Yüz Çeviriyor ve Kimleri Ne İçin Seviyoruz; Her Şeyin Hesabı Var Çünkü Rabbimize Kulluk Ediyoruz. Sen Eğer Bir Kimseyi Yakışıklı, Güzel Diye Seviyorsan Yanılıyorsun. Sen Eğer Bir Kimseyi Açıktan Günâh İşlemesine Karşın Bunu Görmezden Geliyor ve Umursamıyorsan Yanılıyorsun. Sen Eğer Allahû Teâlâ'nın Yasaklarını Yasal Eden Bir Kimseyi Destekliyorsan Yanılıyorsun. Sen Eğer Bunlar Gibi Hasletlere Sahipsen Dine, Yani İslâm'a Değil, Nefse, Yani En Büyük Kâfire İtibâr Ediyorsun Demektir. Peki, İnsanlar Âhirette de Sevdikleri, Saydıkları ve Destekledikleri Kimselerle Olacaklarsa -ki Olacaklar- O Hâlde Sen Neyin Kafasını Yaşıyorsun?!

Aman Dikkat! Şeriatla Yönetilelim veyâ Yönetilmeyelim, Hiç Fark Etmez. Sen Eğer Şeriata Aykırı Bir İş Yapıyorsan ya da Şeriata Aykırı İş Yapanları Sevip, Sayıp Destekliyorsan ya da Hattâ Şeriata Aykırı İş Yapanları Sevip, Sayıp Destekleyenleri Sevip, Sayıp Destekliyorsan Bu, Kıyâmet Günü Allahû Teâlâ'ya Karşı Aleyhinde Bir Delil Olacaktır. Bunu İstiyor musun? Eğer İstemiyorsan Aman Dikkat! Çünkü Sen Müslümansın ve Sen Eğer Bir Şeriatsızlığa Bir Şekilde, Bir Sebeple Göz Yumuyor yâhut Hattâ Göz Yumanlara Göz Yumuyorsan, Allah'ın (Celle Celâlühû), Rasülullah'ın (Sallallâhû Teâlâ Aleyhi ve Sellem) ve Geçmiş Büyüklerimizin Emir, Öğüt ve Uyarılarını Yok Sayıyorsun Demektir. Bunu Hiç Düşündün mü? Eğer Düşünmediysen Düşün, Çünkü Yakında Öleceksin; Azap veyâ Rahmet Melekleri Ruhunu Boğazına Kadar Çekecekler, Sonra Azrâil Aleyhisselâm Çekip Çıkaracak O Nârin Bedeninden Onu. Sonra Huzur-u İlâhî'ye Götürmek Üzere Yüklenecek Melekler Ruhunu; Eğer DOĞRULARDAN İsen Götürüleceksin Oraya, Eğer EĞRİLERDEN İsen Daha Birinci Kat Semânın Kapısı Dahi Kapanacak Yüzüne ve Bırakacaklar Lâşe Ruhunu Ellerinden Bir Ânda. Sonra Kabrindeki Cesedine Tıkılır Ruhun; Sonra Münker Nekîr Gelirler, Gerekli Soruları Sorarlar. Eğer DOĞRULARDAN İsen Ne Âlâ, Eğer EĞRİLERDEN İsen Vay Hâline! Eğer Dünyâda iken DOĞRULARDAN idiysen Cennetteki Makamı Seyreder ve Şükredersin Hâline, Eğer Dünyâda iken EĞRİLERDEN idiysen Cehennemdeki Mevzini Seyreder ve Lânet Edersin Kendine. Eğer Dünyâda DOĞRULARDAN idiysen Nûr Yüzlü Bir Delikanlı Gelir Kabrine ve Dostun Olur Kıyâmete Dek Seninle, Eğer Dünyâ iken EĞRİLERDEN idiysen, Kör ve Sağır Bir Melek Gelir Kabrine ve Hâlini Görmeksizin ve İşitmeksizin Azâb Eder Biçâre Ruhuna ve Bedenine. Kıyâmet ve Sonrası ise Daha da Vahim! Tüm Bunlara Hazır mısın? Eğer Hazır Değil isen Aman Dikkat Et Kendine; Kimleri Sevdin, Ne İçin Sevdin ve Ne Yaptın? Çünkü Rûmân Aleyhisselâm'ın Ardından Gelecek Olan Münker ve Nekîr'e Doğru Cevapları Verebilmek İçin, Dünyâda iken DOĞRULARDAN Olman Gerekiyor. DOĞRULARDAN Olabilmekse, Dünyâda iken YER, ZAMAN, MEKÂN ve BİLİMUM ÂLEMDE DOĞRULARLA BİRLİKTE OLMAN, DOĞRULARI SEVMEN, DOĞRULARI SAYMAN ve DOĞRULARI DESTEKLEMEN GEREKİYOR. DOĞRULAR MI Kim? Allahû Teâlâ'nın (Celle Celâlühû), Rasülullah'ın (Sallallâhû Teâlâ Aleyhi ve Sellem) ve Geçmiş Büyüklerimizin Emir, Öğüt ve Uyarılarını YOK SAYMAYAN, Yani Mesele ve Şartlar Her Ne Olursa Olsun, ŞERİATSIZLIK YAPMAYANLARDIR.

İnşaAllah Bu Satırlar, Doğru Adrese Ulaşacak ve Bir Kişiye Olsun Fayda Verecektir.

Vesselâm...

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now