Başarısızlığın 30 Nedeni

92 5 0
                                    

Genel Olarak Benden Kaynaklanıyor. Aslında Allah Biliyor Yâ, Ben Birçok Konulara Değinmek İstiyorum. Sanattan Fen Bilimlerine, Sinemadan Psikolojiye, Kozmolojiden Cinsel Konulara Değin Birçok Konulara Temas Edebilir, Enine Boyuna Tartışabilir, Fikirlerimizi Konuştuğumuz Gibi Güzel Neticelere de Ulaşabiliriz.

Ancak Birtakım Ahmaklar Cidden İçimi Döndürüyorlar. Bırak Konuları Paylaşıp İrdelemeyi, Şimdi Geri Zekâlının Biri Çıkıp Şu Üstteki Cümleyi Okuyup, Sanki Kendisinden Sinema Hakkında Ne Düşündüğünü Soruyormuşuz Gibi ya da Hattâ Bendenizin Sinema Hakkında Söyleyeceklerim Olduğu Fikrinden (!) Yola Çıkarak, “Siz Sinema da mı İzliyorsunuz Ay Ne Ayıp Ne Kayıp..!” Diye Veryansın Yapabilecek Sümüklü Mongollar Olduğu Gibi, Yine Üstteki Cümlede “Cinsel” Kelimesini Kullanmamdan Sebep, Uçkur Derdine Düşmüş, Duvarları Tırmalıyormuş ve watpat Ortamından da (!) Bu Derdime Şifâ Arıyor muşum da, O Yüzden Yukarıdaki Cümleye “Cinsel” Sözcüğünü de İliştirivermişim Gibi Gözlerle Bakıp Gerçekle Zerre İlgisi Olmayan Acayip Senaryoları Kurgulayacak Kimselerle Dolu Ortalık.

Hepsini Geçtim, Şimdi Bunları Aslında Kendi Kalplerinde Bulunan Kıskançlık ve İğrenç Bir Psikolojiyle Anahtar Deliğinden Gözleyen Röntgenciler Gibi Sessiz Sedâsız Okuyup ve de Kafasınca Akıllılık Yaptığını Zanneden Sapıklarla Dolu Ortalık.Hâl Böyle Olunca İçimden Gelmiyor Be saygı değer okuyucularım.

Eğer İnsanlarda Arzu Ettiğim Samimiyeti ve Hakkâniyeti Görebilmiş Olsa idim, İnanın Bana, Kendilerine Yarar Sağlayabilecek Pek Çok Konuyu Onlarla Masaya Yatırır ve Birçok Kimselerin Haberinin Dahi Olmadığı Pek Çok Konuyu Çözümlerdik Kendileriyle. Yanlış Anlaşılmak İstemem, Ne Kadar Dürüst ve Adâletli Olduğumu Beni Biraz Olsun Tanıyanlar İyi Bilirler, Burada Bunları Söylemekle Kendimi Bulutların Üzerine Çıkarmıyorum, Sadece Birlikte Yapabileceğimize İnanıyorum Ama Zor Be saygı değer okuyucularım. Ayrıca Şu Yazdıklarıma İlâve Edilebilecek Hem Çok Şeyler Var Hem de . . . Maalesef Dediklerim acı gerçeklerden ibaret.

Başarısızlığın 30 Nedeni

1. Kötü Kalıtımsal Geçmiş: Bazen bunun için elimizden bir şey gelmez ama beyin gücü ile yenebiliriz.

2. Hayatta İyi Belirlenmiş Bir Amaç Eksikliği: Belki de başarısızlıklarımızın ana nedeni budur.

3. Sıradanlığı Aşacak Kadar Hırslı Olmamak: Eğer aldığımız kararların bedelini ödemekten kaçıyorsak içimizde başarılı olmak için bir hırs olmaz.

4. Yetersiz Eğitim: Bu en kolay yoldur. Kendimizi yetersiz buluyorsak okumaktan başka çare yoktur. Üstelik bu çare sadece bizim elimizdedir.

5. Disiplin Yetersizliği: Bizleri idare eden yine biziz. Hayatımızın kontrolünü elimize almazsak başarısızlık bizi kapıda bekler.

6. Sağlığın Kötü Olması: Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur diye boşa söylenmemiş. Sağlığımız her şeyimiz.

7. Çocukluğumuzdaki Elverişsiz Çevre Etkenleri: Çocukken bizim elimizde olmayan nedenler vardır. Ama hayatımız boyunca da bu nedenlere sığınarak yaşamak doğru değildir.

8. Erteleme: En yaygın başarısızlık nedenlerinden biridir.

9. Israr Etmeme: Çoğumuz başladığımız her şeyde iyi başlayıcılar ama kötü tamamlayıcılarız. En küçük bir yenilgi işaretinde vazgeçmeye hazırız. Başarısızlık, kararlılıkla başa çıkamaz.

10. Olumsuz Kişilik: Çevremizin nefretini kazanarak bir yere varamayız. Olumsuz kişilik iş birliği sağlayamaz.

11. Cinsel İsteğin Kontrol Edilememesi: Cinsellik hayatın bir gerçeği ama karşımızdakini cinsel obje olarak görmek dostluklarımıza zarar verir.

12. Hiçbir Bedel Ödemeden Bir Şey İçin Kontrolsüz Arzu Duymak: Kumar tutkunu olmak gibi bağımlılıklar insanı başarıdan uzaklaştırır.

13. Karar Gücü Eksikliği: Kararsızlık ve erteleme ikiz kardeştir. Birinin bulunduğu yerde genelde diğeri de bulunur. Sizi tamamen aciz hale düşürmeden bu çifti öldürün.

14. Korkularımız: Yersiz korkular başarısızlığın temel taşıdır.

15. Evlilikte Yanlış Eş Seçimi: Kararlarımızı hep mutlu olacağız diye veririz ama yanlış karar aldığımızda da bedelini ödemeye hazır olmalıyız.

16. Aşırı Tedbirli Olmak: Hayatın tadı riske girmeden alınmaz. Sakin limanlarda yatan gemiler fırtınalardan korunur ama geminin altınının durmaktan delinmesine mani olamazsınız.

17. Hayatında Yanlış Ortak Seçimi: İşteki başarısızlıkların en yaygın nedenlerinden biri de budur.

18. Batıl İnanç ve Önyargı: Batıl inanç bir tür korkudur. Ayrıca cahillik işaretidir.

19. Yanlış İş Seçimi: Hiç kimse sevmediği bir işte başarılı olamaz.

20. Çaba Yoğunluğu Eksikliği: Bütün çabalarınızı tek bir kesin hedefe yoğunlaştırın.

21. Rastgele Harcama Alışkanlığı: Savurganlar başarılı olamazlar. Çünkü daima yoksulluk korkusuyla yaşarlar.

22. İstek Eksikliği: İstek olmaksızın kişi ikna edici olamaz. Üstelik istek bulaşıcıdır.

23. Hoşgörüsüzlük: En zararlı hoşgörüsüzlük şekilleri, dinsel, ırksal ve siyasal fikir farklılıklarına karşı gösterilenlerdir.

24. Ölçülü Olmama: En yıkıcı aşırıya kaçma şekilleri; yeme, içme ve cinsel faaliyetlerle ilgili olandır. Bunların herhangi birinde ölçüsüzlük başarı için öldürücüdür.

25. Diğerleriyle İş Birliği Yapma Yetersizliği: Hiçbir bilgi sahibi iş adamının veya liderin katlanacağı bir hata değildir bu.

26. Çaba Göstermeden Elde Edilmiş Güce Sahip Olma: Zaman içinde hak ederek kazanılmamış güç çoğu zaman başarı için ölümcüldür. Ani zenginlik yoksulluktan daha tehlikelidir.

27. Kasıtlı Sahtekarlık: Dürüstlüğün yerini tutacak bir şey yoktur.

28. Kendini Beğenme ve Kibir: Bu özellikler diğerlerini uzakta tutmaya yarayan kırmızı ışık görevi görür. Başarıyı öldürür.

29. Düşünmek Yerine Tahmin Etmek: Çoğu insan doğru bir şekilde düşünmek için gerekli olan bilgiyi elde edemeyecek kadar tembel ya da ilgisizdir.

30. Sermaye Yetersizliği: Bir malı iyi pazarlamak için malı iyi tanımak gerekir. Kendimizi iyi pazarlamak için de kendimizi iyi tanımalıyız.

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now