Adalet

32 1 0
                                    

► İlâhî Adâlet Terâzisi:

Mahşer Yerinde Mizân Kurulur. Mizân, İki Kefesi Olan Bir Amel Terâzisidir. Arş'ın Sağ Tarafındaki Kefe Nûrludur. Sol Tarafındaki Kefe de Karanlıktır.

Bu Sırada Yüce Rabbimiz, Mizânın Gövdesi Tarafından Sır Perdesini Kaldırır ve Bütün İnsanlar Allahû Teâlâ'ya Tâzim Ederler ve O'nun İçin Secdeye Kapanırlar. Kâfirler Bundan Mahrûm Kalırlar. Onlar Secde Edemezler. Allahû Teâlâ Şöyle Buyurmaktadır:

▬ "O Gün Baldır Açılır (Gerçekler Ortaya Çıkar) ve Secdeye Dâvet Edilirler Fakât Güç Yetiremezler."

[Kalem: 68/42]


Rasülullah Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimiz de Şöyle Buyurmaktadır:

▬ "Allah Celle Celâlühû Kıyâmet Günü Baldırını Açar (Hakîkâtı Ortaya Çıkarır) da, Kadın ve Erkek Bütün Mü'minler Secde Ederler."


[Benzer Bir İfâde ile Bkz. Buhârî-Tefsirussure 68, Tevhîd 24-Müslim-Îmân 303-Darimî-Rikak 83-Ahmed b. Hanbel 3/7]


Ben Burda Hadîs-i Şerifi Te'vil Etmekten Kaçındım. Onu İnkâr Edenlerden de Yüz Çevirdim. Mizânın Vâsıflarını Zikretmekten de İmtinâ Ettim. Onu Dünyâdakilere Benzetip Misâl Verenlerin Sözlerini de Çirkin Buldum. Onu Sadece Âhirete Mahsûs Melekût Âlemine Ait Bir Amel Terâzisi Olarak Zikrettim. Çünkü İyilikler ve Kötülükler Cisim Değil, Ârâzdır. Yani Sonradan Kazanılmış Sıfatlardır. Bu Sebeple Cisim Olmayıp Ârâz Olan Bir Şeyin Tartılması da Sahîh Olmaz. İşte Bundan Dolayı İfâde Etmekle Yetiniyorum. İnsanlar Secde Hâlinde iken Yüce Allah Celle Celâlühû Bir Nidâ Eder. Bu Sesi Uzakta Olanlar da Tıpkı Yakında Olanlar Gibi Aynen Duyarlar. Rabbimiz Şöyle Seslenir:

▬ "Ben Mülkün Sahibiyim! Ben Hesaba Çeken Mutak Kudret Sahibiyim!"

[Buhârî-Tefsirussure 39-Müslim-Misafirin 69-Ebû Davud-Sünne 19-Tirmizî-Salât 211-İbn-i Mâce-Mukaddime 13-Darimî-Rikak 80-Ahmed b. Hanbel 1/429, 2/72]


Sonra Allah Celle Celâlühû Hayvanlar Arasında Hüküm Verir. Haksızlığa Uğrayan Boynuzsuzların Hakkını Boynuzlulardan Alır ve Kısas Yapar. Sonra Vahşi Hayvanların ve Kuşların Hesabını Görür. Yüce Allah Şöyle Buyurur:

▬ "Toprak Olunuz!"

Bunun Üzerine Toprağa Dönüşürler ve Yer Onlarla Dolar. Onların Toprak Olduklarını ve Cehenneme Girecek Bir Sorumluluk Taşımadıklarını Gören Kâfir ise Hayvan Gibi Olmayı Arzu Edecek ve Şöyle Diyecektir:

▬ "...ve Kâfir, "Keşke Toprak Olsaydım!" Diyecektir..."

[Bkz. Nebe: 78/40]

[Îmâm-ı Gazâlî - Âhiret Âleminin Sırları]


NOT: Bunu, ❛Baldır❜ Meselesi Sebebiyle Paylaştım. Hadîs-i Şeriflerde Geçtiğini Biliyorum ve Bununla İlgili Olarak Ahmakların Kendi Kafalarından Te'vil Getirdiklerine ve Dolayısıyla Bu Gibi Şeyleri Sapıklık Olarak Nitelendirip, Ehl-i Sünnet Âlimlerimize de Küfrettiklerine Çokça Rastladım Bugüne Kadar. Bilgi Sahibi Olmadan Konuşmak Olmaz. Ben de Bunu Sizlere de Bildirmek Istedim ki... Sizler de Vâkıf Olasınız Diye.

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now