Ahh şu kadınlar!

118 7 9
                                    

Mecnun bir fani alemin maşuğunun aşk delisi:
Erkekler Kadınlardan, Kadınlar Erkeklerden Şikâyetçi; Ne O, Onu Beğeniyor, Ne O, Onu Beğeniyor. İkisi de Kendince Haklı Ama Acaba Gerçekte Kim Haklı?

“Dünyâ Kötü Yer!” Dedik, “Burası Cennet Değil!” Dediler, “Niye Cennette Değiliz?” Dedik, “Kadın Sözü ile Hareket Etme! Bu Sebeple Cennetten Çıkarıldım!” Diye Vâsiyet Eylediler.

“Ey Havva, Git Buradan! Beni, Rabbimin Elçileriyle Yalnız Bırak. Bana Her Ne Belâ Geldi ise Senden Oldu!” Buyurdu Âdem Babamız Fakât Anladı mı Acaba Havva Anamız?

“Akılları Noksandır, Dinleri de! Hiçbir Zaman Onu Tam Kabûl Etme ve Mükemmel Biri İtikat Etme! El ile Ondan İtibâr Alma! Sırrını Ondan Sakla ve Ona İtimat Etme!” Buyurdu Molla Cami Bizlere, Hakkı Dedi Diye Diş Bilediler Dişiler Ona da Bize de.

Aşağılamak Değildi Derdimiz Ama Böyle Sandılar Dinleyenlerimiz. Belki de Böyle imiş Gibi Göstermekti İstedikleriniz. Anlayamadılar ki Doğu da Batı da Aşağı ve Yukarı da Allah’ındır, Önemli Olan Herkesin Yerine Sahip Çıkmasıdır.

Meselenin Özü Adâlettir Adâletin Yoksa Kim Olsan da Boşadır. Nefsi Kim Yarattı Unutma, Nefsine Kulak Verenlere Söz Söylemeden Önce Nefsini Hatırla!

Uzay'dan düşmüş bir çılgın ve baş ağırtan Molla:
Molla Cami :) Hastasıyız. Hangi yönüne hasta olacağını şaşırıyor insan. Alimliği ayrı, veliliği ayrı, edebiyatçı tarafı apayrı. Ben en çok kaleminin kuvvetine hastayım. Kadınlar hakkında benim elimdeki mesnevisinde de bu tarz ifadeleri, hatta daha da fazlası var. Ama bunları insanî yönüyle yazdığı düşünüyorum. Sizlerde kadın cinsine karşı bir aşk ve nefret ilişkisi var. Ne onlarsız yapabiliyorsunuz, ne de onlardan şikayet etmeden durabiliyorsunuz. Molla Cami mübarek bunları fazlasıyla söyler evet, ama ilahi aşkı anlattığı satırları bile kadın üzerinden anlatır. Benzetmelerde hep kadın vardır, daha doğrusu kadına duyulan aşk vardır. Bazen o aşkı göklere çıkarır, bazen de yerin dibine batırır. Sonra da tüm anlatımlarını ilahi aşka bağlar. Anlarsınız ki,  tüm o anlatımlar bir tek şeyi anlatmak için imiş. Rabbine duyduğu aşk.

*öncesi ve sonra paylaşıma uygun görülmedi bunu da zorla ikna edip paylaştım siz değer okur-anlayabileceklere...!

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Där berättelser lever. Upptäck nu