Bakalım Neymiş?

75 4 0
                                    

Bakalım Neymiş?

✷ Rasülullah Sallallâhû Aleyhi ve Sellem, Şöyle Buyurdu:

▬ "Her Şeyin Bozucu Bir Âfeti Vardır. Bu Dinin Âfeti ise Kötü İdârecilerdir."

[Haris]

✷ ve Yine Buyurdu ki:

▬ "Üç Grup İnsan Vardır ki, Gıybetlerini Yapman Sana Harâm Değildir; Günâhı Açıkça İşlemekten Sıkılmayan, Zâlim İdâreci ve Dinde Olmayanı Dine Sokan Bid'atçı."

[Câmi'üs-Sağîr Hadîs No: 3516, İbni Ebi'd-Dünya]

✷ ve Yine Buyurdu ki:

▬ "Benden Sonra Birtakım Emîrler (İdâreciler) Olacaktır. Kim Onların Yalanlarını Tasdik Eder, Yaptıkları İşte Kendilerine Yardımcı Olursa Benden Değildir, Ben de Onlardan Değilim. O Kimse Âhirette Havzımın Kenarına Yaklaşamayacaktır. Kim Onları Tasdik Etmez, Zulümlerinde Onlara Yardımcı Olmazsa Bendendir, Ben de Ondanım. O Kimse Havzımın Kenarında (Benimle) Olacaktır."

[Tirmizî, Hadîs No: 2360]

✷ Musa Aleyhisselâm, Rabbine Nidâ ve İlticâda Bulundu ve Sordu:

▬ "Yâ Rabbi! Senin Kullarına Rızân ve Onlara Râzı Olmamanın Alâmeti Nedir?" Allâhû Teâlâ Hazretleri Musa Aleyhisselâm'a Vahyetti:

▬ "İnsanların Üzerine En Hayırlılarını Âmir Olarak Geçirdiğim Zaman, Bu Kendilerinden Râzı Olduğumun Alâmetidir. Başlarına En Kötülerini ve Şerlilerini Geçirdiğim Zaman ise Bu Onlara Gadap Ettiğimin ve Onlardan Râzı Olmadığımın Alâmetidir!"

[Kaynak : İsmail Hakkı Bursevi (k.s.), Ruhu'l Beyan Tefsiri: 5/281.]

✷ Îmâm-ı Rabbânî Hazretleri de Buyuruyor ki:

▬ "Hükümdâr, Milletin Kalbi Mesabesindedir. İdârecinin İyi Olması Halkın İyi Olması Demektir. İdârecinin Fesâdı ise Halkın Fesâdıdır. Bu Bakımdan İş Başında Olanların ve Âlimlerin, Bütün Himmet ve Gâyretlerini Bu Dinin Kuvvetlenmesine ve Revaç Bulmasına Sarf Etmeleri Gerekir. Zirâ Bu Dinin Parlaklığı, Hüküm Sahiplerine Bağlı Kılınmıştır. Hakk'a Bağlı Yöneticilerin Varlığı, Dinin İstikbâlinin Şartıdır."

[Mektûbât, 47. ve 195. Mektup]

✓ Demek ki Neymiş? Bizim Felâha Kavuşabilmemiz İçin İdârecilerimizin Islâhı Şart imiş. Evet, Bu Hesabımda Siyaset Yapmıyorum Ama Kimseler İşkembeden Sallamasın, Kendi Keyfine ve Aklına Uyup da Ahkâm Kesmesin Malûm Kişi ve Meseleler Hakkında. Sonuç Olarak Adiyy b. Hâtem de Bildirmiştir ki:

▬ "Ey Allah'ın Rasülu, Hıristiyanlar, Rahiplere İbâdet Etmediler ki [Onları Rabb Edinmiş Olsunlar?]" Dedi. Peygamberimiz (s.a.v.) Buyurdular ki, "Evet, Ama Onlar [Hıristiyan Rahipleri ve Yahudi Hahamları] Allah'ın Helâl Kıldığını Harâm; Harâm Kıldığını da Helâl Saydılar. Onlar da Bunlara Uydular. İşte Onların Bu Tutumları, Onlara İbâdet Etmeleri ve Onları Rabb Edinmeleridir!" Buyurdu."

Demek ki Neymiş? İşte Buymuş. Allahû Teâlâ'nın Kanunları Yerine Geçecek Kanunlar İcad Edenlere Tağut Denir ve Bunlara Uyanlar da, Allah Muhafâza Bunları Rabb ve İlâh Edinmiş Olurlar ki, Hükmü de Açıktır, Meydandadır.

Evet, Bu Hesabımda Siyaset Yapmamaya Azamî Hassasiyet Gösteriyorum Ancak Bununla Beraber TARAFIMIN BELLİ OLMASI ve Bir de Her İhtimâle Karşı Bunlardan Bihaber Olan Kardeşlerimin TARAFLARINDAN EMİN OLMASI İçin Paylaştım Bunu. Bir Bu Paylaşım Olsun, Burada Bulunsun. Yoksa Hakkımda, ❛Kendine Müslüman❜ Diye Hüküm de Verebilirsiniz. Kaldı ki Derdim Sadece İlim Paylaşıp Bunların Yayılmasına Katkıda Bulunmanız Değil, Aynı Zamanda Ufkunuzun Genişlemesine ve Dünyâ Âhiret Kazanmanıza da Katkıda Bulunmaktır. Yoksa Bana Ne Sizin TARAFINIZDAN. Vesselâm...

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now