İslâm'da...

83 1 1
                                    

► İslâm'da Modern, Ilımlı Müslüman, Demokrat ve Aşırılık Yoktur!

İslâm Tarihini İnceleyen Hiçbir Ferdin, Modern veyâ Ilımlı Müslüman Tanımlamalarıyla Karşılaşması Mümkün Değildir. Çünkü Bu İki Terim Ne Rasülullah Zamanında Ne de İslâm Devletinde Görülmüştür. Bu Tür Tanımlamalar, İslâm Devletinin Kaldırılmasıyla Ortaya Çıkmış ve Günümüzde Dozu Daha da Artmıştır.

Tarihimizde Müslümanlar Takvâlarıyla, Îmânlarıyla ve Rabblerine Olan Korkularıyla Tanınırken Bugün, 'Modern, Demokrat veyâ Ilımlı Müslüman' Olarak Sınıflara Ayrılmıştır. Oysaki Üç Grup İnsan Vardır:

✘ Allah'a Îmân Eden Müslüman,

✘ Hakkı Örten Kâfir ve...

✘ ve İçinden Gerçek Anlamda Îmân Etmemiş Olup, Dışından Müslüman Görünen Münâfık ki, Bu Tip İnsanlar da Aslı İtibârıyle Kâfirdirler.

☘ Kimi İnsanlar Var ki, "Allah'a ve Âhiret Gününe İnandık!" Derler Ama Aslında İnanmamışlardır. [Bakara 8]

Çünkü İnsan ya Hakkı Kabûl Eder ya da Reddeder; ya Müslüman ya da Kâfirdir.

İslâm Beldelerindeki Yöneticiler Halkla Ne Kadar Aynı Dili Konuşuyorlar Olsalar da Onların Anlayacağı Dilden Asla Konuşmazlar. Halk Müslüman Olduğu İçin Anlayacağı Dil, Elbette ki İslâmî Kavramları Açık Bir Şekilde Ortaya Koyan Dildir. Yöneticiler Direkt Batılı Gibi Konuşsa, Müslümanlar Hemen Uyanır ve Yöneticilerin Gerçek Yüzlerini Tanır. İslâmî Kavramlarla Konuşsalar, Bu Kez de Kendilerinin Düşüncelerine Ters Düştüğünü Anlarlar. Bu Yüzden İki Yolun Ortasını Bulmuşlardır. Aslını Batıdan Alıp Üzerinde Kullandıkları Kavramlar da İslâmî Kavramlardır. Bu Durumda Müslümanlar Temeline Bakmaksızın O Kavramlara Aldanarak, "Başımızdaki Yöneticiler İyi Müslümanlar!" Diyecek Konuma Geldiler. Böylece Bu Hâin Yöneticiler de Hedeflerinde Başarılı Olmuşlardır. Örneğin, Demokrasi veyâ Laiklik, Bizim Hiç Bilmediğimiz Tanımadığımız Kelimelerdir, Bunların Temeli Batıdan Alınmıştır. Üzeriniyse, 'Özgürlükle, Herkesin İstediği Gibi Yaşamasıyla' Biraz Süsleyerek İnsanlara Dayatmışlardır.

Yine Demokrat, Ilımlı, Modern Gibi Terimler İslâm'dan Olmayıp, Biz Müslümanlara Aslında Çok Yabancı Kelimelerdir Ama Öyle Süslenmiştir ki, Müslümanlar Bunları Maâlesef Benimsemişlerdir.

Küfür İdeolojilerine Dayalı Olan Bütün Nizâmları Reddedip, İslâm Devletini Kurmak İçin Çalışanlara, 'Aşırı' Derler. Bir Müslüman, İslâm Devletine Tâlip Değilse, Sadece Taklide Dayalı Îmânı Varsa ve Atalarından Gördüğü Gibi İbâdet Ediyorsa, 'Ilımlı' veyâ 'Muhafazakâr' Derler. Müslüman Olup Batılı Gibi veyâ Günün Şartlarına Göre Yaşayanlara ise, 'Modern' Derler. İşte Bütün Bunları Hazırlayan ve Bu Şekilde İsimlendirenler Kâfirlerdir. Gâyeleri, Müslümanları Birbirine Düşürmek ki, Maâlesef Bunu da Başarmış Oldular. Nasıl mı? Ilımlı veyâ Modern Müslümanlar, Aşırı Diye İsimlendirilen Mücahid ve Mücahidlerden Korkar ve Nefret Edecek Konuma Geldiler. Îmânları Taklidî Bir Îmâna Dayanmayan, Allah'ın Hükümlerine Bağlı Olan ve İslâm Devleti Kurmak İçin Canlarını Ortaya Koyan Müslümanlardan İlişkilerini Kestiler. Hattâ Bu Kişilere, "İslâm'ı Saptırıyorlar!" Gözüyle Bakmaktalar?!

Yukarıda da Belirttiğimiz Gibi Kâfirler veyâ Yandaşları Hiçbir Zaman Direkt Olarak Saldırıda Bulunmazlar. Çünkü Biliyorlar ki, Direkt Olarak Açık Bir Şekilde Saldırırlarsa, Müslümanlar Bunu Hemen Fark Edeceklerdir. Bu Yüzden Endirekt Saldırırlar, Bunu da Birtakım Üslûplarla Yaparlar. Meselâ, 'Modern Müslüman'ı Bize Şu Şekilde Öğretmişlerdir:

✘ Modern Müslüman, Kur'an'ın Çağdışı Kalmış Olduğunu ve İslâm'ın Günümüzde Geçerli Olmadığını Düşünen İnsan Değildir. Asıl Gâyesi, İslâm'ı Günün Şartlarıyla Değerlendirip, Yobazlık ve Bağnazlıktan Uzak Kalarak Yaşamaktan Başka Bir Şey Değildir...

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now