Hangisi acep !!!

51 4 1
                                    

► İnsan Tanıdığını Sever, Tanımadığından da Şüphe Eder ve Korkar; Severse Tanır, Şüphe Eder ve Korkarsa Tanımaz.

Uygun Gördüğüm İçin Sinema Dünyâsından İki Örnek Vereyim; Meselâ Biri Yıldız Savaşları Olsun ve Biri de Yüzüklerin Efendisi Olsun.

1. Yıldız Savaşları:

Bu Filmin Uzun Bir Geçmişi Vardır, İlk Olarak 4. Bölümü Çekilmiştir. Yazarı George Lucas, Bu Öyküsündeki Karakterlerin %95'inin Karakteristik Özelliklerini Filme Yansıtmıştır ve Bu Sebepledir ki Farz-ı Misâl C-3PO İsimli Droidin Bir Robot Olmasına Karşın Duyguları Olan, Sakar, Korkak ve Çokbilmiş Bir Karakter Olduğunu Ancak Kankası R2D2 İsimli Droidin ise Neredeyse Tam Tersine Cesur, Atılgan, Çok Fonksiyonlu, Becerikli ve Çok İşe Yarayan Bir Robot Olduğunu Herkes Bilir. Robotlarına Dahi Karakter Veren ve Bunları da İzleyicisi ile Paylaşan Yazarın, Öyküsündeki Diğer Birçok Karakterin Karakteristik Özelliklerini Yine Tek Tek İzleyicisiyle Paylaşmış Olduğunu Tahmin Edersiniz. Sonuç Ortadadır; 70'li Yılların Son Aylarından Bugüne Değin Yıldız Savaşları Serisi, Dünyâda En Çok Fanatiği Olan Yapımdır ve Öyle Görünüyor ki, Belki 100 Sene, Belki de Kıyâmete Dek Bu Rekoru Elinde Tutacaktır.

2. Yüzüklerin Efendisi:

Yakın Geçmişte Yeni Zellanda'da Çekilen ve Periyodik Aralıklarla İzleyicinin Beğenisine Sunulan Film, O Günlerde Dünyâ Çapında En Çok İzlenen Film Rekorunu Kırmıştır Ancak Filmin Yönetmeni Peter Jackson, Öykünün Kahramanları Hakkında İzleyicisine Lucas Gibi Cömert Davranmamış ve Hangi Karakter Neyden Hoşlanır, Neyden Hoşlanmaz, Neredeyse Bu Bilgiyi Dahi Esirgemiştir. Eğer Filmde Gimli, Samwise Gamgee ve Smeagol (Gollum) İsimli Karakterler Olmasaydı, Bu Film O Rekoru Asla Kıramazdı. Nihâyetinde İlk Çekilen Yüzüklerin Efendisi Serisinin Evveliyâtını Anlatan ve Öykünün Tamamlayıcı Parçası Diye Bilinen The Hobbit İsimli Hayâl Kırıklığı Yapımın Geçtiğimiz Aylarda Dünyâ Çapında Bu Kadar Seyircinin Beğenisine Sunulması, Daha da Doğrusu İzleyicinin Bu The Hobbit İsimli Yapıma Bu Kadar İlgi Göstermesinin Sebebi de, Az Önce İsmini Zikrettiğim O İlk Serideki Belli Başlı Birkaç Karakterin Hâtırınadır. Yoksa The Hobbit İsimli Yapım, Görsellik ya da Bir Sinema Filmi Noktasında Dahi Yüzüklerin Efendisi Kadar Bile (?) Başarılı Değildir.

Bu İki Örneği Vermemin Nedeni, Sizinle Sinema Zevkimi ya da Bilgimi Paylaşmak İçin Değil, İnsanların Size Neyi Niçin Beğenip Beğenmediğini Aktarabilmek İçindi.

Örneği Sinemadan Verdim Ama Siz Bu Örneği Kadın-Erkek İlişkisinden Mü'min-Münâfık İlişkisine Kadar, Dostluk-Ahbaplıktan Tutun da İşçi-İşveren İlişkisine Kadar Her Ama Her Platformda Ayrı Ayrı Ele Alabilirsiniz.

Karşınıza Çıkan Bir Kimseyi Tanıyacak Olursanız Belki Sevecek Belki de Sevmeyeceksiniz Ama Su Götürmez Bir Gerçek Olarak, Karşınıza Çıkan Bir Kimseyi Tanımayacak Olursanız, Ondan Şüphe Edecek ve Çekinecek, Yani Korkacaksınız. Bu Yüzden Yıldız Savaşları ve Yüzüklerin Efendisi İsimli Filmler Arasında Muazzam Bir Fark Vardır; Bu Yüzden Yolda Gördüğünüz Bir Adamı ya da Kadını Beğenebilirsiniz Ama Ancak Tanıdığınız Bir Kimseyi Sevebilirsiniz;

Bu Yüzden Müslümanlar, Tanıdıklarını Sandıkları Münâfıkları Sever, Sayar ve Desteklerler; Bu Yüzden Size Kendini Açan ve Alabildiğince Tanıtan Kimseleri Dost Edinir ve Ahbaplığınızı Senelerce, Belki de Ölünceye Değin Sürdürebilirsiniz Çünkü Bu Kimseleri Seversiniz; Bu Yüzden Sizi Tanıyan Patronunuz Zaâflarınıza Göz Yumabilir ya da Benzer Şekilde Ancak Zaâflarını Biliyorsanız İşvereninizin Sert Çıkışlarını Anlayışla Karşılarsınız.

"İnsan Tanıdığını Sever, Tanımadığından da Şüphe Eder ve Korkar; Severse Tanır, Şüphe Eder ve Korkarsa Tanımaz." Demiştik, Gerçekten de Öyledir. Meselâ İnsan Ölümü Sevmez, Değil Sevmek, Ondan Şüphe Eder ve Korkar Ama Mü'minin Durumu Böyle midir? O Onu Sever, Çünkü Onu Tanır ve Ona Hazırlık da Yapar. Bu Hazırlığın En Önemli Bölümü Onu Anmaktır, Zikretmektir.

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now