Bismillah Şerif'in Esrarı

232 1 0
                                    

Bismillah Şerif'in Esrarı

Bismillâhirrahmânirrahim...

Ey İnananlar!

Görülüyor ki Dünyâda Birkaç Gün Dar ve Geniş Yaşadıktan Sonra Hiç Reyimiz Alınmadan, Yerlerimiz Dünyâya Yeni Gelenlere Terk Ettirilerek Bu Âlemden Ahiret'e Götürürler.

İşte Kudretin Cilvesi, Yaratılışın Hikmeti Budur; Gelen Gider, Doğan Ölür.

Yalnız Bu Doğmak ile Ölmek Arasında Hüner; Allah'ı Bilmek, En Büyük Rasülu Tasdik Etmek, İnsanlık Hukukunu Tanımak, Hûda'nın Yarattıklarına Şefkâtli Olup, Bu Kubbede Hoş Bir Sedâ, Yararlı Bir Eser Bırakıp Gitmektir.

Onun İçin Ârifler Derler ki:

Ey Mâğrur! Hayata Kurulma. Sakın Gâfil Dolaşma. Ayak Bastığın Topraklar ya Güzel Bir Sevgilinin Yanağı yâhut Bir Cihân Kahramanının Göbeğidir. Binaenaleyh Yalnız Eşini, Aşını, İşini Bilmekle İş Oldubitti Zannetme. İnsanlık Makamına Kadem Bas. Ruhunun Yolunun Manâsını Kâdir Rabb'e Götürebilecek İki Kanat Tedarikine Bak ki, O Kanatlara Îmân ve Amel Denir. Her Şeyin Hakîkâtini Öğrenmek, Huzur ile Yaşamak Dünyâ ve Ahiret'te Saâdete Kavuşmak, Hülâsa İyi Netice Almak İstersen:

Hazır (Uyanık) ol! Tahir (Temiz) ol! Kur'an-ı Mübîn'in Bağrına Kulağını Koy, Oradan Alacağın Cevapla Müşkülünü Hâllet. Her İşe Allah'ın İsmi ile Başla, Allah De! O'nun Nâmı ile Al, O'nun Nâmı ile Ver, O'nun Nâmı ile Yap! Zira Kudret Kapısı İlâhî Esmâ ile Açılır.

Besmeledeki Tatlılığı Görmeye Çalış. Evet, O Üç İsmin, Yani Allah, Rahmân ve Râhîm İsimlerindeki Hoşluğu Tat da, Allah'ın Rahmetinin, Azabını Kapladığını Anla!

O'nun İsmi ile Başlayan İşin Sonu ile O'nsuz Başlanan İşin Sonunu Tetkik Et. O'nsuz Başlanan İşin Sonsuz Olduğunu, Mahrumiyetle Neticelendiğini Gör ve Canlı Misâl İstersen Tarihe Bak. Firavun'un İşiyle Hazreti Musa'nın (a.s.) İşini Mukayese Et.

Besmele Her Hayrın Başıdır. O Mübarek Kelime, İslâm'ın En Büyük Nişanı Olduğu Gibi, Bütün Varlıklar da Hâl Lisânıyla Onun Devamlı Tekrarlayıcısıdırlar.

Besmeledeki Rahmân İsminin Tatlılığını Tadan Kimsenin Himmeti Karşısında Ferş'in Sırtından Arş'ın Zirvesine Kadar Olan Mesafe Bir Sivrisineğin Kanadı Kadar Gelmez.

Bu İsmin Kölelik Halkasını Kulağına Takan, Bütün Dünyâ ve Ahret'i Unutur. Bu İsmin Çeşmesinden Bir Damla İçenler, Dünyâ Zenginliğine Kıl Kadar Değer Vermezler. Onların Kalbine İkbâl Burcundan Saâdet Güneşi Doğmuştur. O Kalp Artık Kâbe Harâmı Gibi Olmuştur. Besmele Öyle Bir İsimdir ki, İsâ (a.s.) O İsimle Ölü Kalpleri Diriltti, Hastaları İyi Etti. Yine Besmele Öyle Bir İsimdir ki, Hazreti İbrahim (a.s.) O İsimle Nemrud'un Nârını (Ateşini) Nûra (Işığa) Çevirdi. Evet, Besmele Öyle Bir İsimdir ki, O İsimle Hazreti Muhammed'in (s.a.v.) Mucize Parmağı Ayda Göründü.

Bir Asker, Devlet Nâmına Hareket Eder, Hiç Kimseden Korkmaksızın O Nâmla Her İşi Görür. İcab Ederse Bir Şehir Halkını Zorla Bir Yere Sevk Edebilir. Belki O Halkın İçinde İlim, Fen ve Zekâ Bakımından Ondan Çok Daha Yüksek Olanı Bulunabilir, Fakât Hiç Kimse Ne Yapıyorsun Diyemez. Çünkü Herkes Bilir ki O Asker Kendi Nâmıyla, Kendi Kuvvetiyle Hareket Etmiyor, Kendini Devlete Mâl Etmiş, O Hesaba Çalışıyor, O Kuvvete Dayanıyor. Ey Dinleyenler! İmdi Dikkat Edin!

Yâ İnsan! Ölmez Sönmez Yenilmez Bir Rabbani Hükümetin, Evet, 'Allahû Lâ İlâhe İllallâh' Sühanî Hükümetinin Askeri Olup da, O Nâma Çalışıp, O İsimle Hareket Ederse Acaba Neler Yapmaz? Bunun İçin Külfet Yok, Ücret Yok, Zahmet Yok. O Hâlde Allah De!

Şunu İyi Bil ki; Kâinatın Bütün Zerreleri O'nu Arıyor ve O'nun İsmiyle Her Şey Hareket Ediyor. Zerreler, Tohumlar O İsmin Sayesinde Kocaman Ağacı Başında Taşıyor.

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Kde žijí příběhy. Začni objevovat