DİNİN NAMUSU...!

75 3 0
                                    

Nasıl ki Hıristiyanlar Încil'i Yahudiler Tevrât'ı Değiştirdiler, Bâzı Müslümanlar da Öyle Kitaplar Yazıyorlar ki, Allahû Teâlâ, Rasülullah Sallallâhû Aleyhi ve Sellem, Öyle Bir Şey Söylemiyor!

Görmediği Kitapları Görmüş Gibi Yazıyor, Yazdığı Diğerinin Yazdığını Tutmuyor. İlimde Hırsızlık Aldı Başını Gidiyor. İnsan Para İçin, Din Tahrif Eder mi? Eskiden Usûlü Fıkh Okumayan Kişinin, Kur'an'ı Kerîm'e Manâ Vermesi Câiz Değildi. Şimdi, "Manâ Verin!" Diyorlar?

Hazreti Ömer Hâlifeyken, Ebu Musa El-Eşari Ona Mektup Gönderdi; Mektubu da Kâtibine Yazdırdı. Hazreti Ömer Mektubu Okudu, Cevabını Yazdı. Ebu Musa'nın Mektubunda Hatâ Buldu, Onun Mektubunu Zarflayıp Geri Gönderdi ve Ona Yazdı ki, "Bu Mektubu Yazana On Üç Tane Kırbaç Vuracaksın! Çünkü Şu Satırdaki Cim Harfinin Noktasını Eksik Etmiş! Cim Harfinin Noktasını Değiştirmeye Kimsenin Hakkı Yoktur...!"

Cabir İbni Abdullah, Peygamberimizin Sallallâhû Aleyhi ve Sellem Ashabındandır. Bir Defasında Rasülullah Sallallâhû Aleyhi ve Sellem'in Bir Hadîsini Okuyacaktı. Bir Kelimeye Geldi Durakladı ve Kelimeye Manâ Verdi; Doğru Çıktı. Başka Türlü Okudu, Manâ Verdi; Yine Doğru Çıktı. Ama, "Rasülullah Sallallâhû Aleyhi ve Sellem Hangi Kelimeyle Söyledi?" Diye Şüphelendi, "Bunu Kime Sorabilirim?" Diye Düşündü. Rasülullah Sallallâhû Aleyhi ve Sellem Bu Hadîsi Buyururken Bir Zât Vardı, O da Mısır'daydı; Medine'den Mısır'a Kadar Yaya Olarak Gidiyor ve Rasülullah Sallallâhû Aleyhi ve Sellem'den Hangi Kelimeyle İşittiğini Ona Soruyor. O da, "Ben, Senin İşittiğini İşittim..." Diyor. Bir Kelimenın Namusunu Muhafâza Etmek İçin, Medine'den Mısır'a Yaya Olarak Gidiyor...

Îmâm-ı Rabbâni Hazretlerine, "Şahabeddin Sühreverdi'nin, 'Avarifül Mearif' İsimli Kitabı Var, Bunu Tercüme Eder misiniz?" Dediler de O, "Şahabeddin Sühreverdi Çok Büyük Zâttır, Benim Mânevî Makamım Onun Makamına Ulaşamadığı İçin, Onun Kitabını Tercüme Etmeye Utanıyorum; Onun Sözlerini Anlamakta Aciz Kalabilirim!" Diyor.

Dinin Namusu O Kadar Muhteremdi...

Peki ya şimdi...!!

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now