YASAKLANDIRILAN İNCİL

63 2 2
                                    

Hıristiyan Dünyâsının Taassub Bulutlarıyla Gölgelendiği Kara Günlerde, Her Gücün Üstünde Kabûl Edilen Ruhban Sınıfı, Mukaddes Kitap Încil’i Tahrif Etmek İçin Âdeta Büyük Bir Yarış Hâlindedirler. Her Önüne Gelen Yeni Bir Încil Yazmakta ve Mukaddes Kitap, Şahsî Fikirlere Göre Değişmektedir. Sayısı Yüzleri Bulan Birbirinden Farklı Olan Încillere, Her Geçen Gün Bir Yenisi Katılır Fakât Yazarının Adı ile Zikredilen Bu Încillerin Sayısı O Kadar Çoğalır ki, Tedbir Almak Kaçınılmaz Hâle Gelir ve İznik’te Toplanan Bir Heyetin Uzun Süren Bir Çalışması Sonucunda, O Âna Kadar Yazılmış Bulunan Încillerden Dört Tanesi Hariç, Diğerleri Yasaklanır. Ancak Bu Yasaklanan Încillerden Bir Tanesi Üzerinde Özellikle Durulur ve Bunu Okuyanların Şiddetle Cezalandırılacağı İlân Edilir.

Papa I. Celasyüs Tarafından Yasaklanan Bu Încil, Havarilerin En Eski Talebelerinden Biri Olan Barnaba’ya Aittir ve Diğer Încillerde Bulunmayan Bir Özelliği Sahip Olduğu İçin Yasaklar Listesine Alınmıştır.

Yasaklanan Înciller, Büyük Bir Hızla Toplatılır. Bir Kısmı ise Çok Ağır Cezalardan Korkan Halk Tarafından İmha Edilir. Ancak Bu Arada Dindar Bir Papaz, Her Şeyi Göze Alarak, Barnaba Încillerinden Birr Tanesini Kaçırmaya Muvaffak Olur. Bu Încil Daha Sonra Viyana’daki İmparatorluk Kütüphanesi’ne Ulaştırılarak İngilizceye Çevrilir Fakât Kilise, Barnaba Încilinin İzini Tekrar Bulmuştur. Bir Hafta İçerisinde Bu Încilin Bütün Nüshaları, İmha Edilmek Üzere Toplanır Ancak Kilisenin Bütün Gâyretleri Boşa Gidecektir. Çünkü Înciller İmha Edilirken İki Tanesi Tekrar Kaçırılır. Bunlardan Biri Britanya Müzesi’ne, Diğeri Amerikan Kongresi Kütüphanesi’ne Götürülür. Înciller Gönderildikleri Yerlerde Her Nedense Askerî Sır Gibi Büyük Bir Titizlikle Saklanarak Halka Kapalı Tutulur. Bu Sırrın Ortaya Çıkması ise Bir Müslüman Generale Nâsip Olacaktır. Amerika Birleşik Devletleri’nde Askerî Ateşe Olarak Görev Yapan Pakistanlı General Abdurrahim, Bu Încil’in Mikrofilmlerini Gizlice Çekerek, Pakistan’a Kaçırmaya Muvaffak Olur. Mikrofilmler Daha Sonra Pakistan’daki Begüm Aisha Bawany Vakfı (173) Tarafından Kitap Hâline Getirilerek İslâm Dünyâsına Kazandırılır. Mikrofilmler Banyo Edilince, Barnaba Încil’inin Geçirmiş Olduğu Bu Büyük Maceranın Hikmeti Anlaşılır. Çünkü Bu Încil, Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimizin Geleceğini Çok Öncesinden Müjdelemekte ve Kâinatın, Onun İçin Yaratıldığını Mübârek İsmiyle İlân Etmektedir. Batı Dünyâsının Asr-ı Saâdet Münâfıklarına Has Olan Bir İnat ve Gâyretle Bu Încil’i Yok Etmeye Çalışması, Gerçekten de Son Derece İbret Vericidir. Barnaba Încil’i Tahrip Edilmiş Olmasına Rağmen, Hakîkâtlerin Bir Kısmını Muhafaza Etmektedir. Yazımızın Bundan Sonraki Bölümlerini, Barnaba Încilinden Aynen Alınan Paragraflarla Sürdürüyor ve Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimizin Hakkâniyetini Bir de Bu Eserden Dinliyoruz. Eserin 44. Sayfasında Hazreti Îsâ Aleyhisselâm, Kendisinden Sonra Gelecek Olan Peygamberi, Havarilerine Şöyle Tarif Etmektedir:

Size Söylüyorum! Allah’ın Rasülu Bütün Mahlûkâta Rahmettir. O, Anlayışlı ve Tesellici, Hikmetli ve Kudretli, Allah Aşkı ve Korkusuyla Dolu Dakik ve Yumuşak Rûhludur. Rahmet ve Yardımseverlik Rûhu ile Adâlet ve Acıma Hissi ile Nezâket ve Sabır Rûhu ile Hareket Eder. Cenâb-ı Hakk, Bütün Yaratıklarına Verdiğinin Üç Katını Ona Vermiştir. O, Bu Dünyâda Geldiğinde Saâdet Devridir. Buna İnanınız! Bütün Peygamberlerin, Allah’ın Onlara Verdiği Nübüvvet Gözü ile Gördüğü Gibi, Ben de Onu Gördüm. Onu Görünce Rûhum Teselli ile Doldu. Ey Muhammed! Allah Seninle Beraber Olsun ve Beni Senin Ayakkabının Bağı Olmak Şerefi ile Şereflendirsin. Eğer Ben Bu Murâdıma Erersem, Allah’ın Mübârek Bir Kulu ve Büyük Bir Peygamberi Olacağım...

ve Îsâ Aleyhisselâm Bunu Söyledikten Sonra Allah’a Şükretti. Hazreti Peygamber Ona Çok Önceleri Ey Muhammed Diye Hitâp Ederek, Peygamberliğini Tasdik ile Haber Veren Îsâ Aleyhisselâm ve Barnaba Încil’i, Onu En Büyük Peygamber Olduğunun İnkâr Edilemez Bir Delilidir. Yine Aynı Eserde Hazreti Îsâ Aleyhisselâm Bir Kadının, “Beklenen Mesîh Sen Değil misin?” Sorusuna, Şu Cevabı Vermektedir:

Ben Yalnız İsrailoğullarına Gönderilmiş Bir Kurtarıcı, Bir Peygamberim Lâkin Benden Sonra Allah Tarafından Bütün Âleme Muhammed Adında Bir Rasül Gönderilecektir. Allah, Bu Kâinatı Onun İçin Yaratmıştır. (274)

Demiştir. Yine Barnaba Încil’inde Hazreti Îsâ Aleyhisselâm:

Ben Bütün Yeryüzündeki Kabilelerin Beklediği Mesîh Değilim. (275)

Demektedir. Yine Hazreti Îsâ Aleyhisselâm, Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimizin Bizzât Mübârek İsmini Söyleyerek:

Muhammed Aleyhisselâtû Vesselâm, Arap Yarımadasında Zuhur Edecek. Putları ve Putlara Tapanları Te’dip Edecektir. (276)

Demektedir. “Ey Muallim, Dünyâya Geleceğinden Bahsettiğiniz O Zât Kimdir?” Sualine Îsâ Aleyhisselâm:

O, Muhammed Rasülullah’tır! (277)

Cevabını Buyurmuştur.

Bununla Beraber Ben Size Kat’i Olarak Söylüyorum, Benim Gitmem Sizin İçin Hayırlıdır. Çünkü Gitmezsem, Tesellici Size Gelmez. (278)

Tahrif Edilmiş, Yani Kasıtlı Olarak Değiştirilmiş Olan Încillerden Alınan Yukarıdaki İfâdeler, Bu Mukaddes Kitabın Tahrif Edilmeden Önce Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimize Ait Delillerle Dolu Olduğunu İspat Etmektedir. Evet, Sallallâhû Teâlâ Aleyhi ve Sellem Efendimizin Hakkâniyetine Bâzen Ay, Bâzen Güneş Şehâdet Etmiş, Bâzense Taşlar ve Ağaçlar Delil Olmuştur. Elbette Kur’an-ı Kerîm’in Haricindeki Mukaddes Kitaplar da O Zâttan (s.a.v.) Bahsedecek ve Bu Gerçeği Göstermek İstemeyen Münâfıklar, Ne Kadar Tahrif Ederlerse Etsinler, O Muhteşem Hakîkâtleri İzleyemeyeceklerdir.(279)

Dua ile selametle...

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now