Îmâm-ı Rabbânî Hazretleri

48 5 0
                                    

Îmâm-ı Rabbânî Hazretleri, En'âm Sûresinin 103. Âyetini Açıklarken, "Mü'minler Âhirette Allah'ı Göreceklerdir. [Cilt: 3, Mektûb 44 ve 90]" Buyuruyor. Îmâm-ı A'zâm Hazretleri, "Allahû Teâlâ Âhirette Cennette Görülecektir. [Fıkh-ı Ekber]" Buyuruyor.

Ayrıca, "Kur'an-ı Kerîm'de; Dünyâda Kör Olan Âhirette de Kör Olur Buyurulması, Kâfirler İçindir. Mü'minler, Âhirette Allah'ı Göreceklerdir. [Berikâ]" ve "Dünyâda Îmândan Mahrûm Olan, Âhirette de Rüyetten Mahrûm Olur. [Medarik]" ve "Mü'minler Âhirette, Cennete Girmeden Önce de, Girdikten Sonra da Allahû Teâlâ'yı Göreceklerdir. [Nuhbet-ül-Leali]" ve Abdülhak-ı Dehlevî Hazretleri de, "Dünyâda Allahû Teâlâ Anlaşılmadan Bilineceği Gibi, Âhirette de Anlaşılmadan Görülecektir." Buyurmaktadır.

Ehl-i Sünnet Âlimleri Sözbirliği ile, "Allah'ı Mü'minler Görür Fakât Cehennemde Kâfirler Göremez." Buyuruyorlar. Âhirette Allahû Teâlâ'nın Görüleceğinde İcmâ Vardır. Bunu İnkâr Edenler Diyorlar ki:

▬ "Görmek İçin Beş Şart Gerek; Görünen Şey Bir Yerde Olmalı, Bir Tarafta Olmalı, Karşısında Olmalı, Çok Uzak ve Çok Yakın Olmamalı ve Gözden Çıkan Şuâlar O Şeye Ulaşmalı! Bakan ile Bakılan Şey Arasında Işık Olmak da Şarttır. Bu Şartlar Allah İçin Söylenemez ve Görmek İmkânsız Olur..."

Bu Şartlar Dünyâ Ölçüleri ile İlgilidir. Âhiret İşleri, Dünyâ İşlerine Hiç Benzemez. Dünyânın Batısında Olan Bir Kör, Allahû Teâlâ'nın Kudreti ile Dünyânın Doğusundaki Bir Karıncayı Görür. Allahû Teâlâ'nın Kudretinden Şüphe Edilmez.

Necm Sûresinin, "Gözü Kaymadı ve Sınırı Aşmadı." Meâlindeki 17. Âyet-i Kerîmesini Îmâm-ı Rabbânî Hazretleri, "Mirac Gecesinde, Gözü Allah'tan Hiç Ayrılmadı!" Diye Açıklamakta ve Allah'ı Âhirette Dünyâ Gözü ile Gördüğünü Bildirmektedir.

[Cilt: 1, Mektûb: 129]

Mevlana Hâlid-i Bağdâdî Hazretleri Buyuruyor ki:

▬ "Rasülullah Sallallâhû Teâlâ Aleyhi ve Sellem, Allahû Teâlâ'yı Miracda Gördü Ancak Bu Görmesi, Dünyâdaki Görmek Gibi Değil idi."

[İtikadname]

Câiz Olmak Ayrı Şey, Görmek Ayrı Şeydir. Ehl-i Sünnet Âlimleri, "Allahû Teâlâ'yı Dünyâda Görmek Câiz Fakât Kimse Görmemiştir; Gördüm Diyen Zındık Olur!" Buyuruyorlar. Rüyâda Görmek ise Dünyâda Görmek Değildir. Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimiz, Allahû Teâlâ'yı Rüyâda Görmüştür ve İslâm Âlimlerinden de Rüyâda Görenler Olmuştur.

Yine de en bilen Allah'tır...

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now