Süleyman Aleyhisselâm

56 1 0
                                    

Süleyman Aleyhisselâm:

Süleyman Aleyhisselâm'a Büyücü Diyen Kâfirdir:

Süddî, Şöyle Buyurdu: Şeytânlar (Birinci Kat) Semâ'ya (Göğe) Çıkıyorlardı. Orada Melekler Konuşurlarken, Onları Dinliyorlardı. Yeryüzünde Olacak Ölüm ve Diğer Şeyleri Öğreniyorlardı. Sonra Onları Gelip, İşittikleri Her Kelimeye Yetmiş Yalan Kelime Katarak, Onları Kâhinlere Aktarıyorlardı. Cinlerin, Yetmiş Kat Yalan Katarak Haber Verdiği Bilgileri, Kâhinler İnsanlara Hemen Yazıp, Kitap Hâline Getiriyorlardı. Bu Durum, İsrailoğulları Arasında Yayıldı. Cinlerin Gaybı Bildikleri İnancı, İsrailoğulları Arasına Yayıldı. Bunun Üzerine Süleyman Aleyhisselâm, İnsanların Arasına Haber ve Adamlarını Gönderdi. O Kitapları Topladı. Hepsini Bir Sandığa Koydu. Onları, Alıp Oturmakta Olduğu Kürsînin Altına Gömdü ve Şöyle Buyurdu:

▬ "Bundan Sonra Bir Kimsenin, "Cin ve Şeytânlar Gaybı Biliyor..." Dediğini İşitirsem, Boynunu Vururum!"

Sonra Süleyman Aleyhisselâm Vefât Etti. Zamanla Süleyman Aleyhisselâm'ın Kâhinlerin Kitaplarını Toplayıp, Tahtının Altına Gömdüğünü Bilenler Kalmadı. İsrailoğullarında İhtilâflar Çıktı. Şeytânlar, Bir İnsan Suretinde İsrailoğullarından Bir Nefere Geldi ve:

▬ "Sizin Ebedîyen Yiyemeyeceğiniz ve Sahip Olamayacağınız Bir Hâzineden Size Haber Vereyim mi?"

Dedi. Onlar:

▬ "Evet!"

Dediler. Şeytân Onlara:

▬ "Süleyman Aleyhisselâm'ın Oturmakta Olduğu Kürsînin Altını Kazın!"

Dedi. Şeytân, Onlarla Beraber Gitti. Onların Kazacakları Yerleri Gösterdi. Şeytân Bir Köşede Oturdu. İsrailoğulları Ona:

▬ "Yaklaş..."

Dediler. O:

▬ "Hayır! Ben Burada Durayım. Eğer Orada Hâzineyi Bulamazsanız, Beni Öldürün!"

Dedi. Zirâ Şeytânlardan Biri O Kürsîye Yaklaşsaydı, Hemen Yanardı. İsrailoğulları Şeytânın İstediği Yeri Kazdılar. O Kitapları Çıkarttılar. Şeytân Onlara:

▬ "Muhakkak ki Süleyman; Cinleri, İnsanları, Şeytânları ve Kuşları, Bu Kitaplar ile Emrine Almıştı..."

Dedi. Yahudilerin Şaşkınlıkları Arasında Şeytân Uçup Kaçtı. Bunun Üzerine İsrailoğullarının Arasına Süleyman Aleyhisselâm'ın Sihirbaz Olduğu Yayıldı. İsrailoğulları Bu Kitapları Aldılar. Bundan Dolayı, Yahudilerin Arasına Büyü ve Sihirbazlık Yaygın Bir Hâlde Bulunmaktadır. Aleyhisselâtû Vesselâm Efendimiz Hazretleri Geldiği Zaman [1/190] Allahû Teâlâ Hazretleri, Süleyman Aleyhisselâm'ı Bunlardan (Yahudilerin Sihir İftirâlarından) Beri Olduğunu Bildirip, Temize Çıkarttı. Süleyman Aleyhisselâm'ın Sihir ve Büyüden Uzak Olduğunu Bildirdi. "Tuttular da, Süleyman Mülküne Dâir Şeytânların Uydurup İzledikleri Şeyin Ardına Düştüler!" Buyurdu. "Hâlbuki Süleyman Küfretmedi." Sihir ve İlmiyle Kâfir Olmadı. Yani, Süleyman Aleyhisselâm Sihirbaz Değildi. Sihirbaz Kişi, Kâfirdir. Sihrin, Küfür Olduğuna Târiz de Süleyman Aleyhisselâm'ın Böyle Çirkinliklerden Uzak Olduğunu Mübâlağa ile Beyân Etmek İçindir. Onların Yalanlarını Başlarına Vurdu, "Lâkin O Şeytânlar Küfrettiler." Sihri Kullanmak, Öğretmek ve Onu Düzenlemekle Kâfir Oldular. "İnsanlara Sihir Öğretiyorlar." Yani, Kâfir Oldular. Hâlbuki Onlar Sihri, İnsanları Sapıtmak ve Dalâlate Düşürmek İçin Öğretiyorlardı. Rivâyet Olundu ki Sihir, Şeytânların Güçlerinin Cevherinden ve Ağızlarının İnceliğinden Çıkartmış Oldukları Şeylerdir. "...ve O Şey ki..." Yani, İnsanlara O Şeyi Öğretiyorlardı ki, "O İki Meleğe İndirilen Şeyleri Öğretiyorlardı." Ona İlhâm Edilen ve Öğretilen Şeyleri. O da, Sihir İlmidir.

Onlar, Allah Tarafından İnsanları İmtihân Etmek İçin, Sihir İlmini Öğretmek Gâyesinde idiler. İnsanlardan Sihir İlmini Öğrenen ve Onunla Amel Eden Kişi Kâfir Oldu. Sihir İlminden Kendini Koruyan veyâ Amel Etmek İçin Değil de, Sihirden Kendisini Korumak İçin Öğrenen ve Öğrendiğiyle Amel Etmeyen Kişiler ise Mü'minlerdir. Kâfir Olmadılar. Şöyle ki, "Ben Şerri Şer İçin Değil, Ondan Korunmak İçin Öğrendim..." Denildiği Gibi.

Bu Bir Arrâfa, Yani Sihirci veyâ Geleceği Bildiğini Söyleyen Kişi veyâ Cindâra Geldiği Zaman, Ona Bir Şey Sormak, Onun Hâlini İmtihân Etmek, İşinin İç Yüzünü Öğrenmek, Onun Yalan ve Doğrularını Ortaya Koyacak Bilgilere Sahip Olmaz Câizdir.

[İsmail Hakkı Bursevî, Rûhu'l-Beyân Tefsiri]

İNDİRİLEN DİN Mİ ? UYDURULAN DİN Mİ  ?[Tamamlandı]Where stories live. Discover now