27 - Carta a l'estiu

12 3 0
                                    

Aquest estiu l'he gaudit molt, però de forma diferent.

He gaudit de tornar a ser a casa, d'omplir els pulmons amb l'aire de poble, de trencar una rutina a la qual no estava acostumada del tot.

He gaudit dels somriures dels infants, dels seus ulls plens d'il·lusió, de les seves ganes de viure i de descobrir i tot això se t'enganxa. Tot això que trobaves tant a faltar.

He gaudit dels grans retrobaments, de tornar-te a tenir al costat dia si i dia també.

He gaudit de tornar-vos a conèixer, aquesta vegada del tot, he gaudit de sentir-me bé amb vosaltres, de riure fins a plorar. De ser una família.

He gaudit de la brisa de primera hora del matí, perquè he hagut de buscar la part positiva de patir insomni dia si i dia també. I he gaudit de les nits de pel·lícula o dels començaments de series, aquelles que no acabo mai, a causa del mateix. I he sortit cada dia de casa amb el cap ben alt, encara que arrossegués unes bosses immenses a sota els ulls degut al cansament i que encara llueixo ara.

He gaudit dels canvis d'aire, dels canvis de cultura, dels canvis de llengua. M'he deixat envoltar de tota la riquesa cultural que guardaven els estrets carrerons o les amplies vies per les quals he passejat. M'he deixat meravellar pels grans monuments i pels més petits detalls. He deixat volar la meva ment imaginant-me per un instant en una altra època o tenint una altra vida. I he gaudit de tornar a connectar amb la que tinc.

He gaudit d'aquell dia, que quan encara no sortia el sol, despertava amb la il·lusió al cos i els nervis a flor de pell. Els meus ulls il·luminats, els altres del meu voltant també. Tots vestint les mateixes samarretes i el mateix foulard. He gaudit veient els infants començant a arribar, els seus cors desitjant pujar al bus i començar una aventura que fa un any que porten esperant. Nosaltres també, jo també. He gaudit veient les seves cares de sorpresa a l'anar descobrint les mil activitats que feia mesos que preparàvem. He gaudit escoltant les seves veus cantant, i com preguntaven a cada minut coses que no responíem perquè després fos més emocionant. He gaudit abraçant, rient, plorant, jugant, guanyant i perdent al seu costat. He gaudit sent la segona família que som perduts dalt de la muntanya. He gaudit veient les famílies impacients venint a recollir als seus fills i filles, després d'haver gaudit l'última nit tot junts. I un cop a casa, he gaudit imaginant com seran les de l'any que ve.

He gaudit trobant- te a faltar, encara que no hagis desaparegut del tot i m'hagis vingut a visitar més vegades de les que voldria.

He gaudit desconnectant de tot, i també ho he fet connectant tant sols amb mi mateixa.

He gaudit ballant i cantant, encara que no hagi pogut sortir de festa. He gaudit de les cançons, de la cultura, dels himnes. He gaudit llegint, a casa, a la terrassa, a la platja, a la muntanya, al cotxe, sota les estrelles. He gaudit.

He gaudit del poble, de la seva gent, del cinema a la fresca, de les novetats, d'ella. He gaudit de la natura, de les seves flors i els seus animals. Passejant entre els arbres, acariciant l'aire amb els dits i l'aigua amb els peus.

He gaudit de ser-hi tots, tot hi ser-hi al meu cor. He gaudit recordant-vos, recordant-te, buscant-te. He gaudit dels records, de la memòria.

He gaudit dels retrobaments d'estiu, encara que fossin per un instant.

I ara toca viure dels records per poder fer-ne de nous i millors l'any que bé. 

Cartes a la meva àviaWhere stories live. Discover now